Paralı poşet dönemi başladı!

Paralı poşet iade yasası capsleri komik. Poşetler paralı oldu, vatandaş markette poşet parası ödememek için birbirinden ilginç yöntemler buldu. Şimdi bu konu hakkında yazmadan duramadım. Çünkü olan hep vatandaşa oluyor.
Eyvah ki ne eyvah bu ne haldir bilinmez vatandaş başını hangi taşa vursun derdini kime anlatsın bilinmez çare yok derman yok.
Fakir fukara ne yapsın en önemlisi engelli bir anne düşünün hasta alt bezi tanesi bir TL anne bunu bile alamıyor zaruri ihtiyaç olmasına rağmen. Ee poşete nasıl para verecek. O parayı veremeyen insan da var mıdır gibi tweetler okudum. Bu ülkede hala ekmek almaya zorlanan mağdur insanlar var unuttunuz mu?
Aylardır ülke ve millet olarak hep dik duralım dedik. Dolarları bozmaya davet ettik vatandaşı millet üstüne düşeni de yaptı. 15 Temmuz’da olsun, dolar bozmaya gidenler olsun hep fakir fukara değil miydi? Üstelik her şeyin en zamlısına yine mecbur edilen bu halktı.
Hepimiz gördük krizi fırsata çevirmeye çalışanları... Şimdi de marketleri kara sokma çabamız gayemiz nedir? Anlamıyorum, ödül mü veriyoruz. Bence birde altın madalyayı da hak ediyorlar çünkü 2018 yılının en çok kazık atanlar ödülünü verelim. Milleti alıştırmak, bu yönde algıya sürüklemek doğru değil buna karar verenler aziz milletimizin asil duruşuna karşı doğru olmadığını hiç mi düşünmüyorlar?
Tabi ki mevzu sadece poşete verilen 25 kuruş değil. Şimdi bir düşünün adamlar kendi logosunu poşetlerine basacak, biz elimizde onların reklamını yaparak taşıyacağız. Ve birde bunun üzerine para vereceğiz. Böyle bir dünya nerede görülmüş.
Oysa çözüm olarak aklıma gelense, marketlerin naylon poşet yerine geri dönüşümlü, sonra da kullanılabilecek bez çantalar ya da fileler falan satmaları. Zaten eskiden de öyleydi.
Çevrecilik ya da doğayı korumakta böyle olur. 
Sadece poşetle de olacak iş değil zaten. Hepimiz temkinli davranırsak ve gerçekten çaba sarf edersek dünya daha da  güzelleşebilir.
Kalın selametle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi