İstanbul’da bugün ulaşım ücretsiz mi? 28 Ekim Cumartesi toplu taşıma, İETT, metrobüs, metro bedava mı?

İstanbul’da bugün ulaşım ücretsiz mi? 28 Ekim Cumartesi toplu taşıma, İETT, metrobüs, metro bedava mı?
Tüm Türkiye’de 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet’in 100. yılı kutlanmaya hazırlanırken, İstanbullular 28 Ekim Cumartesi günü ulaşımın bedava olup olmadığını merak ediyor.

15 milyona ev sahipliği yapan İstanbul, görkemli 100. yıl kutlamalarına hazırlanıyor. 29 Ekim Pazar gününün yanı sıra 28 Ekim Cumartesi günü de kentte farklı etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılacak. Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim’den bir gün önce İstanbul’da ulaşımın ücretsiz olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Kentte düzenlenecek etkinliklere katılmak isteyen İstanbullular, “28 Ekim 2023 Cumartesi İstanbul’da ulaşım bedava mı?”, “İstanbul’da metrobüs, metro, tramvay, İETT, vapur ücretsiz mi 28 Ekim Cumartesi?” şeklinde aramalar yaparak ilgili sonuçlara ulaşmaya çalışıyor. Peki İstanbul’da yarın toplu taşıma ücretsiz mi? 28 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da ulaşım bedava mı?

28 Ekim Cumartesi İstanbul'da ulaşım bedava mı?

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaların erken başlaması nedeniyle İstanbullulara bir müjde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla İstanbul’da 28 Ekim Cumartesi günü de toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. Bilindiği gibi her resmi bayramda olduğu gibi 29 Ekim’de de kentteki ulaşım araçları vatandaşları ücretsiz olarak taşıyordu.

İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi 28 Ekim Cumartesi?

İmamoğlu’nun açıkladığı kararın ardından kentte, hem 28 Ekim Cumartesi hem de 29 Ekim Pazar günleri toplu taşıma araçları ücretsiz olarak yolcu taşıyacak. Ücretsiz ulaşım hakkından İstanbulkart entegrasyonlarını tamamlamış olan İstanbullular yararlanabilecek.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun bedava ulaşımı açıkladığı o paylaşımında yer alan ifadeler: “Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna, 28 - 29 Ekim (Cumartesi-Pazar) günleri İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz olacaktır.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.