Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da Üner mi?

Çatalca'da Cem Kara'nın aday adaylığı başvurusu yapması sonrasında, CHP'deki diğer iki aday adayı Kerem Girgin ve Taşkan Uysal'ın dışında başka aday adayı yok ya hani şu an, heh işte tam bu noktada artık gözler ve kulaklar AK Parti'ye         çevrildi.
Ancak görünen o ki, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner adaylığı garantilemiş. Hemen hemen herkes "Mesut Üner Aday" cümlesini sarf ediyor ise bu iş bitmiş demektir. Telaffuz çok önemli. 
2014'te yaşanan sürpriz eğer ki yine yaşanmaz ve Savaş Barutçu ismi yine sahneye çıkmaz ise Üner'İn adaylığı garanti gibi.
Bugün için diğer tüm isimlerin kenara konulduğu da bir gerçek. Bugüne kadar insanların ağzında "Başkan Aday Adayı" diye sakıza dönen isimler var ya hani, aha da onlar muhtarlıkların azalıklarında yer bulabilirler ise     ne ala!
Geçmişte aday olan yada aday adayı olan isimlere de pek fırsat verilmeyeceği apaçık ortada yahu! Bugün bana göre AK Parti'nin en iyi vereceği karar Mesut Üner'in adaylığıdır.
Bir tarafta bir de restleşmeler var genel merkezlerde! AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı yerel seçimlerde ittifaka dönemedi. MHP'de de aday çıkacaktır. Yani MHP'nin Çatalca Belediye Başkan Adayı Mehmet Tufan Erçağ'dır diyenler yanılabilir. Bir başka isimle yola çıkacaklar. Seçimi ne kadar etkiler bilemem. Ama şu unutulmamalı;
AK Parti ve MHP bu ilçede seçime bir ittifak ile girse, yine karşı tarafta da CHP-İYİ Parti ittifakı söz konusu olsa idi, CHP'nin adayı kim olur ise olsun seçimi güle oynaya alır idi. 
Şimdi işler değişti. MHP'nin oyları CHP'ye mi yoksa AK Parti'yemi gider? Yoksa ne olur ise olsun yüzde 6 oyunu korur mu?
İYİ Parti en yüksek oy oranını bizim ilçemizde aldı. yüzde 15'i geçen oy oranı bir hayli yüksek bir orandır he! Kimse hafife almasın. Meral Akşener'in ilçemizde gördüğü teveccüh hafife alınacak cinsten değil. Çıkartacağı aday ve listesi çok önemli. Am asıl önemli olan diğer partilerin küskünlerini de bir araya getirmesi olacaktır. Unutmayın ki bu seçimin belirleyicisi İYİ Parti olacaktır.
Çatalca'da yerel iktidarın belirleyici noktası İYİ Parti'dir. Bunu görmemek, kimse kusura bakmasın ama ahmaklık olur.
Peki Nİyazi Uyar ilçe başkanlığı noktasında yeterlilik gösterebiliyor mu? Belediye Başkan Adayının belirlenmesinde doğru kararı verebilir mi? Tartışılır. Ama Akşener'in Çatalca için özel bir ilgi gösterdiği ve birerbir görüşmelerde bulunduğu da aldığımız bilgiler arasında. 
Cem Kara aday olsa CHP'den, Mesut Üner aday olsa AK Parti'den, Erçağ aday olsa MHP'den!
İYİ Parti'nin adayı da ilçemizde sevilen bir sima olsa!
İddia ediyorum, çok belirsiz ve kafa kafaya bir seçimin olması kaçınılmazdır.
Bu seçim kimse için çantada keklik değildir.
Yukarıda ki isimler halkın telaffuz ettiği isimlerdir. Yoksa diğer aday adaylarının da şansı her zaman vardır.
Ama tekrar ediyorum, Sayın Cem Kara'nın tarafıma verdiği açıklamada bahsettiği değişim ile ilgili süreç devam ettikçe, bu değişimi bir hayli hissedilir derecede göreceğiz. Ve hissedeceğiz . Tabi her ihtimali düşünerek konuşmak lazım. Aday olursa ve seçilirse diyelim. Meclisine baktığımızda yedek liste hazırlayamayacak derecede az bir müracaat var. Ama seçime kadar hiç ismini bile duymadığımız, bilmediğimiz kişilerin bile önümüze gelecek. Lakin kemikleşmiş isimler de karşımıza çıkacak. Çıktı da! Şu kadarını iyi biliyorum. Bu dönemin Kontenjan 1, ya da birinci sıra adayı Erhan Güzel! İkincisini bilmem. Engin Akman ismine de hazır olun. Her an meclis sıralamasında görebiliriz kendisini.
Neyse yaşayacağız. Göreceğiz ve duyacağız.
Çatalca'yı uzaktan görenlerin verdikleri isimlere de aldanmayın. Birileri ulusal gazetelerde köşelerde Çatalca'yı yazıyormuş. Aklına gelen değil ha! Çünkü diğer isimlerin bir tanesini tanımazlar. Birileri "Yaz beni arkadaşım" demiş... Onlar da yazmış... He diğer isimler? Onları da söylemiş. Onları da yaz da ben dikkat çekmeyeyim hesabı... Yoksa adam ne bilir Ahmet'i, Mehmet'i, Engin'i, Süheyla'yı... He hepsine de ağabey yada abla deriz... Yanlış anlamasınlar.
Ben kendi fikrimi beyan ediyorum. AK Parti'nin Adayı yüksek bir ihtimalle Mesut Üner'dir.
O olmaz ise aday Savaş Barutçu'dur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi