İSKİ çalışanlarına bir dokunan bin ah işitiyor

Geçtiğimiz günlerde duayen siyasetçilerden ve belediye başkanlığında kıdemli sayılacak bir arkadaşımla sohbet ettim.
Eeh serde de siyasetçilik olunca laf döndü dolaştı ve siyasi bir sohbet ortamına geçti. Laf lafı açtı. Oradan buradan derken söz döndü dolaştı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’a geldi.
Ben, “Ne oluyor? Her şey güzel olacak mı?” dedim.
“Evet güzel olmayı olacakta, gecikeceğe benziyor. Buda bizlere ve Ekrem Beye irtifa kaybettiriyor. Taban beklentilerini bulamayınca köpürüyor. Çok çatlak sesler çıkıyor.” Dedi.
Sonra, “Tamam anladık ta hadi iştiraklere Genel kurul ve Meclis kararı gerekiyor da, Belediye ye bağlı memurlarla yürütülen İSKİ, İETT ve diğerleri gibi kuruluşlard7a böyle bir zorluk yok. Oralardan da iyi sesler çıkmıyor” dedim.
Demez olaydım. Bir dokunup bin ah işittim. Bana belediye kuruluşlarında yöneticilik bekleyen, İstanbul halkına hizmet etmek istemesine rağmen yıllardır köşelere atılmış bir çok teknik eleman ve yönetici adayından bahsetti.
“Onları sana yönlendireceğim. Dertlerini, taleplerini ve olup bitenleri sana aktarsınlar” dedi.
Bu sırada yanımıza yıllardır Belediyede çalışmış, meclis ve Büyükşehir Üyeliği yapmış, Baykan adayı olmuş bir başka arkadaş geldi. O da bir öncekinden daha dertli. Anlattılar, anlattılar bende çaresiz dinledim. Sonra sosyal Medyada şu paylaşımı yaptım.
“İSKİ de çalışanlara bir dokunup bin ah işitiyorsunuz. 10 yıl önce emekli olan, emekli olduktan sonra İSKİ ile iş yapan şirketlerde çalışan Genel Müdür Geri çağrılmış ve Genel Müdür yapılmış.
Alt kadrosunu son seçimde kazanamayan AKP’lilerden oluşturmuş. İSKİ de çalışan AKP kökenli kadrolar, şimdi orada yıllardır bir yerlere gelmeyi uman ve bu nedenle seçimlerde başarı için gece gündüz çalışanlara, “Seçimi kazandınız da ne oldu? Yine sizleri ve İSKİ’yi biz yönetiyoruz” diyorlarmış.
Konu ile bilgisi olanlar, daha da detaylı bilgiler verirseniz köşemde değerlendirip gündeme taşıyacağım” dedim.
Aman Allahım, sadece İSKİ çalışanlarından değil, şoföründen, itfaiyecisinden, temizlik işçilerinden İSPARK, İSTON, Halk Ekmek, KİPTAŞ çalışanlarından yığınla ihbar ve hoşnutsuzluk yağdı.
Kimisi metrobüslerdeki arızaları, duruklardaki sıkışıklıkları, durak yerlerinin değiştirilmesini, çöplerin alınmayışından tutunda çöp konteynerlerinin sokaklara serpilişini anlatan anlatana.
Mesela, “ İETT Genel müdür Vekili Hamdi Kolukısa’nın kim olduğunu herkes biliyor. Yardımcısı Hasan Özçelik AKP Yalova 3. Sıra Milletvekili Adayı olduğuna göre ve Metin Külünk’ün yakını hala Dış Hatlar müdürü olduğuna, İETT’nin ihalelerini Hayati Yazıcı’nın yeğenlerinin sahibi olduğu Vizyon A.Ş aldığına göre sizce İETT İmamoğlu’nun ve halkın beklediği hizmeti verir mi?” diyorlar.
Bir gün bunları derleyip anlatırız.
Şimdi dönelim İSKİ de neler olduğuna.
Seçimin iki sefer kazanılmasıyla umutlanan ve 25 yıldır aşağılanıp ezilen, kızağa çekilip bir yerlerde oturtulan, şimdi de hizmet aşkıyla tutuştukları halde, yukarıdan aşağıya liyakat esasına uygun atamalar bekleyen çalışanlar bu zamana kadar bir değişiklik olmayınca hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtiyorlar.
1994 yılında İSKİ de çalışmaya başlayıp 2010 yılarda yaptığı bazı yanlışlıklar yüzünden emekli edilen ve emekli olduktan sonra İSKİ’den ihaleler alan şirketlerde yöneticilik yapan Raif Mermutlu, çağrılarak Genel Müdür yapıldı.
Alt kadrosundaki yardımcıları Süleyman Taşer AKP döneminden kalan yönetici.
Bülent Solmaz,  Topbaş döneminde daire başkanı iken kızağa çekilmiş şimdiki Genel müdür onu yardımcı olarak atamış.
Cafer Sezgin, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı. Bon seçimde AKP Avcılar adayı Veteriner Hekim şimdi İSKİ Genel müdür Yardımcısı
Secaattin Varer, 1994 yılında İSKİ’de göreve başlamış, emekli olduktan sonra bir Azerbaycan firmasında yöneticilik yapmış. Şimdi Genel müdür tarafından İnşaat daire Başkanlığına atanmış.
Mahmut karaman, AKP Elazığ Belediye Başkanı adayı, Gürsel Erol’un referans olduğu söyleniyor. Şimdi Atık Su İnşaat Daire Başkanı.
Diğer daire Başkanlıklarına yine AKP döneminde İSKİ de çalışan ve AKP köken ve referanslı  Adem  Şanlısoy, Havza Koruma ve Kontrol, Halit Alphan Plan Proje Yatırım, Halil İbrahim Tiryakioğlu Asya Su isale ve Dağıtım Daire Başkanlıklarına yeni atanmışlar.
İSKİ çalışanları bu örneklerin daha da çoğalacağını belirtirlerken, bu görevleri başarı ile yürütecek çağdaş, demokrat çok sayıda kadroların mevcut olduğunu da belirtmişler.
Ayrıca İSKİ de 1 genel Müdür 5 Genel Müdür Yardımcısı, 19 Daire Başkanı 96 Müdürlük ve 31 ilçede görev yapan Şube Müdürü olduğunu da belirterek, “Liyakatsa bizde var ve hizmete hazırız ve bekliyoruz” diyorlar.
Umarım Ekrem İmamoğlu zamanla bu kadroları keşfeder ve yıllardır bekledikleri görevlere getirir ve halka sosyal belediye anlayışıyla hizmet etmeyi sürdürürler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi