Excalibur nasıl bir laptop?

Aylar öncesinde metroda ve pek çok billboardlarda dev reklamlarını gördüğümüz oyun bilgisayarı olarak geçen Excalibur’dan bahsetmek istiyorum.

Ben laptop markası olarak uzun yıllardır Dell markasını kullanıyorum. Son birkaç aydır ise hem Dell’i, hem de Excalibur’u kullanıyorum ve ikisi arasında ciddi bir fark olduğunu gözlemliyorum. Ben genellikle laptopları tasarım ve kurgu için kullanıyorum ve bilirsiniz her laptop bu programları kolay kolay uzun süre kaldıramaz. Ama bu kullandığım Dell laptop da, Excalibur da yüksek modeller, yani kurgu programlarını rahatlıkla taşıyacak modeller. Dell inanılmaz estetik ve hafif bir laptopken, Excalibur fazla estetik diyemeyeceğim çok ağır bir laptop. Dell’in yanında kaba kalan Excalibur’un klavye ışıklandırması Dell’den daha güzel.

Dell’in klavye tuş aralıkları ve boyları daha kısa olduğu için yazımı da kolaylaştırıyor. Ama Excalibur’un klavye tuş aralıkları daha açık ve yüksek olduğu için Dell kadar rahat bir yazım olmuyor. Kurgu yaparken Dell uzun yıllar sonra donmaya ve problem çıkarmaya başlarken, Excalibur henüz bir ay sonra donmaya ve problem çıkarmaya başladı. Geçenlerde kurgu yaparken laptop o kadar dondu ki projeyi zor bitirdim. Çok şaşırdım hatta böyle olmasına. Yani reklamlarda o kadar övülen laptop nasıl böyle bir şey yapabiliyor diye. Ekran canlılığı vs. konularında ise yine Dell öne çıkıyor çünkü aynı görüntüyü ikisinde birden açtığımda Dell görüntüyü daha canlı veriyor.

Batarya konusunda ise Dell’i alalı yıllar geçmesine rağmen şarj kablosu prize takılı değilken bile Excalibur’dan daha iyi dayanıyor. Excalibur henüz birkaç aylık olmasına rağmen şarjı çok dayanmıyor ve kısa bir süre sonra hemen kabloyu prize takmam gerekiyor.

Tamamen kendi deneyimlerimi anlattığım bu yazıda sonuç olarak Excalibur’u aldığıma pişmanım. Maalesef ki benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Sanki kısa bir süre sonra bozulacak gibi bir hava veriyor bana. Çok sevdiğim Dell ise kesinlikle iyikim ve büyük favorim. Laptop alacaklara oldukça konforlu ve kaliteli olan Dell’i öneriyorum, Excalibur’u önermiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi