Fransa Başbakanı Gabriel Attal kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşcinsel mi, doğum tarihi, Twitter, Instagram hesapları

Fransa Başbakanı Gabriel Attal kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşcinsel mi, doğum tarihi, Twitter, Instagram hesapları
Fransa’nın en genç başbakanı olarak tarihe geçen Gabriel Attal’ın kim olduğu merak ediliyor.

Fransa’da eski başbakanın istifa etmesinin hemen ardından bugün yeni başbakan belli oldu. 34 yaşındaki eğitim bakanı Gabriel Attal, Fransa’nın yeni başbakanı oldu. Attal’ın başbakan olduğunun açıklanmasının ardından pek çok kişi Fransa’nın genç siyasetçisini araştırmaya başladı. Peki Gabriel Attal kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, ne bakanıydı, sosyal medya hesapları var mı?

Gabriel Attal kimdir, kaç yaşında, doğum tarihi, burcu ne?

Fransa’nın en genç Başbakanı unvanını eline alan Gabriel Attal, 16 Mart 1989 tarihinde dünyaya geldi. Haust-de-Seine bölgesinde doğan Attal balık burcu.

Gabriel Attal siyasi kariyeri

Siyasete 2014 yılında henüz 25 yaşındayken başlayan Gabriel Attal, Sosyalist Parti’den Vanves Belediye Meclis Üyesi seçildi.

“Macron Boy”

Daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte hareket etmeye başlayan Attal zaman içinde “Macron Boy (Macron’un Oğlu)” olarak anılmaya başladı. İki sene hükümet sözcüsü olarak görev yapan Attal son olarak ülkenin eğitim bakanı olarak görev yapıyordu. Gabriel Attal 9 Ocak 2024 günü Emmanuel Macron tarafından hükümet kurma görevi ile yetkilendirilerek ülkenin en genç başbakanı oldu.

Eşcinsel olduğunu açıklamıştı

Öte yandan Fransa’nın yeni Başbakanı Gabriel Attal, ülkenin eşcinsel olduğunu açıklayan ilk başbakanı olarak da tarihe geçti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.