Ara tatilde çocuklarla yapılacak aktiviteler nelerdir?

Kasım ayında okulların 1 haftalık ara tatile girecek olması, tatil yapmak isteyen ebeveynleri plan yapmaya yönlendiriyor. Özellikle 1 hafta boyunca çocuklarıyla eğlenebilmek ve maceralı bir tatile çıkmak isteyenler için birçok seçenek bulunuyor. Benim önereceğim aktiviteler genellikle 5-15 yaş grubu etkinlikleri olacaktır.


13 Kasım 2023 Pazartesi gününde başlayacak olan ara tatil 19 Kasım 2023 Pazar günü sona erecek. Hatta 13 Kasım'dan önceki hafta sonunu da dahil ettiğinizde 9 gün olarak ara tatil uzamış oluyor. Bu süre zarfında şehir dışında sahil beldelerinde ailecek tatile çıkabilir ya da hangi şehirde bulunuyorsanız eşsiz ve macera dolu aktiviteler yapabilirsiniz.

Çocuklarla ne gibi etkinlikler yapılabilir?

İlk olarak bulunduğunuz şehir ve semtin ara tatil dönemlerinde birçok etkinlik kursları oluyor. Bunları araştırarak ve çocuğunuz için önceden kayıt yaptırarak ebeveyn ve çocukların beraber olduğu etkinliklere katılabilirsiniz.

Örneğin çocukların el işi becerisini geliştirebilecekleri boyama kursları ya da peyzaj gibi atölyeler, tatil dönemlerinde oldukça rağbet görüyor. Çeşitleri çok sayıda olan birçok etkinlik ve atölyeyi belediyeler başta olmak üzere özel kurumlardan da tercih edebilirsiniz.

Hemen hemen her şehirde bulunan ve çocukları cezbedecek özel mekanlar olarak bilinen hayvanat bahçesi, akvaryum gibi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Haftaiçi ve haftasonu özellikle ara tatil olması sebebiyle gün ve saatler firmalar tarafından uzatılıyor.

Ören Yeri ve Müzeler

Müze denince akla sadece büyüklerin gittiği tarihi müzeler akıllara gelmesin. Çocuklar için özel olarak hazırlanan Oyuncak Müzeleri, Çikolata ve Pasta Müzeleri, Araba Müzeleri, Açık Hava Müzeleri ya da satranç gibi zeka gerektiren oyunların olduğu müzeler son zamanlarda sıkça yayılmaya başladı. Anne babalarla müze ve ören yeri gibi mekanları ziyaret edebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Doğa Aktiviteleri

Ebeveynlerinde dahil olduğu doğa aktivitelerini daha önce duymuşsunuzdur. Özellikle çocukların enerjilerini atabilmesi için hazırlanan birçok platformlar kuruluyor. Trambolin, tırmanma duvarı ya da survivor tarzındaki aktiviteleri anne babalarda katılarak eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz.

Paintball, buz pist, yüzme, at binicilik gibi doğada yapılabilen sayısız etkinlikler mevcuttur. Eğer ki hiçbir şey yapmak istemiyor ya da tercih etmiyorsanız, siz çocukken boş vakitlerinizde neler yaptıysanız aynısını çocuğunuza öğretebilirsiniz. Mesela doğada aile boyu piknik yapabilir, uçurtma uçurarak çok keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Çocuk Sinemalar

Birçok çizgi film serisi, özellikle ara tatil dönemlerine denk getirip vizyona giriyor. İnternet sitesi üzerinden sinemanın gün ve saatlerini öğrenip çocuk sinemasıyla oldukça eğlenceli ve çocuğunuzu mutlu edecek bir aktivite önerisi yaşayabilirsiniz. İlla sinema izlemek istemiyorum diyenler için de tiyatro çok güzel bir etkinlik olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi