Ölüm aramızda kol geziyor!

Çin’den dünyaya yayılan ve 16 Mart’ta dünyayı esir alan Covid-19 son günlerde yine baş kaldırdı. İnsanlığa hepinizi yok ederim akıllı olun deyip dursa da çokta umursamadığımız aşikar.

Yaz başında bir köşe yazımda yazmıştım tatile gitmeyin beyninizle değil aklınızla hareket edin diye tam bu günleri düşünerek aklınızı dinlemenizi önermiştim. Fakat o günden bu güne gördüğüm durum içler acısı virüslü olduğunu bile bile insan içene çıkıp dolaşan ayaklı virüsler var.

Bakınız göz göre göre bunu yapan kişiler bilsinler ki cinayet işliyorlar çünkü virüsü belki kendisi hafif bir şekilde atlatıyor ama belli belirsiz bir kesim çok ağır atlatıyor ve kimi hayat mücadelesini kaybediyor. Unutmayınız ki ölüm dediğimiz  dönüşü olmayan bir yol bayılma değildir.

Herkesin şu süreçte mesul olduğu yada sorumlu olduğu kişi sadece kendisi veya ailesi değil... Şuan dünya ve ülkemiz küçücük bir virüsün tehditi altında. Ölüme meydan okumak dediğimiz cephede olur. Kahramanlık değil bu yaptığınız siz belki ben korkmuyorum cesaretliyim diye kendinizi nitelendiriyorsunuz ama yanılıyorsunuz bu yaptığınız cehalettir ve sorumsuzluktur.

Sizde bu cahil cesareti oldukça  her gün onlarca vatandaşımız hayatını kaybedecek onlarca vatandaşımıza virüs bulaştıracaksınız. Belki de kendi ailenize çocuklarınıza bulaştıracaksınız bu sorumluluktan kimsenin kaçma gibi durumu olamaz. O kadar dedik tatilden vazgeçin ama nafile gaza gelip herkes gidiyor. Tatilciler ve tatilin bizlere maliyeti yüzlerce can oldu şuana kadar neyi merak ediyorum tatile gittiniz ya ne geçti elinize? Boyunuz mu uzadı? Ne elde etmeye gittiniz, ne elde ettiniz, başınız göğe erdi mi?

Birde önemli bir husus daha var; özel çocuklarımızın bir çoğu erken müdahale programlarına Covid-19’dan dolayı müdahil olamıyorlar. Aylardır okuldan, eğitimden öğretmenlerinden uzak kaldılar. Her geçen gün onların bu süreyi telafi etme durumları zorlaşıyor çünkü otizmin en temel tedavi yöntemi eğitimdir. Ve düşünün otizmli bir kardeşimiz aylardır eğitiminden uzak kaldı ve her geçen gün onun topluma entegre olabilmesi zorlaşıyor. Hiçbir korkunuz yoksa özel çocukların yarınlarını tehlikeye attığınızı unutmayın. 3 kurala uyalım seri katil modunda pozitif olarak ortalıkta cirit atmayalım.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın selayeti ve özel  çocuklarımız için lütfen kontrolü elden bırakmayalım. İnanıyorum ki güzel günler ancak tedbirlerle gelecek. Evet biliyorum zor ama imkansız değil.

Kalın selametle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi