Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca - Ankara hattı!

Çatalca için en önemli hattır aslında Çatalca-Ankara hattı! Çünkü ilçeye yapılacak tüm hizmetlerin ana damarı Ankara'da!

Belediye Başkanı Mesut Üner, Meclis Üyeleri Halit Aksoy ve Lokman Naroğlu ile birlikte üç günlük bir Ankara ziyareti gerçekleştirdik.

Türkiye Belediyeler Birliğince düzenlenen Akıllı Şehirler Sergi ve Yarışmasında Çatalca Belediyesi olarak ilk defa yerimizi aldık. Bu da bir ilktir he! Çatalca'nın her bir tarihi ve doğa harikası alanlarını, Mübadele ile ilgili bir çok noktasını VR Gözlükler ile gezebilme, bunun yanında Çatalca'da yetişen, el emeği göz nuru, tamamen yöresel ürünlerin tanıtımı ve pazarlamasını ön gören Yapay Zeka ile koordineli bir projeyi hayata geçirme çalışmalarını o stantta tüm Türkiye ile paylaştık. Projenin Paydaşları içerisinde bulunan en önemli kurum ise İstanbul Üniversitesi. Projenin adı ise Çatalca Sivil Elektronik Kültür Enstitüsü...

Tabi bu etkinliğe katılmak için gittik. Bu yarışmaya girme noktasındaki tüm hazırlık aşamalarında emeğimiz de mevcut. Hep söylediğim gibi, hangi vasfınız olur ise olsun Çatalca'ya katabileceğimiz bir çivi bile varsa el ele vermeliyiz.

Tabi Belediye Başkanı Mesut Üner ile ziyaret ettiğimiz AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Nevzat Şatıroğlu ile yapılan görüşmeler sonrasında bir çok kurumun genel müdürlükleri de yine hareketli saatler yaşadılar Çatalca adına...

Öncelikle Millet Bahçesi!
Millet Bahçesi ile ile ilgili tüm kurumlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü, TOKİ... Tüm bu kurumlar harıl harıl Çatalca'da yapılacak Millet Bahçesi Projesi için çalışıyor. İlk olarak Ziya Altınoğlu Stadının taşınması var. TOKİ İzzettin Stadının tüm yapımını üstleniyor. Stadın kalkması ile birlikte, Meydan ve Pazar Yerini de içine alacak olan projeyi yakında yine sizler ile paylaşacağım. Ama proje Çatalca'nın meydanını, meydan, sosyalitesini, sosyalite yapacak bir proje. Bu projeye hayır diyecek kimseyi tanımıyorum açıkçası.

Ve yarışmaya katıldığımız projemiz. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in talimatları ve önerileri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi Proje Paydaşlığında hazırlanan proje, Çatalca'yı Dünya'ya açacak bir proje. Yani düşünün Dünya'nın herhangi bir yerinde ikamet eden birisisiniz. Ve Çatalca'yı sanki oradaymış gibi üç boyutlu bir şekilde geziyorsunuz. Topuklu çeşmesini ziyaret ediyorsunuz. İnceğiz Mağaralarını geziyorsunuz. Ormanlı, Yalıköy, Evcik ve Çilingoz Sahillerini geziyorsunuz. Anastasia Surların geziyorsunuz, Ormanlı Gölde Olta atıp balık tutuyorsunuz. Çatalca'da bir evin bahçesindeki toprak fırında ekmek pişiriyorsuuz.

Tüm bunları yaparken, Çatalca'nın yerel ürün pazarını geziyorsunuz ve bu pazardan alışveriş yapıyorsunuz.

Değişik bir proje belki ama Çatalca'nın bir çok tarihi alanını ve tüm tarihi ve doğa harikası alanlarını tanıtıyor, hatta ve hatta sanki birebir oradaymış gibi insanlara sunumunu gerçekleştiriyorsunuz. Bu da ilçeye ziyaretçi anlamında çok daha fazla kişiyi buraya çekmek demektir.

Bu ilçenin dışarıdan gelen ve bu ilçenin ekonomisine katkıda bulunacak düzeyde insanlara ihtiyacı var. Kendi yağımız ile kavrulma noktasını artık geçtik. Günü birlik nüfusa ihtiyacımız var. Bunun önünün açılması gerekiyor. Çatalca Çatalca olalı bunu bir türlü beceremiyor. Geleni çok iyi koordine edecek bir sistemimiz söz konu değil. En iyi şekilde ağırlayacak pozisyonları da bir türlü oluşturamadık. Çatalca ziyaretinde bulunanların internet sayfalarındaki yorumları da ne yazık ki çok iç açıcı değil.

Bugün için baktığınızda, düşünün hiç bir şeyi olmayan bir ilçeyiz ama daire fiyatları tavan yapmış. Vatandaş bu konuda isyanda. Bir çok noktada Çatalca pahalılığı ile ünlü.

Öncelikle bunu aşmamız gerekiyor. Çatalca özellikli bir ilçe olmalı. Özellikli derken, anıldığımız güzelliklerimiz olmalı. Sadece Allah Vergisi güzellikler ile bunlar olmuyor.

Neyse Çatalca'yı kısa vadeli güzel projeler beklerken, uzun vadede de projeler üretilmeli. Mesut Üner'İn bir belediye başkanı olarak ilçesine neyi nasıl istediğini yakından gören birisi olarak güzel şeyler olacağına kanaat getiriyorum ilçemiz adına.

Ve gelelim güzellere...
Geçtiğimiz dönemde çok güzel olmayan hareketlere imza atan ve bu sebeple şu an resmen ortada kalan bir güzel vardı. Çatalca Belediyesi şimdi kaçakların yıkımlarına başladı ve iddia ediyorum bu arkadaş bu saatten sonra Çatalca sokaklarında zor gezer. Bir de geçtiğimiz senelerde zul ettiği müteahhitlere de biz gazetecileri hedef göstererek “ Onlar yaptırdı” demiyor mu? Tam komedi gibi. Ah be kafasız adamlar zamanında gerçekten bizleri dinleseydiniz bugün ne sokakta kalırdınız ne de ortada. Ama iddia ediyorum, bir taraflarınızı kurtarmak için daha çok kişiye iftira ve suç atmanız da gerekse, sizin ne mal olduğunuzu cümle alem öğrendi ki bugün sokakta selamlarınız bile alınmaz hale geldi. Çok şükür bizler sokakta da cadde de arkamıza hiç bakmadan yürüyebiliyoruz. He bunlara inanan kişilerin de aklın şaşarım... Ne diyelim. Olacaklar, ile olmuşları hep birlikte göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi