Tekirdağ'da gazeteci olmak

Hepsine yürekden dua edip onlardan bir şeyler almış olmanın onuruyla yaşıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu gün ben bu meslekteysem hepsinin bir vesilesi olmuştur.Rabbim mekanlarını cennet eylesin...


Burada emekli olacaktım ama...
2018 Temmuz ayında eşimle sahilde yürürken bir anda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı (TBB) Başkanı Kadir Albayrak'ın etrafında dolaşan onlarca gazeteci görünce merak edip izlemeye başladım. Daha sonra ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinatı izlemeye başladım. İşte o gün salt gazetecilik merağımla yeniden sahalara dönüp ilk önce İstanbul'un en ses getiren Damga Gazetesi'nde Tekirdağ Temsilciliği görevi ve ardından da köşe yazısı yazmaya başladım.
 

Trakya Türk Tv yeniden doğdu
Tekirdağ'ın tek televizyonu olan Trakya Türk Televizyonu ortaklarından Naci Akyazı'yla yolumuz kesişip tam 2 yıl kablolu ve internet üzerinden yayın hayatına Genel Yayın Yönetmeni olarak tam 3 kişilik ekiple devam ettik. Bütün parti adaylarını ve sivil toplum örgütlerini seçim sürecinde televizyonda konuk edip programlar yaptık. 2019 seçimlerinde ise canlı bağlantılarla birçok eski bakanlar ve bürokratları konuk edip seçim atmosferini konuştuk. Bu çalışmalarımdan dolayı şahsıma Tekirdağ Gazeteciler Derneği tarafından Yılın En Başarılı Genel Yayın Yönetmeni ödülü layik görünüp plaket verildi.
 

Bayrağı sahibine teslim ettim
Benden önce bu kanala emek vermiş olan kanalın diğer ortağı Yaşar Polat ile tanıştım. Onun genç ve dinamik düşüncesi ve iletişim fakültesini birincilikle bitirmiş ve bu dalda yüksek lisans yapan biriyle tanışmanın onurunu yaşadım. Şimdi çok daha iyi biliyorum ki Trakya Türk Tv onun sayesinde çok daha iyi konuma gelip Trakya'nın parlayan bir yıldızı olacak.
Asla kalemini kırmadan objektif ve tarafsız yayın yapan Yaşar Polat'ın çizgisi yukarıda belirttiğim rahmetli gazeteci ablam ve abilerim gibi, her sabah Trakya Türk Televizyonu'nda "Bir Başka Sabah" programını mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Orada göreceksiniz tarafsız yayınını.
 

Programa devam ediyorum
Bana gelirsek. Ben her hafta cuma akşamı saat 20.25'te sizin sesiniz olmaya devam ediyorum. Bu hafta 56. bölüm yayınlanacak olan programımla halkın nabzını ve sesini gündeme taşımaya devam ediyorum. Sizin sesiniz olan bu program sizin için var. Ve size bir telefon kadar yakınım. Siz arayın ve ben hep yanınızdayım.
 

Gelelim gazeteci olmaya!
Tam 5 yıla yaklaştım burada hala anlayamadım kim gazeteci kim değil? Gazeteci günlük ya da haftalık ya da aylık yayın yapan bir gazetenin ya da derginin muhabiri olur, ya da şimdiki kuşakla bir internet sitesinde yasal olmasa da çalışarak oranın muhabiri olur.
Hepsini geçtim ama bir haberde iken gazete ya da tv kanalın kurumu muhabirine; “Megafonu aşağı indir canlı yayın yapıyorum” diyen sözüm ona bu gazeteciler kim?
Kamu adına görev yapan gazetecilerin görevini engelleyen kim ya da kimler? İşte bu yüzden zor Tekirdağ'da gazetecilik yapmak. Emekli öğretmeni de, memuru da, bankacısı da, şarkıcısı da hatta berberi de gazeteciyim diye çıkıyor ortaya.
Peki yarın çıkıp ortaya seyyarcılar gazetesi, kağıt toplayanlar gazetesi, ya da hurdacılar gazetesi ya da dilenciler gazetesi çıkarsa soruyorum ne olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi