Hançerli kimseyi desteklemiyormuş!

Geçtiğimiz günlerde CHP Avcılar İlçe Kongresi'ne ilişkin bir yazı kaleme almış ve Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin seçime dair tarafsız kalmayacağını, mevcut İlçe Başkanı Erdal Nas'ı destekleyeceğini yazmıştım.

Bu yazıdan sonra Avcılar'da birçok değerli isimden dönüş aldım. Kimisi “Haksızsın Anıl böyle bir şey yok” dedi kimisi “Turan başkan hiç kimseyi desteklemiyor” dedi kimisi ise “Turan Başkan diğer aday Ali Ekber Çelik'i destekliyor...” dedi.

Gelen bütün dönüşler için teşekkür ederek; evvela neden Hançerli'nin, Erdal Nas'ı desteklediğini düşünerek bir yazı yazdığımı söyleyeyim... Halihazırda CHP'nin içerisinde olan veya partinin ilçedeki tüm dinamiklerini bilen ezcümle “içeriden birisi” sayılmam. Bir gazeteci olarak gözlemlerimi, dışarıdan bakan bir insanın fikirlerini yazarım. Eh dışarıdan bakıldığında da ilçe ve belediye arasında göründüğü üzere “şahane” bir uyum varken Hançerli'nin; Erdal Nas'ı desteklediğini düşünmek ve yazmakta bir sakınca görmedim.
Ammavelakin cümbür cemaatin pek hoşuna gitmeyen bu savımın neden kabul görmediğine dairde birçok gerekçe öğrendim. Partinin içinden isimlerin aktardığı bazı bilgileri burada yazmakta zarar, ziyan görmüyorum. Şimdi gelin “tarafsız” olacağı söylenen Hançerli'nin kimden yana olduğunu veya gerçekten tarafsız olup olmadığına dair bir iki kelam edelim...

Yazının yayınladığı günün sabahı telefonum çaldı. Arayan partinin içindeki değerli isimlerden birisi... “Anıl yazını okudum. Güzel bir akıl yürütme olmuş fakat yanıldığın ve bilmediğin çok şey var” dedi. Nedir diye sordum ve anlattı, anlattı, anlattı.
Gelen bilgiler ışığındaki ilk savı söyleyelim. Hançerli tarafsız değil doğru. Fakat Erdal Nas'ı destekliyor demek yanlış... Hançerli, Avcılar'da parti içerisinde kendisine “devrimci demokratlar” diyen zümrenin adayı olan Ali Ekber Çelik'i destekliyor. Bu iddiaya değer vermek lazım mı? Elbette her iddianın arkasında durmak gerekiyor. Şimdi Hançerli'nin Çelik'i desteklediği veya Erdal Nas'ı neden desteklemiyor olduğunu gelelim...
Evvela birçok mahallede Hançerli'nin, Erdal Nas'a karşı liste çıkardığı iddia ediliyor. Mesela Ambarlı'da seçimi kaybeden kırmızı listenin en büyük destekçisinin Hançerli olduğu söyleniyor. Cihangir'de seçimi kazanan kırmızı listenin de Hançerli tarafından desteklendiği açıkça ifade ediliyor. Birçok mahallede Hançerli'ye yakın delege adaylarının CHP'li üyeleri arayarak; “Bizim arkamızda belediye var. Bize destek verin. Oğlunuza, kızınıza iş imkanı sağlayalım” dediği de iddia ediliyor. Ve hatta şok bir iddia olsun ki; CHP Cihangir delegesi seçilen Deniz Koç'un seçim günü Hançerli'yi arayarak; “Başkanım seçimi kaydebiyoruz ailenizle birlikte oy kullanmaya gelebilir misiniz?” diye sorduğuda ilçedeki en büyük dedikoduların başında geliyor... Bunları yazıyorum ki Hançerli Erdal Nas'ı desteklemiyor diyenlerin savlarını dillendirmiş olalım.

Gelelim diğer tarafa. Yani peki Hançerli Erdal Nas'ı desteklemiyorsa kimi destekliyor? Ali Ekber Çelik mi Ahmet Turan Arlı mı? Bu minvalde söylenen de Hançerli'nin “devrimci demokratların” adayı olduğu söylenen Ali Ekber Çelik'i desteklediği yönünde. Bu konudaki iddiaları duyunca Ali Ekber Çelik'i aradım. “Abi senin için böyle bir takım iddialar dolaşıyor...” dedim. “Nereden çıkıyor bunlar Anılcım. Turan Bey hiçbir arkadaşımızı desteklemiyor kendisi tarafsız...” yanıtını aldım.

Şimdi bu doğrultuda kimin kimi desteklediğinin takdirini Avcılar kamuoyuna CHP'li isimlere bırakmakta fayda görüyorum.

Oktay Kalem beni aradı
Bir önceki yazımda gençlik kolları başkanlığı için Avcılar'da Ceyda Çelik ismini desteklediğimi ifade etmiştim. Bu yazıdan sonra Ceyda'dan sosyal medya üzerinde teşekkür mesajı alırken eleştirdiğim mevcut Gençlik Kolları Başkanı Oktay Kalem'den de samimi ve içten bir arama aldım. Kalem, kendisiyle ilgili; “Oktay başkanlık katından çıkmıyor. Sürekli Turan Bey'in makamına gidip geliyor. En sonunda da Turan Bey tarafından uyarıldı” diyen iddia sahipleri için dedi ki; “Gelsinler yüzleşelim. Bu iddiayı her kim ortaya atıyorsa yüzleşmeye hazırım...” Bu kadar açık net ve kendisine güvenen bir mesajın ardından Oktay Kalem'e de hak vermek gerektiğini düşünüyor ve iddia sahiplerini yüzleşmeye çağırıyorum.

CHP Küçükçekmece'ye     
Kasım İvgen aday 

Güleryüzü, mütevazi kişiliği, başarılı iş hayatı ve ilişkileriyle dikkatleri üzerine çeken Kasım İvgen, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığına aday. Aslen Tokat Zileli olan İvgen, İstanbul'da önemli bir ilçe olan Küçükçekmece'de hatırı sayılır isimlerin başında geliyor. Daima mücadeleci ve hırslı yapısıyla dikkat çeken İvgen; "Amacımız partimizin bayrağını her zaman en yukarıya çıkarmak ve en tepede tutmak" diyor... Küçükçekmece ve İstanbul için partisi için yola çıktığını anlatan İvgen; "Ülkemizin adalet ve demokrasi mücadelesinin simgesi olan Cumhuriyet Halk Partisi, Küçükçekmece İlçe Başkanlığında örgütlenmeyi ve dayanışmayı güçlendireceğiz" ifadelerini kullanıyor. İlçe Örgütü'nde ismi büyük bir heyecanla yankılanan İlgen' e, Küçükçekmece'nin birçok mahallesinden ciddi derecede destek geleceği de aldığımız önemli duyumlar arasında. İlçede değişimin ve yeni bir heyecanın şart olduğunu anlatan bazı delegeler, "Küçükçekmece'de İvgen'i seçeceğiz" dedi... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi