Şarköy'de neler oluyor?

Bu hafta sizlere her cuma akşamı saat 20,15 TrakyaTürk Televizyonu'nda yayınlanan İrfan Demir ile Halkın Sesi programında Tekirdağ gündemine damga vuran gelişmeleri anlatacağım. Malum yaz sezonu başladı sayılır. Tekirdağ'ın incisi olan mavi bayraklı ilçesi Şarköy'ün şimdiki halini gören esnaf, “Burada bırakın turisti yerlisi bile sokağa çıkamaz” diye dert yanıyor. Bu haberi izlemek isteyenler olursa Youtube'dan programımızı takip edebilir.


Yollar kazılmış toprakla dolu
Doğalgaz çalışmalarının yapıldığı Şarköy ilçesinde vatandaşlar yolların kazılmasından yürüyemezken, esnaflar ise kepçe ve kamyonların taşıdıkları topraklaradan çıkan tozlardan dolayı dükkanlarını açamamamaktan yana dert yanıyor. Özellikle yaz mevsiminin başladığı bu günlerde bu güzel ilçede görüntüleri görenler; “Bu ayıpta başkana yeter onun sayesinde buraya gelenler bir bir geri dönüyor” diyor.
 

Faica geliyorum diyor
Şarköy sahilinde bulunan tarihi iskele korkulukları kırık dökük bir halde. Buraya gelen aileler yanlarında getirdikleri çocuklarının bir anlık dalgınlığıyla iskeleden düşmesi sonucu olacak bir facia geliyorum diyor. Bunun yanı sıra iskelenin ucuna gelip bu güzel ilçenin denizden güzelliğini izleyen vatandaşlar, iskelenin halini görünce; “Biz nasıl burada bulunuyoruz” diye korku içinde kaçıyor.
 

Atatürk'ün bir gözü yok!
Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan dev heykelinin o cüsseliğini gören dönüp bir kez daha gururla bakıyor. Ama bir şeyi göremiyor. Bu dev heykel, rmperyalizme baş kaldırıp bir ulusu yeniden yaratan Mustafa Kemel Atatürk'e ait. Ama ne acı ki Atatürk heykelinin bir gözü yok. Bu ayıpta başta ilçenin Mülki Amiri, Belediye Başkanına ve tüm yetkilierine yeter. Heleki bu başkan CHP'liyse ayıbı kabahattan daha beter...


Tarihi kiliseler harap durumda
Eriklice ve Tepeköy Mahalleleri'nde bulunan iki tarihi kilisenin talan edilmesinin yanı sıra özellikle Tepeköy'de bulunan 2 taş ocağının çevreye verdiği zararları görmüyormusunuz ya da gelen şikayetleri duymuyor musunuz? En önemlisi ise Tepeköy'de zeytinlik bahçelerine molozların dökülmesini görmüyor musunuz? Görüyorsanız neden buna izin veriyorsunuz?
 

Evet sevgili okurlar sizlere bu hafta Tekirdağ ilçesinin mavi bayraklı rurizm cennetini anlatmaya çalıştım. Haftaya bu konunun devamını işleyecek ve sürecin takipçisi olacağım. Beni okumaya devam edin...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi