O Bir Efsane: “Freddie Mercury”

Freddie, mesiodens olarak bilinen fazladan dört dişle doğdu. Ancak Freddie, dişlerini yaptırmaya asla hazır değildi. Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde bunu kesinlikle karşılayabilecek olmasına rağmen, hizalama sorununu düzeltmeyi reddetti, çünkü inanılmaz menziline katkıda bulunduğuna inanıyordu. Dişlerini değiştirmenin şarkı söyleme yeteneğini olumsuz etkileyeceğinden korkuyordu. Freddie Mercury’nin kaydedilmiş vokal aralığı 4 oktav ve herhangi bir ses eğitimi de almadığını açıklamıştı.

Bir Queen şarkısını dinleyen herkes, Freddie’nin o zamandan beri tam anlamıyla taklidi imkansız bir yeteneğe sahip olduğunu bilir. Yüksek, alçak ve orta aralıktaki notaları tutarlı bir şekilde ve muazzam bir hassasiyetle harmanlaması, benzeri görülmemiş bir yetenektir.

Ayrıca Freddie, büyük bir opera hayranıydı. “Bohemian Rhapsody” ve “Love Of My Life” gibi parçaların yer aldığı “A Night At The Opera” albümü, bunu açıkça gösteriyor zaten. Bu durum da Queen’i süperstarlığa ulaştırdı. Yayınlandıktan sonra çok fazla tepkiyle karşılansa da bu, Freddie’nin operaya olan hayranlığını asla söndürmedi.

Bohemian-Rhapsody-e1541148452480

Queen, pek çok müzik grubundan farklı olarak şarkı sözlerinin bir kişi tarafından değil, tüm grup üyeleri tarafından yazıldığı bir grup olma özelliğine sahipti. “Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen” ve “We are the Champions” gibi çok sayıda hit parçanın yazarı da Freddie Mercury’ydi.

Ayrıca Freddie, kedileri çok seviyordu ve hatta kedilere de en az insanlar kadar önem eriyordu. “Bad Guy” albümü ve “Delilah” şarkısını kedilere ithaf etmişti.

Bohemian Rhapsody” Filmini İzlediniz mi?

2018 yılında bir film yayınlandı ki, inanın tekrar tekrar izlemek istiyorum.

İngiliz rock grubu Queen'in efsanevi lideri Freddie Mercury’nin hayatını anlatan “Bohemian Rhapsody” filmi, Hollywood'dan da hak ettiği ilgiyi gördü. Yönetmenliğini Bryan Singer'ın üstlendiği 2018 yapımı biyografik film “Bohemian Rhapsody”, dünya çapında 904 milyon dolarlık hasılat elde etti. Film, başrol oyuncusu Rami Malek’e kazandırdığı En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ıyla birlikte toplam dört Oscar’ın sahibi oldu. Film, hala gelmiş geçmiş en yüksek hasılatlı müzik filmi ve biyografik film olma özelliğini koruyor. İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Kendi hayatınızı unutup, bir anda başka bir hayatın içinde sürüklenirken bulacaksınız kendinizi.

“Şarkılarımla her şeyi yapabilirsiniz ama asla sıkıcı hale getiremezsiniz” diyen Freddie Mercury, hayattan keyif almayı bilen, eğlenceli ve sempatik birisiydi. Freddie Mercury’nin inanılmaz hayatını ve müzikal başarısını anlamak için geriye dönüp baktığımızda, onu bu kadar eşsiz, bu kadar güçlü bir şarkıcı ve tüm zamanların en büyük solistlerinden biri yapan etkenler çok fazla. Bu etkenleri sayarsak satırlar yetmez. O yüzden son olarak, söylediği güzel sözü şuraya bırakıyorum…

Freddie Mercury: “Dünyayı değiştirmeye çalışmıyorum. Benim için mutluluk en önemli şey ve eğer mutluysam bunu işlerimde görebilirsiniz. Dürüst olmayı seviyorum ve yıllara sığdırabileceğim kadar eğlence ve güzel zaman sığdırmaya çalışıyorum. Bugünü boş ver, önemli olan yarın.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi