2024 İlkbahar-Yaz Sezonu Moda Trendleri

2024 yılının kış aylarını iliklerimize kadar hissettiğiniz şu günlerde bu yıl özellikle moda konusunda 90’ları andıran bazı stiller yeniden moda oldu. Metalik görüntüler, fiyonk detayları derken birçok unsuru günlük hayatımızda daha sık ve çabasız şıklıkların ana unsuru olarak kullanmaya başladık. Kış sezonunun sonuna geldiğimiz bugünlerde ilkbahar-yaz sezonunda bizleri neler bekliyor? Hangi parçalar ve trendler yeni sezonda tercih edilmeye devam edecek? Göze çarpanlar ve hızla benimsediğimiz tarzlar neler oldu? İşte 2024 İlkbahar-Yaz sezonunda hayatımıza dahil olacak moda akımları..

Payetler

2024 İlkbahar-Yaz sezonunda kış aylarındaki gibi payetler hayatımızda olmaya devam edecek. Üst ve alt parçalar ışıltılar katarak tercih eden herkesi renklendirecek. Sadece özel günlerde değil günlük kombinlerde de sıklıkla tercih edilen ve görmeye alışık olduğumuz detaylardan biri olacak.

Metalik parlaklık

Kış sezonunda hemen hemen her parçada metalik esintiler hayat bulmuştu. İlkbahar-Yaz sezonunda bu akım yeniden devam edecek ve elbiselerde, üst parçalarda metalik parlaklıklara geri dönüş olacak. Metalik renkleri günlük yaşantımızda da sıklıkla göreceğiz. Yaz sezonunda metalik temalar göze çarpacak ve star parçalardan biri olacak. Kombinleri sadeleştirme adına metalik bir ürünü jeanlerle de kullanabilirsiniz.

Puantiye

Bu sezon romantik detayları da oldukça hissedeceğimiz moda tasarımları göze çarpacak. Yaz sezonlarında oldukça popülerliğini koruyan puantiyeler 2024 İlkbahar-Yaz sezonunda da görülmeye devam edecek. Zamansız parçalara çok yakışan puantiyeler, zarif ve bir o kadar kolay şıklığın ana unsurlarından biri olacak.

buyuk-puantiyeli-pamuk-viskon-kumas-55.jpg

Kurdele ve Fiyonk detayları

Kış sezonunda birçok kıyafetlerde büyük ve göze çarpan kurdele, fiyonk ya da gül detayları 2024 İlkbahar-Yaz sezonunda da yer edinecek. Hediye paketi teması ile romantik esintiler görülmeye devam ederken, toka veya aksesuarlarda da sade bir kombinle fiyonklu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kısa topuklu ayakkabılar

2024 İlkbahar-Yaz sezonunda diğer yıllara nazaran yüksek topuklu stilettolar yerine bu yaz daha rahatlığa düşkün olunacak ayakkabılar tercih edilecek. Dünyaca ünlü birçok marka yeni sezonda 5 cm’e kadar olan topuk boylarıyla daha konforlu ve bir o kadar şıklığı da koruyacak ayakkabılar üretmesi yeni sezonu oldukça şekillendirecek. Ayrıca yeni sezonda arkası açık topuklu modelleri de oldukça revaçta olacağa benziyor. Yüksek topuklular kısa bir süreliğine rafa kaldırılabilir fakat topuklu ayakkabılarla rahat edemeyenler için oldukça avantajlı bir trend olacak.

Püskül ve transparan

Bu sezon birçok defilede de püskül detaylar ve transparan tasarımlar oldukça göze çarptı. Tabi bu iki trend ayrı olarak ele alındı. Püskül, İlkbahar-Yaz sezonunda oldukça mikro ve ince şekilde ele alınarak mantolarda kış sezonunda yer buldu. Yaz sezonunda ise daha sade ve bohem stille bir arada harmanlanacak.


Transparan ise gece şıklığında ya da özel günlerden ziyade günlük hayatta da oldukça kullanılacak. Transparan gömlekler geçtiğimiz sezonlarda da oldukça trenddi ve fiyonk ile birleştirilen tasarımlara da oldukça yer verilmişti. Bu sezonda transparan ve püskül detaylarıyla gömleklerde, etek ve elbiseler vs. birçok kombinlerde bu iki akım yeniden can bulacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi