CHP ve Halk TV arasındaki kavga sürüyor

25 Temmuz 2023 Salı saat 19:30’da Fatih Altaylı’nın youtube kanalında yayına çıkan Halk Tv Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu DAMGA’nın manşetine atıfla bize troll dedi.

Youtube ve internet sitemizdeki videoyu tıklayıp izlerseniz, videonun 1 saat 07 dakikalık bölümünde, Mahiroğlu DAMGA’nın manşetine atıfla bulunarak aynen şöyle diyor; ‘Vokal bir gazete okudum. Bu gazete bu şahsın trolü. Diyor ki; CHP Cafer Mahiroğlu’na 70 milyon TL verdi. El insaf ya. Bu nasıl bir rakam. Bunu sana kim sızdırdı. Bu gazete o şahsın trol gazetesi’

-Neden DAMGA’nın diyoruz çünkü bu haberi basan başka bir gazete yok. Varsa Mahiroğlu göstersin.-

*

DAMGA size sadece soru soruyor. Ve teyitli bir bilginin cevabını almak istiyor.

Deniz Baykal zamanında dört yıl önce aylık 500 bin lira olan ödeme günümüzde ne kadar oldu?

Biz bu rakamın yıllık 70 milyon liraya tekabül ettiği bilgisini aldık.

Cafer Mahiroğlu döneminde her yılbaşında yenilenen protokol gereği, Halk TV CHP’nin Genel Başkanının ve parti sözcüsünün her programını canlı yayınlamak zorunda.

Karşılığında CHP ise kanalın aylık; D-Smart, Digitürk, Uydu yayını abonelik parasını ödemek zorunda ve ayrıca nakit 1.500.000-TL (Birmilyonbeşyüzbin) ödemek zorunda.

Bu rakam yıllık ortalama 70 milyon TL’ye geliyor mu gelmiyor mu?

Bütün televizyoncular rakamların ne kadara tekabül ettiğini bilirler.

İyi de dersin ben yıllık 70 milyon ödeme almıyorum 7 milyon alıyorum.

Ama haberi yazana troll dersen üzgünüm asıl trolcüyü sen yapmış olursun!

Halk Tv giderek A-Haber olma yolunda!

Yine haberimizde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 270 belediye başkanı önünde, 60 PM üyesi önünde; ‘Halk TV giderek A-Haber’in yerini alıyor. Türkiye’de yeni bir A-Haber’e gerek yok” diyerek anlaşmanın feshedilmesini bizzat kendisi istedi diyoruz. Mahiroğlu yayında ısrarla, ‘Kemal beyin böyle şeylerden haberi yoktur. Gündemi çok yoğun olduğu için duymamıştır’ diyor.

Fatih Altaylı ise; ‘Allah aşkına nasıl duymaz. Bunu duymayan genel başkanın daha neden haberi olsun. Günlerdir ülke gündemi bununla çalkalanıyor’ diyerek tebessüm ediyor.

*

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’i de ‘karanlık adam’ ‘Ne olduğu belli olmayan kişi’ diye suçlayan Mahiroğlu’na bir soru daha gelsin.

Eren Erdem’i o göreve atayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şayet Eren Erdem ‘Karanlık Adam’ ise Kılıçdaroğlu’da bu durumda aynı suçlamaya maruz kalmış olmaz mı?

*

Ne zaman ki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Ankara yürüyüşü sonrası Halk TV’den canlı veriliyor yayında koltuk fırlattırılıyor. İşte ipler o zaman kopuyor.

Bu görüntüleri gören Kılçdaroğlu düğmeye basarak bizzat emrediyor; ‘Halk TV ile olan reklam protokolü sonlanacak’

Tabi bunun öncesi de var.

Halk Tv Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da benim gibi akşamları güzel sofralarda oturmayı seven birisi.

Bu sofraların güzelliği biraz muhabbet uzayınca insan istemediği sözleri de sarf etmek durumunda kalıyor.

‘Artık Kılıçdaroğlu gitmeli, Türkiye’nin önünü açmalı. Devri kapanmalı. Yeniden aday olması çok yanlış.’ Gibi sözler bir masada konuşulursa yerin kulağı var demişler.

Bu sözleri duyan Kılıçdaroğlu’nu sakinleştirmek mümkün olamazdı!

*

Tamam ben de benzer şeyler söylüyorum fakat söylediklerimi bu köşeden de yazıyorum.

Evet siz bir siyasi parti ile reklam protokolü yapabilirsiniz.

Gayet normal.

Ancak.

Ya yaptığınız protokole uyacaksınız.

Ya da protokol/anlaşma yapmayacaksınız.

Mahiroğlu'na sorular

Ayrıca Mahiroğlu yayında ekonomik durumlarının iyi olduğundan, ‘Görkemli Hatıralar’ programını da kendi öz kaynakları ile yayınlandığından bahsetti.

Madem kanalın ekonomik sorunu yok, o zaman neden fırtınalar koparıyorsun?

Neden ısrarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile randevu istemektesiniz?

Neden birilerini trolcü lükle diğerini karanlık adamlıkla suçluyorsunuz.

*

Yine Mahiroğlu hiçbir belediyeden ve devletten ihale almadığını da yayında söyledi.

Siz almayabilirsiniz ama işbirlikçi firmalarına pekala yönlendirebilirsiniz.

Bakın bir ara CHP’nin soru önergesi verdiği, Dış İşleri Bakanlığı’ndan tanıtım fonu kullanma olayı geldi aklıma.

HALK TV’nin sahibi AKP iktidarı döneminde bakanlıktan yurt dışı tanıtım fonu kullandı mı? Kullandı ise ne kadar?

Bu fondan faydalandığı için Florya’da yapılan bir TV yayın toplantısında “AK Parti’nin dış politikasını eleştirmeyelim” talimatı verildi mi, verilmedi mi?

Ayşenur Arslan buna itiraz etti mi?

Ama yine bir trol suçlaması gelmesin!

Fatih Altaylı da gündeme taşıdı

Fatih Altaylı, Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in Cafer Mahiroğlu’nun açıklamalarına cevaben verdiği yanıtı köşesine taşıdı.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, dün Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olarak çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Mahiroğlu konuşmasının bir bölümünde, Gazete Damga’nın 25 Temmuz Salı günü tarihli manşetinde yer alan “70 milyonluk protokol” haberini hedef göstererek Damga’yı “troll” olmakla suçlamıştı. Altaylı bugün köşesine, iddialara konu olan Damga Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in cevabı taşıdı. İşte Mehmet Mert’in Cafer Mahiroğlu’nun açıklamalarına verdiği yanıt…

Fatih Altaylı 26 Temmuz Çarşamba günü kendisine ait olan fatihaltayli.com.tr adlı internet sitesinde kaleme aldığı yazısına Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun suçlamaları ile karşı karşıya kalan Damga Gazetesi’ni taşıdı. Altaylı, yazısının bir bölümünde Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in açıklamalarına yer verdi.

Kalem kalem anlattı
Yazıda, Halk TV ile CHP arasındaki iplerin kopmasına neden olan protokolün detaylarını açıklayan Mehmet Mert, kanal ile parti arasında yapılan anlaşmaları kalem kalem anlattı.

Damga her sabah Halk TV’de!
CHP ile Halk TV arasındaki kavganın nedenlerini de sıralayan Mert, Mahiroğlu’nun “troll” diyerek yüklendiği Damga Gazetesi’nin her sabah Halk TV ekranlarında İsmail Küçükkaya tarafından ekranda okunduğunu da sözlerine ekledi.

İşte Fatih Altaylı’nın bugünkü yazısında yer alan o satırlar:

“Cafer Mahiroğlu bir yerel gazetenin “CHP, Halk TV’ye 70 milyon TL verdi” manşetine de sinirlenerek “El insaf yahu. Bu nasıl bir rakam bunu yazan gazete o şahsın troll gazetesi” dedi.

Bunun üzerine trollükle suçlanan gazetenin, Damga Gazetesi’nin sahibi Mehmet Mert aradı.

“Troll dediği gazeteyi kendi kanalında program yapan, Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya her sabah programında okuyor” dedikten sonra iddiasında ısrar etti.

Ve itirazlarını iletti.

Mehmet Mert’e göre 4 yıl önce, kanal Baykal ailesinin kontrolündeki iken partiden kanala aylık 500 bin TL geliyordu.

“Şimdi ise CHP kanalın D Smart ve Digitürk aylık abonelik paralarını ve nakit olarak da aylık 1 milyon 500 bin TL ödemek zorunda” diyen Mert bunun yılda 70 milyon TL’ye tekabül ettiğini iddia ediyor ve “Yok eğer bunun doğru olmadığını söylüyorsa o zaman ne kadar olduğunu açıklasınlar” diyor.

Mehmet Mert’e göre CHP ile Halk TV arasındaki kavganın nedeni, adı CHP ile özdeşleşen kanalın seçimden bu yana CHP içindeki muhalefetten yana tavır alması ve Ekrem İmamoğlu’nu desteklemesi. Tanju Özcan’ın sözlerine ve yürüyüşüne ekranlarında yer vermesi.

CHP yönetiminin kızgınlığı bu yüzden ve CHP’nin ödeme yaptığı diğer bir kanal ile de yollarını ayırmaya hazırlandığı iddiasında.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi