Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

CHP’de tek aday olur!

Çatalca’da gündem yavaş yavaş CHP Kongresine doğru gidiyor. CHP Çatalca İlçe Başkanlığı Kongresi 03 Aralık 2017, eğer çoğunluk sağlanamaz ise 10 Aralık 2017! Şu ana kadar tek kişi “ Adayım” dedi. 
Halil Gök! 
Mevcut İlçe Başkanı. Her ne kadar bir çok kesim tarafından bir defa daha ilçe başkanlığına sıcak bakılmasa da, “ İlçe Başkanlığına Adayım” diyen tek isim! Mehmet Çoban’dan tık yok! Adaylığı noktasında hiçbir açıklaması yada “ Ben adayım” cümlesi yok. Peki neden Mehmet Çoban adaylığını hala açıklamadı? 
Sorunun cevabı aslında çok basit. Bire kere daha kaybeden olmak kolay bir şey değil. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geçtiğimiz seçimlerde ilk defa “ Halil Gök” ismini alenen desteklemiş ve Mehmet Çoban için “ Kırmızı çizgim” cümlesini defalarca kurmuştu. Bugün Mehmet Çoban ismine sıcak bakacağını kat-i şekilde düşünmüyorum.
CHP Çatalca içerisinde de gerek meclis üyelerinin içinden ve gerekse mevcut yönetimin içinden kimse aday olmak istemiyor. Yani Başkan Cem Kara yeni bir alternatif isim üretmek istese de bu konuda başarılı olacağını düşünmüyorum. Çünkü, mevcut meclis üyeleri tekrar belediye meclis üyesi olmak istiyorlar ve yönetimdekiler de aynı şekilde meclis üyeliği hevesi içerisindeler. Tabi hal böyle olunca ara ki ilçe başkanı bulasın. Zor yani. Onun için meclis üyeleri içerisinde ilçe başkanlığına hevesli bir isim varken, kendini ve ortamı germenin hiçbir anlamı yok diye düşünüyor bence Cem Kara! 
Ve eğer ki Cem Kara herhangi bir isim için telaffuzda bulunmaz ise Halil Gök tek aday olarak karşımıza çıkacak ve tek listeli bir seçim ile CHP seçimi Çatalca’da sonlandıracak. He dediğim gibi Mehmet Çoban’ın delege üzerindeki etkisi Belediye Başkanı Cem Kara ve ekibi kadar güçlü değil. Bence Mehmet Çoban ikinci defa kaybeden olmaktan kaçınacaktır. 
Abdullah Aslan ve Kerem Girgin’in aday olacakları yönündeki tüm söylemler bence havada söylemler. Kerem Girgin delege seçiminde listesine aldığı oy ile ilçe başkanlığında şansı olmadığını gördü. Delege seçimi süresince de partinin bir çok mahallesindeki üyesine yüzünü gösterdi. Yani reklam işi tamam oldu. 
Abdullah Aslan da ise düşüncem odur ki, ticarethane sahibi olduktan sonra tam randımanlı aktif bir siyaset yüz binlerce liralık yatırım yaparak ticari açıdan yaptığı atılım sonrası ilçe başkanlığı adaylığı kendisine zararın ağababasını verir. Tabi bu da benim düşüncem. Yani hiçbir şekli ile aday olmayacaktır. 
Ve Esnaf Sanatkarlar Odası… 
Onun da kongresine birkaç ay varken daha, mevcut başkan Cafer Dağ ve yönetiminin karşısında üç isim aday görünüyor. Birisi 2014 yılında yapılan kongrede 100 oy farkla Dağ ve ekibine karşı kaybeden Tuna Bilgen ve ekibi… İkincisi İzzettinspor Kulübünün çiçeği burnunda başkanı Baysal Ergun! Ve son olarak üçüncü isim ise Yıldıray Güner! 
Bu konuyu da kısa bir zaman sonrasında enine boyuna irdeleriz. Ama görünen o ki geçtiğimiz seçim yani 2014’te yapılan seçimde 100 oy farkla seçimi kazanan Cafer Dağ ve ekibinin işi bu seçimlerde biraz daha zor . Diğer taraftan da kolay. Parçalanmış muhalefetler tek başına iktidarları birleşmedikçe yıkamazlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi