Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca’da ÇATKUT şart!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile geçtiğimiz gece Atatürk Caddesi'ne yapılan kaldırım genişletme ve cep park alanı çalışmalarını yerinde inceledik. Ben duyduğum kaygıları dile getirdim, o da alınabilecek önlemleri…

Bu süre zarfında ise gözümüz hep binalarda idi. Olası İstanbul Depremine Çatalca olarak ne kadar hazırız diye konuştuk devamlı.

Ve Çatalca’da sivil arama kurtarma ekibinin oluşturulması konusunda hem fikir olduk. Çok kısa süre içerisinde Çatalca Belediye Başkanlığının önderliğinde sadece halktan oluşan bir arama kurtarma ekibinin kurulacağının müjdesini buradan verebilirim.

ÇATKUT hayırlı olsun...

Çatalca Arama Kurtarma Ekibinin ana temelini halk oluşturmalı. Her mahalleden en az 10 olmak koşulu ile gönüllüler alınmalı ve her mahallenin ÇATKUT Ekip Sorumlusu Muhtarlar olmalı. Muhtarlıklar kanalı ile yapılacak olan bu çalışmanın tüm lojistik ve mekanik desteği de Çatalca Belediyesi tarafından karşılanmalı.

Perşembe günü itibari ile bu projenin startının verileceğini umuyorum. Çatalca Belediye Meclisi Deprem Komisyonu Üyeleri de bu ÇATKUT’un en üst seviye organizasyon şeması olmalı. Ve bir nevi sivil ama zamanla kurumsala dönecek bir proje olacağını da söyleyebilirim.

Çatalca’nın buna ihtiyacı var ve bu ilçemiz için acilen yapılması gerekilen çalışmalardan bir tanesi. Tüm eğitimlerin AFAD tarafından verilebileceğini de söylemek mümkün.

Belediye ve tespit!

Çatalca Belediye Başkanlığı neden ilçede ki binaların depreme dayanıklılık analizini yaptırtmıyor? Bu günlerde en çok sorulan sorulardan bir tanesi bana… Lakin bilmediğiniz bir gerçek var arkadaşlar!

Eğer Belediye bu tür bir çalışma yapar ise tam olarak bilmiyorum ama, tespiti yaptı diyelim. Ve binanız depreme kesinlikle dayanıklı değil ve acilen tahliye edilmesi gerekiyor. Bana kalsa saniye oturmam ama resmi olarak 90 gün içerisinde tahliye etmeniz gerekiyor. Yıkması gerekiyor yani belediyenin. Tut ki kendiniz yaptırdınız, özel firmalara tabi. Bir şekilde tahliye için hazırlık süreniz ve aşamanız olabiliyor.

Yani bazen küçük bir ayrıntı olarak gördüğümüz konulara, aslında başlı başına kocaman bir ayrıntı.

Neyse acilen deprem ile ilgili bir şeyler yapmalıyız. Hep birlikte tabi. Hep birlikte Çatalca’yız ya hani, bu ilçede depremde kime ne olur ise olsun, hepimize olacak bunu da unutmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi