Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da nereden nereye...

Çatalca’nın bundan çok değil iki yıl öncesine şöyle bir bakalım, bir de şimdisine bir bakalım! Nereden nereye derken, ne demek istediğimi sanırım hepiniz anlayacaksınız.

Çatalca  iki yıl içerisinde o kadar değişti ki, gelecek iki yılda olacak olanları düşününce bir hayli daha fazla değişeceği kanaatindeyim ben. Daha bitmeyen ve yapımına başlanmayan o kadar iş te varken, iki yıl sonrasını düşünemiyorum.

Kimileri diyor ki “ Hükümet Hizmetleri Çok” E bırakın da olsun artık. Adam ( Mesut Üner) seçim zamanında yaptığı kahvehane çalışmalarında zaten arkasına hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan’ı aldığını söylemedi mi? Ben birkaç defa şahit oldum, hem yüz yüze, hem de telefonda konuşmalarına hayret ettim. Belediye Başkanı olduğu şunun şurasında bir yada iki ay olmuştu “ Mesuuut… Çatalca’ya ne lazım” dediği görüşmeye şahit olmuştum. Akıllı Şehirler Yarışması vardı Ankara’da…  Ben de Belediye Başkanı Mesut Üner ile birlikte gitmiştim Ankara’ya… 2019’un sonları idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde karşılaşmıştık. “ Nasıl Gidiyor Çatalca” dediğinde yine bir iki cümle ile ilçe halkının istediklerini aktardı kendisine. Bir gün sonrasında Akıllı Şehirler Proje Yarışmasında tüm belediye başkanları ile hızlı bir şekilde tokalaşarak ilerleyen Recep Tayyip Erdoğan, bizim Belediye Başkanı Mesut Üner’e geldiğinde duraksadı. Ve “ Millet Bahçesi, Otopark ve Stadın proje durumu” nu sordu. Tabi ben  o an şok. Tam diplerindeyim. Hemen yanlarında. Sonra aksayan işler ile ilgili bilgileri aktardığı anda gerekli talimatların verilmesi için arkasına döndü ve birisine bir şeyler dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan!

Şimdi bunları neden yazıyorum. Birebir şahit olan birisi olarak söylüyorum. O dönem de zaten tüm gazete manşetlerinde de “Arkasında Cumhurbaşkanı Var” başlıkları atılmıştı. Arkasında Merkezi Hükümetin en başındaki adam, Cumhurbaşkanı  olan bir Belediye Başkanının ilçesi için istediklerinin bana göre büyük anlamı var. Bugüne kadar onlarca belediye başkanı geldi geçti o koltuklardan. Kimisi iktidarın, kimisi muhalefetin partilerinden olan başkanlar. Bugüne kadar herek hükümete, gerek İBB’ye ve gerekse kendi belediye bütçesi ile yapılan hizmeti sırtına alıp gidebilen oldu mu?

Açıkçası ben hizmetin nereden geldiğine bakmam. Merkezi hükümet ise de, Büyükşehir Belediyesi ise de, yada herhangi çevre ilçenin belediyesi tarafından hibe ise de öper başıma koyarım. Benim ilçem için bir çivi çakan, yada bir çivi bile çakılmasına vesile olan herkese boynumuz kıldan ince.

Mesut olur, Mutlu olur, Ahmet olur, Mehmet olur hiç fark etmez. Önemli olan bu ilçeye hizmet ediyor mu, etmiyor mu?

Geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım ağlarındaki sayfalarımın sadece hikaye (Story) dedikleri paylaşımlarında bir anket yaptık. Bu anket her iki sosyal paylaşım sayfamda da ayrı ayrı oylandı. 2600’ü geçkin kişinin kullandığı oy sonucu yüzde 90’ın üzerinde vatandaş Mesut Üner’in hizmetlerinden memnun olduğunu ifade etti.

He onu da geçelim. Hangi mahalleye gitsem, hangi vatandaş ile konuşsam Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’den memnuniyetini dile getiriyor zaten. Hiç mi muhalefet eden yok. Var tabi ki! Bu Dünya’da hiç kimse dört dörtlük değil ki! Kadı kızında bile kusur olur derler. Elbette ki hataları da var. Ama genel anlamda ilçe halkının memnun olduğunu alenen burada söylüyorum.

Bunun aksini kimse ispat edemez. Nerede anket yaparsanız yapın, tüm mahallelerde anket yapmaya bile varım diyorum.

Konu sadece şu, burada Mesut Üner’i övmek te değil konu he! Bugün Mesut Üner’in oturduğu koltukta bir başkası da olabilirdi. Konu bu hizmetlerin gelmesini sağlayabilmek. Elinde somut projeler ile bir yerlere gidebilmek. İsteyebilmek ve almadan gelmemek. Konu bu!

Vatandaş yapılan hizmetlerden bir hayli memnun. Ve tabi ki istekleri de var. Mesela hiç kendi hizmet alanı olmamasına rağmen ben kendisinden Çanakça İlk ve Ortaokulu inşaatına da müdahale etmesini bekliyorum. Sivrisinek konusunda İBB’ye baskı yapmasını, tüm mahalle yollarının yani köy yolları diye hitap ettiğimiz yolların komple asfaltlanması için nereye gidilecekse gitmesini ve bu halkı büyük bir ızdıraptan kurtarmasını da bekliyorum. Vallahi vatandaş sanayi sitesine abonman kartı çıkartacak duruma geldi.

Ancak kadrosu içerisinde değişiklik yapacağı konusunda kulisler bir hayli hareketlendi. Birkaç müdürlük ve başkan yardımcılığı kadrosunda değişikliğin olacağı gündemde şu anda. Bekliyoruz dört bin gözle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi