Yakın tarihe iyi bakmak gerek...

“Tarihe bakarken Nagehan Alçı’nın gözünden bakmayın.Ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ve yüzlerce hocalar var saymakla bitmez diyesim var Sayın Nagehan Alçı’ya. Sebebi ise 10 Temmuz tarihli yazısında son 150 yılın tarihsel bir şahsiyeti olarak sayın Erdoğan, Atatürk ve Abdülhamit’in tarihe geçtiğini beyan etmiş olması. Katılırsınız katılmazsınız ayrı konu fakat Nagehan hanımın uzak tarih hakkındaki değerlendirmesinin yanında yakın tarih hakkındaki hipermetropluğunu ve ülkemizin son 40 yılına damga vurmuş isimleri de kendisine hatırlatmak isterim. 
27 yaşında en genç Doç. Ünvanı almış, Almanya’da üretilen Leopard tanklarının ateşleme sistemini yeniden programlamış, Leopard tankının motorlarını yapan fabrikaya başmühendis olmuş kim olduğunu bilmiyor olamazsınız diye düşünüyorum. Biraz daha tüyo vereyim; 1956 yılında Türkiye’nin ilk yerli motor üretim fabrikasını kurdu,İlk yerli otomobilin üretimine öncülük etti,1965’te Profesör ünvanını aldı, 1973’te yavru vatan Kıbrıs’ı kazandırdı.
Yanı sıra ülkemizi yönetecek Kabiliyetli Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bakanlar, Milletvekilleri ve başarılı bürokratlar yetiştirdi. Ülke yönetiminde uzun yıllar kalmasa da siyasi tarihimizin en etkili liderlerinden biri     olarak kabul edilmelidir. Zira siyaset sahnesine onun gömleğiyle başlayanlar hala ülkeyi  yönetmektedirler.
Ve belki de en önemlisi İha ve Siha projelerinin de akıl hocası olduğu birçok mecrada konuşulmaktadır.
Yüzlerce başarılı öğrenci yetiştirmiş büyük üstat rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı görmezden gelmek; ülkece bilinen bir gazeteci için deyim yerindeyse hipermetropluktan başka bir şey değildir.  Tayyip Erdoğan’ı siyasi lider olarak görmek bunun yanında Abdullah Gül’ü, Ahmet Davutoğlu’nu, İsmail Kahraman ve bilumum yöneticiyi ülke siyasetine kazandıran; tüm bunların hocası Necmettin Erbakan’ı es geçmek aklın ve vicdanın kabul edeceği     tutum değildir. 
Abdülhamit Han, Mustafa Kemal ve Tayyip Erdoğan’ı ülkeye değer katan tarihi şahsiyetler olarak adlandırırken yakın tarihe de iyi bakmak gerekir. O isimler nasıl bu günlere geldi? Hangi üstadın rotasını takip etti? Kim kimin gömleğini giydi, yönetim ve idarecilikte kimler kimi örnek kaldı? Nagehan hanıma tavsiyemiz ‘’yakını görememe’’ şikayetiyle bir göz doktoruna görünmesi. Bunun yanında kendisinden talebimiz yakın gözlükleriyle sorularımıza da cevap vermesidir. Tabi görmek isterse! 
Yoksa Nagehan Hanım’ın Erbakan Hoca’yı görmezden gelmesi kendisinin biat kültürüyle bağlı olduğunu bildiğimiz sözde hocalardan kalma alışkanlığının bir tezahürü olarak mı görmeliyiz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi