Öztürk Yılmaz tek başına iktidar olacakmış...

Öztürk Yılmaz... IŞİD'in elinde 11 ay esir kalan eski Musul Başkonsolosumuz. Esaret bitip de özgürlüğüne kavuşunca yurda döndü. Hariciye'ye veda etti siyasete girdi. Kılıçdaroğlu'nun davetiyle tepeden inme CHP'de en üst mevkilere getirildi. 2 dönem üst üste Ardahan Milletvekilliği yaptı sonra CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yapıldı. Gel zaman git zaman derken "CHP Genel Başkan Yardımcısı" ilan edilen bu arkadaş bir anda çıktı "Ezan Türkçe okunmalı" dedi. Tabii ki bunu söyleyebilir. Kendini özgürce ifade edebilir. Etti de. Fakat hiç yoktan bir tartışma başlattı ve akabinde kendi fikrini desteklemeyen CHP yönetimini de yaylım ateşine tuttu. Velhasıl nihayetinde partiden ihraç edildi. Birkaç yıl önce de "Yenilik Partisi" adı altında kendi partisi kurdu. Buraya hikayeyi zaten biliyorsunuz.

Ama sonrası...

Şimdi Öztürk Yılmaz partisinin tek adaylı kongresinde yeniden genel başkan seçildi ve bir açıklama yaptı. Dedi ki: "2023 yılında yapılacak genel seçimde tek başımıza iktidar olacağız. Ey CHP, ey Muharrem İnce gelin yanlışlardan dönün bize katılın..." Özgüven gibi özgüven, duruş gibi duruş. Vallahi helal olsun. Yalnız sevgili Öztürk Yılmaz bize şunu gösterdi ki hepimiz bir parti kursak "Tek başına iktidar" hedefleyebiliriz. Hayır yani sahiden neden olmasın? Hoş gerçi bu adam da koskoca CHP'nin eski genel başkan yardımcısı. Şimdi kendinin bu gülünç açıklamaları sizce Öztürk Yılmaz'a mı yazar CHP'ye mi yazar?

Özlemişiz ALEVİ kimliğini saklamayan siyasileri...

4 KAPI 40 MAKAM...

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç; Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ünlü Halk Müziği sanatçısı Mazlum Çimen ve bir grup gazeteciyi Erzincan ve Tunceli'de ağırladı. Sosyal medya hesabından etkinliğe ilişkin paylaşımlar yapan Kılıç, Erzincan'da Kırklar Türbesi'nde cem ibadeti gerçekleştirdiklerini belirtti. Kılıç, “Yolumuz Ehl-i Beyt, felsefemiz Dört Kapı Kırk Makam! Erzincan’da 40 yoldaşımızla Kırklar Dergahı’nda iyilik, doğruluk, barış ve kardeşlik için Cem olduk” dedi.

İlahi Trump

ABD Başkanı Trump, "Seçimleri kaybedersem, Çin ABD'nin yeni sahibi olur" demiş. Aklıma "Esenyurt düşerse Mekke düşer Medine düşer Kudüs düşer" diyen arkadaş geldi.

İnce belki de...

Muharrem İnce'nin başlattığı hareket bana geçmişte "Biz Kaç Kişiyiz" adı altında "hareket" başlatıp sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Tuncay Özkan'ı anımsattı. Bakarsınız İnce de genel başkan yardımcısı olur...

Ağustos ayına dair

Asfalta vuran güneş ışığı hayat gibi yaşamak ağrısı gibi gelip omzuma omzuma sıcak sıcak yükleniyor. Bir esinti arıyorum. Bir müddet serinlik bir tutam iç ferahlatan rüzgar belki ama yok. Ot bitmez kurak topraklara dönmüş gönlümüzün aklımızın varıp gittiği yerler. Sıcak, yalnızlık ve kederli türküler bir arada oturuyoruz. Musa Eroğlu candan bir adam. Bağlamasının tellerine değil de bam telimize vurur gibi;

"Kime ne söyliyim,

Kime ne diyim..." diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi