Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ne ise Büyükçekmece'de Hasan Akgün odur!

‘Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ne ise Büyükçekmece'de Hasan Akgün odur! ’Ne zaman yazmışım; 9 Mayıs 2016 tarihinde. Buyurun okuyun. Link burada duruyor.

https://www.haberdar.com.tr/turkiyede-tayyip-erdogan-ne-ise-buyukcekmecede-hasan-akgun-odur-5409yy.htm

*Neler demişiz o yazıda; ‘‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor. Ekip oluşturuyor. Oyun kuruyor. Satranç oynuyor. Bütün oyunları kendi kurduğu için nadiren kaybedecek gibi oluyor anında geri adım atarak tekrar kazanma yoluna gidiyor (7 Haziran ile 1Kasım seçimlerinde olduğu gibi)Hemen peşinden gelenler içerisinde ne zamanki kendisine rakip olma ihtimali olan birisini seviyorsa anında yanına alıyor. Makam veriyor. Yetki veriyor, değer veriyor, kontrol altına alıyor (Süleyman Soylu, Numan Kurtuluş gibi)Böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son 20 yıldır girdiği her seçimden başarı ile çıkıyor. Evet belki Türkiye'nin yarısı Erdoğan hayranı ise diğer yarısı da Erdoğan düşmanı ama olsun, o kendisini başarılı görüyor vehedeflerine tek tek ulaştığını düşünüyor.

1-001.jpg

* *

Gelelim Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e. Tıpkı Akgün'ü de Erdoğan'da olduğu gibi, Büyükçekmece'nin yarısı çok sever diğer yarısı nefret etmese de pek sevmez.…Büyükçekmece'de bir zamanlar ANAP'lı başkanken CHP, MHP ve DYP kontrol altında tutuyordu. Şimdi CHP'li başkan olarak; MHP, AK Parti, hatta HDP de Akgün'ün kurduğu oyunlardan zaman zaman değil her zaman etkileniyorlar. Akgün'ü olur ya olası yerel seçimlerde zorlayacak kim var kim yok onlarla irtibata geçmeler. Önce hafiften bir yüklenme.

Şayet o isim zayıfsa yok etme. Yok azıcık güçlü ise hemen madem ezip geçemedim bari yanıma alayım hamlesi devreye girer ve gerekirse birlikte oyun kurmalar başlar. İsim mi istiyorsunuz. Buyurun size Ali Ulvi Gökbulak. Bayram Ali Uner. Erdoğan 2023'ü hedefledi ya, peki Akgün'ün hedefi ne.2024.Yani 2019 yerel seçimlerini hem adaylığı hem de kazanmayı garanti görüyor. Sonra 2024.Ve daha sonra kim bilir. Her ne kadar Akgün bana şaka karışık 'daha ben 2079'a kadar buradayım' dese de.

2-001.jpg

* *

Kısaca sevgili dostlar. Türkiye'de Tayyip Erdoğan ne ise Büyükçekmece'de Hasan Akgünde odur sözümü şimdi birazcık olsun anladınız mı? Elinde güç bulunduran o gücü kaybetmemek için ne gerekiyorsayapar.Güç büyüdükçe daha çok hırslanır. Daha çok sorumluluk sahibi olur.Güç ile birlikte çevresini, parasını, ekibini, eşini dostunu da daha güçlü yapmak zorundadır.

Aksi halde biliyor ki bu özellikleri kaybedersem her şeyimi kaybederim. Anlayacağınız kaybedecekleri çok şeyleri olduğunu bildiklerinden başarıya gidecek her yolu denemek onlar için mubah gelir...Ne diyelim, Erdoğan'ın da, Akgün'ün de ve bu özelliklere sahip bütün siyasilerin de yaptıklarını takip etmeye, yazıp çizmeye devam edeceğiz...’’

*

Bu yazım kapı gibi ortadayken şimdi geldik 2024 yılı belediye başkanlığı aday adaylık sürecine. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 7.Defa aday olmak için müracaatını yaptı. Haklı olarak eleştiriler yağmur gibi yağmaya başladı. Ben zaten Hasan Akgün’e 30 yıldır en acımasız bir şekilde, en çok eleştiride bulunan birisi olarak önce tam 24 saat bekledim, izledim, gördüm, not tuttum. Ve bugün bu yazıyı yazdım. Arkadaşlar; elinde güç, makam, mevki bulunduralar siz onu elinden almadıkça asla onu size kendi elleri ile vermezler. Yazımda bahsettiğim gibi, yarın bir güç, Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden o makamı alamadığı sürece o kişi o makamı kendi elleri ile kimseye teslim etmez. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de aynısını yapıyor. Adam 40 yıldır Büyükçekmece’de bir ordu kurdu. Rant imparatorluğu kurdu. Kendi krallığını kurdu. Şimdi Akgün’ün elinden belediye başkanlığı adaylığını almaya Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücü yetmez. Akgün’ün elinden bu makamı almanın tek yolu var o da seçimlerde rakiplerinden birisinin seçimi önde tamamlaması.

Başka seçenek yok.

Akgün’e ‘Neden aday oldun’ eleştirisini yapanlar, bol keseden atıp tutanlar yarın kalksınlar, seçimlerde çalışsınlar, güçlerini göstersinler, varsa bir etkileri Akgün’ün rakibini kazandırsınlar.
Yoksa Hasan Akgün’ün yerine kim olsa 7.Defa da aday olur, yetmişinci defada!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Mert Arşivi