Vuslat Doğan Sabancı kimdir? Sağlık durumu nasıl?

Vuslat Doğan Sabancı kimdir? Sağlık durumu nasıl?
 DAMGA Editörü
Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi. Vuslat Doğan Sabancı hakkında çok sayıda araştırma yapılarak hakkındaki bilgiler öğrenilmek isteniyor. Peki, Vuslat Doğan Sabancı kimdir? İşte detaylar...

Ali Sabancı ile birlikte Yunan adalarına gitmek üzere tekneye binen Vuslat Doğan Sabancı, yaşanan kazada yaralandı. Durumunun ağır olması nedeniyle de hakkındaki son dakika gelişmeleri anbean takip ediliyor. Sabancı'nın hayatına dair bilgiler de günün en çok arananları arasında yer aldı. Kayalıklara çarpan zodyak botta bulunan ünlü iş insanının kariyeri, yaşı gibi konular merak edilerek araştırılıyor. Peki, Vuslat Doğan Sabancı kimdir? İşte detaylar...

Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl?

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çifti, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Ağır yaralanan çifti, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. Patronlar Dünyası'nın haberine göre doktorlar, Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu, dalağının alındığını, kaza sırasında yüzünden de ağır darbeler aldığını belirtti.

Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu nasıl?

Vuslat Doğan Sabancı (d. 16 Ocak 1971, İstanbul), iş insanı ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi'nin eski yönetim kurulu başkanı. Uluslararası Basın Enstitüsü’nde (IPI) sekiz yıl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Doğan Sabancı, Enstitüsü'nün ömür boyu onursal üyesi unvanına sahiptir. Endeavor Yönetim Kurulu ve TÜSİAD üyesidir. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuş ve New York'taki Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yapmıştır. Doğan Sabancı bir yıl süreyle The New York Times gazetesinin yazı işleri müdürlüğü bölümünde çalıştı. Ardından çalıştığı The Wall Street Journal gazetesinde ise Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması aşamasında çalıştı.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet gazetesine 1996 yılında reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 1999 yılında gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na terfi etti. 2004-2010 yılları arasında İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 2007 yılında, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya’da faaliyet gösteren Trader Media East (TME) online ve yazılı reklam şirketinin alımını gerçekleştirdi.

Vuslat Doğan Sabancı, Hurriyet.com.tr'nin de kurucusudur. Online seri ilanlar alanında hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiris.com, fırsat siteleri alanında yakala.co ve e-ticaret alanında yenicarsim.com sitelerini faaliyete geçirdi.

Hürriyet'in Demirören ailesine satılması ile Hürriyet'teki görevlerini bıraktı.

Hürriyet’te insan hakları ve özellikle cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yaptı. "Aile İçi Şiddete Son" kampanyası düzenledi. 2011 Genel Seçimleri’nden önce Haklı Kadın Platformu'nu kurarak Türkiye’de kadın konusunda faaliyet gösteren tüm STK’ları aynı çatı altında toplamış ve meclise daha fazla kadın girmesi için çalışmalarda bulunmuştur. Doğan Sabancı, kadınlara mikro kredi sağlama çalışmaları yürütmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Ali İsmail Sabancı ile evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, heykel sanatı ile ilgili çalışmalarını vuslat.art 27 Nisan 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sitesi üzerinden yayınlamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.