Süleymanpaşa'da devlet daireleri yerinde duramıyor

Şimdi diyeceksinizki nasıl oluyor da devlet daireleri yerinde duramıyor. Gelin size bunu aşağıda daha iyi bir şekilde izah edeyim.
Yaklaşık 4.5 yıl önce yerleştiğim Tekirdağ Süleymanpaşa'da bu zamana kadar tam 2 kez valilik binası, 1 kez adliye, 1 kez belediye, 1 kez hastane ve 1 kez de otogar olmak üzere birçok bina ve kurumun yer değiştirmesi ilk zamanlar benim gibi bir çok vatandaşların da kafasını karıştırdı.
 

Valilik ve Savcılık taşındı
İlk önce şehir merkezinde bulunan eski adliye binası yıkılıp sahilde yapılan dev binasına kavuşurken, hemen ardından ise İl Valilik, yüzüncü yılda bulunan geçici binaya taşınıp eski binada ise yenilenmek için tadilata başlandı. Buraya kadar her şey normal, fakat valiliğe ve savcılığa gelen vatandaşlar günlerce yeni yapılan binaları öğrenmek için araştırıp durdu.
 

Büyükşehir Belediyesi taşındı
Uzun yıllar inşaatı devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye binası yeni yerine taşınırken yüzüncü yılda bulunan eski binasına gelen vatandaşlar ise yeni binaya olaşmak için günlerce arayıp durdu . Hatta yeni Belediye binasına ulaşmaka için araç dahi bulamadılar. Gerçi halende öyle tam olarak ulaşım sorununa tam çözüm bulunamadı.
 

Hastane taşındı
İşte asıl sorunda burada yıllardır Süleymanpaşa ilçesine ve tüm Tekirdağ ilçelerinin yanı sıra Kırklareli, Çanakkale, Edirne hatta İstanbul'un yakın ilçelerinden gelenlere bile hizmet veren 1'inci ,2'inci ve 3'üncü kısım Tekirdağ Devlet Hastanesi birim yerleri farklı yerlerde olsa da vatandaşlar gelip muayane oluyorlardı. Yakın zaman önce çevreyolu üzerinde bulunan Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalioğlu Şehir Hastanesi hizmete açılınca 1'inci 2'inci ve 3'üncü kısım yeni hastaneye taşınınca hastalar günlerce bir oraya bir buraya gidip durdu ve bulsalar da günlerce muayane olamadan geri döndü. En sonunda 1'inci kısım hastanenin Süleymanpaşa Devlet Hastahanesi hizmet olarak kalmasına karar verildi. Gerçi tam teşekküllü olmasa da şu an hizmetine devam ediyor.
 

Şehir hastanesine ulaşım tam bir muamma
Çevre yolu üzerinde yapılan ve yap işlet devret olarak hizmete başlayan hastaneye İstanbul yolu üzerinden ulaşılması kolay olsa da, Çanakkale, Malkara yolundan gelenlerin vay haline. Muratlı kavşağından başlayıp 5 kilometre yol boyunca Süleymanpaşa şehir merkezine girişine kadar Hastahaneye dünüş yolu bulunmamakta. Burada meydana gelecek bir olası kazada yada, faciada Hastahaneye olaşmanın tek yolu bu. Bu zaman zarfında ise hastaların canı Allaha'a emenet.
 

Otogar da taşındı
Tam 60 yıla yakın süleymanpaşa otogarı olarak hizmet veren eski otogarı Muratlı yolu üzerinde yeni yerine taşınırken günlerce ulaşım sorunu yaşayan yolcular yeni otogarı bulabilmek için dolaşıp durdu.
 

Otogara giriş zor
Yeni Otogara girmek için İstanbul, Muratlı ve Malkara yolu güzergahından gelenler için kolay olsada Çanakkale, Keşan ve Malkara düzergahından gelen otobüsler ise çevreyolundan Muratlı yönüne inip köprü altından O dönüş yapıp yeniden çevre yoşuna çıkıp uzun bir uğraştan sonra otogara ulaşabiliyor. Burada inen yolcuların tek avantajı ise kısa zaman içinde muratlı caddesi üzerinden şehir merkezine ulaşabilyor.
 

Valilik yeni yerinde
Tam 3,5 yıldır tadilatı devam eden eski valilik binası yenilendikten sonra geçtiğimiz hafta eski yerine taşındı. Taşiındı taşınmasına ama hala valilik diye Yüzyılda'ki eski yerine giden vatandaşlar saatalerce yeni valili bulmak için uğraşıp duruyor.
 

Sırada emniyet ve jandarma var
Öte yandan ise Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının inşaat çalışmalarının kabası bitmek üzere olup, Eski yerinden kısa zaman içinde taşınması beklenirken, İl Jandarma Alay Komutanlığınında yeni yerine taşınması için çalışmalar devam ediyor. Evet sevgili okurlar Tekirdağ'dan bu hafta da bu kadar. Haftaya bir başka konu ile gürüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi