Tekirdağ halkı huzur ve güven içinde

Şimdi nereden bu kanıya vardın? Ve şimdi bu kadar neden emin konuşuyorsun diye elbette soracaksınız biliyorum.

Sevgili okurlar bunu söylememde  emin olunki var bir nedenim, hatta  bir değil bir çok  konuda .Aşağıda açıkalayacak olduğum yazıları okuyunca daha çok iyi anlayacağınızı umuyorum.

TEKİRDAĞ'DA İLKELİ, HALKIN İÇİNDE GÖNÜLLERE TAHT KURMUŞ BİR İL EMNİYET MÜDÜRÜ VAR 

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde  göreve başlayan genç başarılı ve diamik  bir delikanlıyla yolumuz Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğünde kesişti.  O yıllarda Ben Gündüz Haseki Hastahanes'inde  Halkla İlişkiler  Müdürlüğünün yanı sıra İnter Star Tv de gece muhabirliği yapıyordum.

İlçe Emniyet amiri olan kadim dostum Nejmettin Pek sayesinde tanıştık genç Başkomiser M. Hakan Fındık ile. Ve birçok oparasyonlarda o polis ben  gazeteci olarak birlikte koşturduk. Güven vardı  en az onun kadarda vatansever ve devletine, bayrağına  saygılı olduğumu biliyordu İşte bu yüzden hiç bir zaman  arkasını dönüpte  bana şüphe ile bakmadı. Ben hep doğrunun yanındaydım. Ve oda görevini dürüstce ve kanun çerçevesinde yapan biriydi. Tıpkı şimdi olduğu gibi.

YILLAR SONRA YOLUMUZ YENİDEN KESİŞİP TEKİRDAĞ'DA BİR ARAYA GELDİK

 Burada göreve başladıktan sonra ona hep mesafeli durup bir  gazeteci bir polis  çerçevesinde  yaklaştım. Burası büyük  Şehir olsada  ufak bir yer.  İstanbul gezeteciliği gibi  bir araştırma, inceleme yapmadan direk  yayın yapıyorlar. Üstelik  yayınlar gazete yada tv de değil  feysten yada  Wassaptan yayınlanıyor ve  böylece  haberden öte  dedikodu kazanı halini alıyor. İşin garibi ise Burada kim gazeteci kim değil oda  bile anlaşılmıyor.Bu nedenle ona  bir zarar gelmesin diye  protokol gereği kurallarına uydum.

GÖREVE GELDİĞİNDEN BU  ZAMANA KADAR BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI

Özellikle kaçakcılık, terör,Narkotik konularında  başarılar sağlayan başarılı İl Emniyet Müdürü aynı zamanda Tekirdağ halkının gönüllerine taht kurdu. Tekirdağ merkez ve bütün ilçe halkının  takdirinı kazanan, Emniyet Müdürünün bu başarılı çalışması eski bir  dostum olmasından dolayı onunla onur, gurur duyuyorum.

POLİS KUŞ UÇURTMUYOR

Geçtiğimiz hafta Trakya Türk Televizyonunda her cuma akşamı yapmış olduğum İrfan Demir ile Halkın Sesi porogramı çekimi için İl emniyet Müdürlüğü arkasında  bulunan tarihi Musevi mezarlığına gittim. Burada kameraman arkadaşım Erkan'ın görüntüler aldığı ve benim anons  geçtiğim yerde   kaderine terkedilmiş ve talan edilmiş,madde bağımlılarının mesken tuttuğu  mezarlığın haberini yaparken bir anda etrafımız polis tarafından  çembere alındı. Tam 10  tane sivil ve resmi polis etrafımızı çevirdi. 

Elbetteki haklıydılar  hemen mezarlık önünde İl Emniyet  Müdürlüğü var ve arkası ise  tepe  burada olası bir terör olayı ile ilgili tedbir amaçlı gelmelerinden daha doğal ne olabilirdi.

 Onlar sormadan  kameraman arkadaşım Erkan'a" kimliğini çıkar"deyip bende kimliğimi uzattım. Ve polis arkadaşların çalışmalarını kolaylaştırdık. Hepside genç pırıl pırıl çocuklar. Onların bu çalışmaları Tekirdağ da yaşayan bir gazeteci ve bir vatandaş güzlemim olarak  ne kadar güvenli ve huzurlu olduğumuzu bir kez daha  gösterdi.

TEKİRDAĞ SUÇ ORANININ EN DÜŞÜK OLDUĞU İL

Gecenin  yarısında  bile insanların korkmadan sahilde yürüyüş yaptığı ve ara sokaklarda  bile dolaştığı bir huzur kent burası. Çocuklarım ve torunlarım geldiğinde hiç endişe etmeden onları sahile, parka gönderirken ben ise evimde  huzur içinde akşam çayımı içmenin  mutluluğunu yaşıyorum. 

POLİS VATANDAŞIN GÜVENCESİ

 Buradan bir kez daha Tekirdağ İl Emniyet Müdürü M. Hakan Fındık Başta olmak üzere  tüm polis arkadaşlarınTekirdağ İl genelindeki duyarlı, başarılı çalışmalarını canı  yürekten kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi