Çare sensin Reis!

Bu hafta ki köşe yazımızda özel eğitimde yeni dönemin nasıl olacağı ve engelli kardeşlerimizi nelerin beklediğini yazacağım. Bu süreci yazmak kolay yaşamaksa bir o kadar zor. Yeni dönemde kameralı sistemle başbaşayız. Kameralı sistemin en başta engelli bireylere, özel eğitim veren öğretmenlere ve rehabilitasyon merkezilerine büyük oranda zarar vereceği düşünülmekte. Tam gün okula giden çocuklar ne zaman özel eğitime gelecek bu sorunun cevabı kimsede yok maalesef. Hadi haftasonu gelebileceklerini varsayalım bu engelli kardeşlerimizin minik bedenleri nasıl kaldıracak bu kadar yoğunluğu...
Her türlü geriye karmaşık bir tablo kalıyor.
Üstelik engelli kardeşlerimize yıllar önce haydi çocuklar okula diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığının tam tersini yapmakta ne yazık ki bürokratların insiyatifine bırakılmış. Siyaseten herhangi bir müdahale söz konusu değil herkes halinden memnun gibi ve açıkça söylemek gerekir çok da engeller kimsenin umurunda değil! Gerçekleri görmezden gelmeyi severiz çünkü biz milletçe.
Öngörüm şudur ki; engellileri bekleyen sorunların bürokratlarla aşılamayacağını düşünüyorum.
Onun için de engellilerin şu anda dünde olduğu gibi bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var. Haydi çocuklar eve demeyeceğiz, güzel şeyler duymaya ihtiyacımız var çünkü. Yarından tek beklentimiz umut... Evlatlarını bağrına başmış hastane hastane dolaşan, bir küçük kıvılcım olsun diye eğitim için koşturan analarımızı babalarımız var. Siz umudun bir hayatı nasıl değiştirebileceğini anlayamazsınız belki ama at gözlüklerini fırlatıp atmanın zamanı geldi. Engelli ebeveynlerimizin sesini ancak hepimiz kalpten istersek duyurabiliriz. 
Bir engelli velisi olarak söylüyorum bugün Ankara’da yaptığımız görüşmelerde anladık ki sayın Cumhurbaşkanımız gibi bizde yalnızız.
Sayın bürokratların çokta umurunda olmadığını fark etmiş olduk bu işi bürokratlar değil bürokrasi değil bu işi siyaset çözecek. Bağlı olduğumuz tüm il ve ilçelerde özellikle iktidar partisinin İlçe Başkanlarını, İl Başkanlarını, Milletvekillerini mutlaka bu konuda bilgilendirip bu çalışmanın Ak Parti harekatına ve hükümet için de ciddi oranda oy kaybı yaratabileceği yönünde kamuoyu oluşturacaktır.
Doğrudan muhatap hükümet ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Yine çare sensin Reis.
Yine umutlar yarınlara kalmasın.
Bir ailenin daha hayatları yıkılmasın.
Engelli kardeşlerimiz hakları neyse alsın.
İstiyoruz ki bu gökkubbede anaların ağıtları değil şen çocuk kahkaları yer alsın.
Tüm dileğimizde duamızda budur.
Güzel yarınlara uyanacağız inşallah.
Sevgiyle kalın, hoşçakalın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi