Tekirdağ'da siyaset de güzel bea...

Türkiye'nin ve Trakya'nın incisi Tekirdağ, denizi,doğası ve insdanları kadar güzel olan bir başka özelliği ise siyasetcilerin de o karar içten bir birlerine saygılı olmaları.

Seçim zamanlarında meydanlarda adeta demokrası şöleni yaparak tarlı sert konuşmalar yapan siyasetciler seçimler biter bitmez ise eski hallerine dönüp abi kardeş ilişkileri içinde hayatlarına devam ediyor.

Oysa Türkiye'nin birçok yerinde bir birlerine hakaret edip belden aşağı vuran siyasetcilere, milletvekillerine, bakanlara hatta en tepedekilerine tavsiyem gelip siyeseti saygıyı ve hoşgörüyü burada görsünler.

TMMB içinde yer alan Tekirdağ iline ait çok değerli siyesetciler bulunmakta. Bunların en başında ise AKP Milletvekili olan ve şu an Türkiye Millet Meclis Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Şentop gelirken yine AKP milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül görev yapmakta.

Bir başka parti olan başta CHP milletvekili ve Parti Sözcüsü olan Faik Öztrak yanı sıra Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygün ve İYİ Parti Enes Kaplan görev yapmakta.

Meydanlarda karşı karşıya

açılışlarda ise yan yana

Dedim ya gerçekten seçim zamanında demokrasi şölenin olduğu bir il burası. Asla birbirlerine hakaret etmeden pazarlarda, çarşılarda, sanayide ve sokaklarda kendi partilerinin seçim propagandalarını yaparalarken rakiplerini kırmadan inciltmeden eleştirip vatandaşlardan oy istiyorlar. Seçim sonrasınde ise kimi zaman ayçicek, buday tarlalarında kimi zaman ise kiraz bahçelerinde, üzüm bağlarında bir araya geliyorlar çünki onların hepsi bu ilde birlikte büyüyüp birlikte okul sıralarında oturan bu ilin insanları. Düğünlerde birlikte oyun oynayan cenazelerde ise aynı safta yer tutan bu ilin değerleri.

Tekirdağ Büyükşehir

Belediyesinin Kadir abisi

İlerlemiş yaşına ramen gençlere adete taş çıkaran TBB Başkanı Kadir Albayrak açılışlara ve hizmetlere aralıksız devam ederken her gün yeni başarılara imza atıyor. Geçtiğimiz hafta hizmete açılan Süleymanpaşa Otogarı yeni yerinde daha modern ve daha güzel şekilde olması vatandaşların takdirini topluyor.

Süleymenpaşa Belediyesinin

Cüneyt Yüksel'i

Göreve geldikten sonra ilçe halkının sevgisini toplayan Süleymanpaşa Belediyes Başkanı Cüneyt Yüksel. Ona Cüneyt dedim ama, öyle flimlerdeki vuran kıran rahmetli Cüneyt Arkın gibi değil ama adeta onun kadar hızlı onun kadar aktif ve onun kadar yerinde duramayan enerji dolu genç dinamik bir başkan. yeri gelir elinde metre yollraı ölçer, yeri gelir gençlerşle top oynar ve yeri gelir düğnlerde oyun oynayıp göbek atar. Hatta hızını alamadığında şarkılar söyleyip sanatcılara taş bile çıkarır.

Yaşar Kaptan Çebi

spor kompleks açılışı

İşte siyeset işte jest otogar açılışında kurdalekesim sırasında TBB Başkanı Kadir Albayrak'ın makası kurdaleyi kesmeyince Süleymenpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel hızla atılıp Albayrak'a jest yaptı. Yaşar Kaptan Çebi Spor Kompleksi açılışında ise başta TBMM Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop ve Başkan Cüneyt Yüksel, TBB Başkanı Albayrak'a yeni otogarın ve yeni belediye binasını hizmete açtığı için teşekkür etti.

Evet bu yüzden Tekirdağ'nın siyaseti de güzel bea...

Haftaya bir başka yazıda görüşmek üzere ve her cuma akşamı saat 20:15'de Trakya Türk Televizyonu'nda İRFAN DEMİR İLE HALKIN SESİ PROGRAMINDA görüşmek üzere esen ve mutlu kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi