Meteoroloji'den kritik uyarı! Yarın için sarı kod alarmı verildi 10 Ocak 2024 Çarşamba

Meteoroloji'den kritik uyarı! Yarın için sarı kod alarmı verildi 10 Ocak 2024 Çarşamba
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yarın Marmara Bölge başta olmak üzere çok sayıdaki illere sarı kod uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul başta olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinin bazı illeri için sarı kod uyarısında bulundu. Buna göre 10 Ocak 2024 Çarşamba günü kuvvetli rüzgar sebebiyle sarı kod verildi.

Fırtına riski bulunuyor

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Mersin illerinde kuvvetli rüzgar görülecek.

Çanakkale'de kar yağışı görülmesi sebebiyle kar ve fırtına uyarısı, Muğla, Mersin, Aydın ve Manisa illerinde gök gürültülü yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle sarı kod uyarısı verildi.

sarriii.jpg

Saatte 80 km hıza çıkacak

Kuvvetli rüzgar saatte 50 ila 80 kilometre hıza çıkacak. Uzmanlar; soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması, trafikte aksamalar gibi olumsuz hava koşullarına karşı uzmanlar uyarıyor.

Çarşamba günü hava nasıl olacak?

Marmara Bölgesi kuzey kesimleri kar yağışlı, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Balıkesir'de hava yağmurlu ve kuvvetli rüzgarlı olacak. Aşağıdaki görselde 81 il geneli hava durumu verileri mevcuttur. gggg.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.