Barbie, Oppenheimer’ı gişede katladı!

Barbie, Oppenheimer’ı gişede katladı!
Warner Bros ve Universal Pictures, sırasıyla Barbie ve Oppenheimer için gişe ön izleme kazançlarını açıkladı. Barbie filmi Oppenheimer’ın toplam kazancını ikiye katladı.

Film analistleri, filmlerin 21 Temmuz Cuma günü eşzamanlı gösterime girmesinden önce, Barbie'nin açılış haftasonunda ABD gişesinde 100 milyon dolardan fazla kazanabileceğini tahmin ederken, Oppenheimer'ın 50 milyon dolar civarında sabitlendiği tahmin ediliyor.

Yapım şirketleri, Cuma günü açıklanan ön izleme kazançlarının Barbie’nin 3 bin 900 sinemada 22.3 milyon Dolar, Oppenheimer’ın ise 3150 sinemada 10.5 milyon Dolar kazandığını söylüyor.

Barbie'nin erken gişe hasılatı bu yılki diğer tüm filmlerin üzerinde gelirken, Warner Bros, yönetmen Greta Gerwig ve aynı zamanda sorumlu yapımcı olarak da hizmet veren yıldızı Margot Robbie için beklenmedik bir şansın sinyalini veriyor.

Independent'ın incelemeleri, Rotten Tomatoes'daki tahıllara aykırıydı. Film eleştirmenimiz Clarisse Loughrey, Gerwig'e Barbie için beş yıldız verirken, Nolan'ın çabasına mükemmele yakın bir dört yıldız verdi. "Barbie, yakın geçmişteki en yaratıcı, kusursuz bir şekilde işlenmiş ve şaşırtıcı ana akım filmlerden biri - kapitalizmin en derin bağırsaklarında bile neler başarılabileceğinin bir kanıtı" diye yazdı.

Loughrey, Oppenheimer Nolan'ın "en iyi ve en açıklayıcı çalışması" olarak adlandırılmasına rağmen , filmin ara sıra "kendisinin ve sinemanın kendi gerçekliğini yaratma biçimlerinin biraz fazla bilincinde olduğunu" savundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.