Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Anılarda Cem Kara

Facebook 'ta Anılar bölümünde her günümüzde Cem Kara... Ne zaman anılar sayfama düşse hep o var...

Çatalca'da 15 yıl Öğretmenlik ve Okul İdareciliği yaptıktan sonra, 10 yıl da Çatalca Belediye Başkanlığı yapan Cem Kara! 

Vefat ettiği günden bu yana hep bir şeyler yazıyorum! Ne yazsam anlatamıyorum o anılarda gördüklerimi. 

Ama dün 30 Ağustos Zafer Bayramı idi. Son 10 yılın her bir anısında o Var!

Son 5 yıldır da canlı yayınlarda varmış. Öylesine bir coşku yaşamış ve yaşatmış ki bu ilçe halkına 30 Ağustos'larda anlatılması mümkün değil. Yaşayanlar biliyor zaten. 

Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ki, bu bayram da bir festival armağan etmiş idi tüm çocuklara. Mahalle mahalle etkinlikler yapılırdı. 30 Ağustos Zafer Bayramında Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz olurdu. Yani sizin anlayacağınız Cem Kara bu ilçeye milli bayramlarımızın günlerinde sosyalite katmış. Pandemi olmasa idi bile merak ediyorum o günlerin, Cem Kara'lı günlerun coşkusunu yaşayabilir miydik? 

En basit olanını söyleyeyim isterseniz, CHP'li bir belediye başkanı idi Cem Kara!

Ama yaptığı programlara nezaketle diğer partilerin temsilcilerini davet ederdi. Ve o siyasi partilerin temsilcileri de davete icabet ederlerdi. 

Dün ise ilginç bir şey yaşadık. Bu ilçenin belediyesi Zafer Konvoyu düzenlerken, aynı gün CHP İlçe Başkanlığı da bir Zafer Konvoyu düzenliyor. 

Ben şahsen bu işiniçinde başka bir iş olduğunu düşünüyorum. 

Keşke belediye başkanı Mesut Üner bizzat ilçe başkanlarını arayıp " Başkan Muhakkak Bekliyorum" deseydi ilçe başkanlarına!

Burada bir yanlış olmalı yoksa, diğer siyasi partilerin ilçe başkanlıkları belediyenin yaptığı bu tür organizasyonlara 40 Yıldır katılırlar. Ve 40 Yıldır bir davet usulü vardır. Davet eğer bir müdürlük çalışanı tarafından yapılıyor ise orada bir yanlışlık elbet ki vardır. 

Neyse bir daha ki herhangi bir organizasyonda belediye başkanı Mesut Üner biraz daha bu konularda temkinli davranır ve " Birlikte Çatalca'yız" diyerek yaratılan sloganı boşa söyletmemiş olur bizlere. 

Ve dediğim gibi Cem Kara hakikaten bu ilçe de özellikle 30 Ağustos'ta çok iyi anılmalı ve anlatılmalı. 30 Ağustos açıkçası bu ilçede onunla çok daha büyük bir anlam kazandı.

Dere isimleri... 

Eşekçi Deresi, Domuz Dere gibi isimler var ya hani... Artık bu isimleri değiştirmek gerekiyor. 

Açıkçası yıllar önce Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun yanında farelerin cirit attığı, leş gibi lağım sularının aktığı, kokudan durulmayan bir dere vardı. Eskiyi hatırlayın. Unutmayın o günleri. Cem Kara "Bak göreceksin Bahadır burası yıllar sonra Çatalca Halkının sosyal alanı olacak" dediği gün burnumuzu tıkayarak geziyorduk alanı. 

Ve Bugün bir çok ailemiz orada yürüyüş yapıyor. Kafede oturuyor. Ve hatta yerel ürün pazarını bile oraya yaptık. Ve ben buradan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'e bu alanın Cem Kara isminin verilmesini öneriyorum. Bugün en büyük ihtiyacimizi karşılayan yeni pazar yeri, otopark alanının ismini kendisi vermişti bizzat Cem Kara! Mehmetçik Meydanı Demişti.

Ben Eşekçi Deresi diye tabir edilen alana yapılacak olan sosyal tesisin isminin " Çatalca Belediyesi Cem Kara Sosyal Tesisleri" isminin verilmesi gerektiğine canı gönülden inanıyorum. Çünkü orayı yoktan var eden kişi Cem Kara'dır...

Ve bunu tüm halkın da taktir edeceğine inanıyorum. 

Ve bu kadar ismini geçirmişken bir rahmet dileyelim Onbinlerin hocası, bir önceki dönem Belediye Başkanımıza! 

Allah Cem Hocamıza, Cem Başkanımıza gani gani rahmet eylesin... 

"Çatalca Belediyesinde neler oluyor?"

Bu ara bana en çok sorulan sorular içerisinde. Herkes bir şeyler konuşuyor ya hani... 

Çok kısa süre içerisinde belediye de neler olduğunu bizzati bu satırlardan sizlere ben aktaracağım. 

Mesut Üner Başkanın yakında alması muhtemel radikal kararları da değerlendirmiş oluruz... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi