Melissa Vargas kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Melissa Vargas kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?
Fenerbahçeli Melissa Vargas, A Milli Kadın Voleybol Takımımız'da gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

İsveç karşısında 112 km/s hıza ulaşarak Tijana Boskovic'in servis hızı rekorunu kıran Vargas, Filenin Sultanları'nın en öne çıkan isimlerinden biri. Her maçıyla adından söz ettiren Vargas'ın geçmişi ve özel hayatı yansıtılırken, "Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas nerelidir? Nerede ve hangi takımlarda oynadı?

F.Bahçe'nin ve milli kadın voleybol takımımızın yıldızı Melissa Vargas'ın kariyerini ve biyografisini merak ediyoruz. Uluslar Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da yıldızını parlatan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Melissa Vargas, İsveç karşılaşmasında 112 km/s hıza ulaşarak yaklaşık Tijana Boskovic'e ait servis hız rekorunu kırdı. Bilindiği üzere 2021 yılında Türk vatandaşlığını kazanan Vargas, kimliğini 9 Nisan'da düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Türk vatandaşı olduktan sonra Melissa olan adını Melisa olarak değiştirdi.

64f57ca286b2452020cb3166.webp

Melissa Vargas kimdir?

16 Ekim 1999'da Küba'da doğan Melissa Vargas, 8 yaşındayken okul takımında voleybol oynamaya başladı. Lisede Küba Cienfuegos takımında antrenmanlara başlayan Vargas, 12 yaşında Küba milli takımında alt yaş liglerinde forma giymeye başladı. 2016-17 sezonunda Agel Prostejov'un takımına transfer olan oyuncu, 2016-17 sezonunda da F.Bahçe'ye transfer oldu.

2018-19 sezonu Misli.com Sultanlar Ligi Voleybol Finali 2022-2023'te Diagonal En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Vargas, aynı zamanda final etabının En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Melissa Vargas'ın voleybol kariyeri

Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. sahada olan 12 kişiden en dikkat çeken Melissa Vargas’ın olduğu konusunda hemfikirdi. Melissa Vargas yeteneğiyle herkesin ilgisini çekerken Küba'daki kurallar sebebiyle istediği kulüplerle görüşemezdi. Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle görüşmesine izin veriliyordu.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.