Hatice Karahan (Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı) kimdir?

Hatice Karahan (Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı) kimdir?
Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Hatice Karahan'ın getirilmesiyle birçok kişi oldukça merak ediyor. Bu haberimizde Hatice Karahan ile ilgili merak edilenleri aktaracağız.

Hatice Karahan sosyal medyada ve gündemde en merak edilen ve araştırılan isim oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Hatice Karahan'ın getirilmesi ile birçok kişi Hatice Karahan'ı araştırırken özellikle kim olduğunu, mesleği ve siyasi kariyeri gibi soruları soruluyor. Bu haberimizde Hatice Karahan ile ilgili merak edilenleri aktaracağız.

Hatice Karahan (Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı) kimdir?

Hatice Karahan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Yine aynı üniversitede İktisat Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora için ABD'ye gitti. 2006'da Ekonomi doktorasını yaptı ve Syracuse University'de ekonomi dersleri verdi. Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak görev aldı.

Türkiye'ye geldikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde dersler verdi. TÜBİTAK'ta danışmanlık yaptı. 2014 senesinde makroekonomi alanında doçentliğe hak kazandı. TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yaptı. 2015 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü'nün kurucu başkanı oldu. Yeni Şafak Gazetesi'nde ekonomi ile ilgili yazılar kaleme alıyor.

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu danışmanı olarak göreve gelmişti. Resmi Gazete'de yayımlana karara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.