Alan Tudyk kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Alan Tudyk kimdir, nereli ve kaç yaşında?
Alan Tudyk, 16 Mart 1971 doğumlu Amerikalı bir aktör ve seslendirme sanatçısıdır. Tudyk, televizyon, film ve tiyatroda geniş bir kariyere sahiptir ve özellikle bilim kurgu ve fantastik türlerdeki yapımlarda tanınmıştır.

Alan Tudyk, hem komedi yetenekleri hem de dramatik oyunculuğu ile tanınır ve geniş bir hayran kitlesi tarafından sevilir. Başarılı kariyeri boyunca pek çok farklı karakteri canlandırarak çeşitli projelerde yer almıştır.

Alan Tudyk, kariyerine tiyatro sahnelerinde başladı ve daha sonra televizyon ve sinemada çalışmaya geçti. İlk önemli çıkışını 2002 yapımı "Firefly" dizisindeki Hoban "Wash" Washburne karakteriyle yaptı. Dizi, kısa ömrüne rağmen büyük bir kült takipçisi kazandı. "Firefly" dizisinin ardından, aynı evrende geçen "Serenity" adlı bir sinema filmi çekildi ve Tudyk, bu filmde de rol aldı.

indir.jpeg

Yaş
52 yaşında

Doğum günü

16 Mart 1971
Burç
Balık
Doğum yeri
Amerika Birleşik Devletleri
Meslek
Aktör
Boyu
183 cm
Kilo
79 kg

Seslendirme Kariyeri

Alan Tudyk, birçok animasyon ve video oyununda karakterlere ses verdi. Özellikle "Frozen" filmindeki Duke of Weselton karakterinin seslendirmesi ve "Zootopia"daki Duke Weaselton karakterinin seslendirmesiyle tanınır.

Diğer Projeler

Tudyk, "Dollhouse," "Suburgatory," "Con Man," "Rogue One: A Star Wars Story," ve "Ricky and Morty" gibi çeşitli televizyon ve sinema projelerinde rol aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.