Özel eğitimde kameralı 8 saat!

Özel eğitimde kocaman 8 saat al al  bitmez ver ver bitmez! Yeni çıkan kameralı sistemin kurbanı engelliler mi olacak? Biri Bizi Gözetliyor programını hatırlarsınız şimdi eğitim alan çocuklarda öyle olacak. 100 saat eğitim almıyor ki çocuklarımız... Acaba başka eğitim hakları varda biz mi bi haberiz.
Devlet okuluna özel durumundan dolayı devam edemeyen birey devlet okuluna kayıtlı olduğu için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine kayıtlı olduğu halde eğitim alamıyor. Üstelik rehabilitasyon eğitimi için devlet okuluna kayıtlı olmak zorunda. Okul saatleri nedeniyle de rehabilite olması gerektiği halde rehabilitasyona gidemiyor. Nasıl bir bilmece bu insan çözemiyor. İlla bi zorunluluk getirilecekse devlette olduğu gibi rehabilitasyona da zorunluluk getirilmeli o zaman.
 Oraya keyfi buraya mecburi madem Muz Cumhuriyeti gibi olacaksa sistem o zaman kapatın bu çocukları tekrar eve hapis edin. Kurtda kuşa yem edin, tekrar evlere bağlasınlar zincirlere vursunlar. Olur mu böyle şey! Allah’u talanın emanetlerini nasıl eve kapatırız.
Engelli bireyin neyi var ki neyine göz diktiniz?  Yıllar önce FETÖ denen Deccalin askerleri, imamları Damar Tarama denen ders kontrol sistemini başlatmak için düğmeye bastı neden mi çünkü özel okullar dershaneler kolejler ona çalışıyordu. Ama rehabilitasyon merkezleri onun oyuncağı adamı askeri olmadı yanaşmadılar bile. kimlik doğrulma sürecini başlatan geçmiş meb ekibini araştırmak yeterli kim olduklarıda çıkar ortaya örneğin ilk öneriyi sunan kişi fetö imamı meb uzman yardımcısı Muhammed usludur. 
O deccal ne yaptı 8 saatlik eğitim haklarına göz koydu ama damar tarama olmadı. Damar Tarama sistemini satan firma yine onlardandı. Zaten o arada deccal ve onun askerleri  15 hain darbe girişinden sonra deşifre oldular ama kimse dönüp bu nedir diye sorgulamadı bile damar tarama kişisel veri ve haklardan ötürü uygun görülmedi. Peşinden kimlik doğrulama dediler ama bilerek ama bilmeyerek sonuç olarak engelli bireylere kontrollü kameraya devam dediler. 10 yıldır verdiğimiz mücadelenin sonunda bürokrasinin kurbanı  evlerine hapis olan çocuklar olacak.herkes bilmelidir ki hepimiz birer engelli adayıyız 8 saat eğitimi  çok görenler kendin den utansın bence
Eğitim almayan bireyler nasıl sosyalleşecek topluma nasıl entegre  olacaklar sorarım sizlere. Kameralı  8 saat sisteminden dolayı artık birçok çocuk devlete kayıtlı oldukları için eğitim alma haklarından vazgeçecekler bununla beraber birçok Rehabilitasyon Merkezi küçülmeye gidecek. Öğretmenleri ne yapacak evine ekmek nasıl götürecek? En önemlisi engelli özel bir birey eğitimden mahrum kalacak.
Kimse denetim olmasında demiyor olsun ama eğitim saatleri de serbest bırakılsın. Rehabilitasyon merkezleri engelli bireye bireysel ve grup eğitimi vermek için aylık plan yapar servis, adres, yaş, modül tanı, öğretmen derslik ve okul durumu hangisine uysak olmuyor olmaz da zaten. Kamera olsun ama bu okul saatleri ile mümkün değil tam gün kayıtlı olan sayısı %70 2019 itibarı ile % 100 hedeflenmekte. Rehabilitasyon rehabilite etmek demek, iyileştirmek demek. Engelli bireyler tam gün eğitim alacaksa bu nasıl mümkün olacak?
Türkiye’nin ilk Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ne dedi yıllar önce hadi çocuklar okula demedi mi, dedi.  Ee şimdi haydi eve mi diyelim. Sayın Devlet Başkanımızın yaptıklarını kimsenin yıkmaya hakkı yok.
İşte bu yüzden kamera sisteminde ve okul saatlerinde düzenleme yapılmalı!  Varsa işini yapmayan devlettin her türlü  kontrol mekanizması var verir emri gereğini de yaptırır. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a buradan binlerce engelli birey adına sesleniyoruz. 
İnşallah çözüm yolu en kısa zamanda bulunur. kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi