Cinayetlerin son bulması için ne yapmalıyız?

2020 yılında 248 kadın cinayeti işlendi 2021 yılında bu rakam katlanarak arttı. Bahaneler, isimler, şehirler değişti ama kaçınılmaz son asla değişmedi. Öylece hayattan koparıldı bu kadınlar hem de hiç suçları yokken, hatta tek suçları o an o caddede tesadüfen savunmasız şekilde görülmeleriydi.  Sadece kadın cinayetleri değil üstelik yan baktın, yol vermedin diye işlenen yüzlerce hatta binlerce cinayet var.

O sebeptendir ki bugün ki köşemde toplumsal bir sorun haline gelen cinayetlerin sebeplerini ve çözümünü kaleme aldım.

Esenyurt  bir diğer adı Las vegas ya da Texsas olarak bilinen Türkiye’nin en büyük ilçesidir.

Herkes artık Esenyurt ilçesini biliyor çünkü olaysız kavgasız cinayetsiz tek günü olmayan bir hal aldı. Ee tabi sadece Esenyurt diye düşünürsek buda ilçemize haksızlık olur. Benzeri durumda olan bir çok il ve ilçe ne yazık ki yol verme kırmızı ışıkta geçme yan bakma düz bakma kaşının üstünde göz, gözünün üstünde kaş var gibi saçma sapan konularla  her gün onlarca insanın evi yıkılıyor. Yıkılan enkazın altında çocuklar yetim, eşler kimsesiz annelerin ciğeri yanmış bir şekilde kalıyor. Ölende öldürende ağır bedeller ödüyor biri kara toprağa biri mahpusa  hatanın sonucunda kazanan yok herkes kaybediyor.

Madem ki herkes kaybediyor, nedir bu kin bu nefret  neyi paylaşamıyorsunuz nedir alıp veremediğimiz? Nedir bu öfke ya Allah aşkına gelin kardeşçe bir birimizin hakkını hukukunu koruyarak insan gibi hep birlikte yaşamayı öğrenelim öğretelim. Kimse kusura bakmasın bir çocuğu babasız bırakmak kimsenin hakkı da hukuku da değil olamazda insan gibi yaşam için haklarımıza saygı duymak zorundayız. Birlikte dünyayı paylaşmayı öğrenmek zorundayız  çünkü yaşamak her canlının hakkıdır.

Kimsenin çocuğu babasız kalmasın. Ya ne olur biraz empati kurun babasız kalan sizin çocuğunuz olduğunu düşünün ve öfkenize hakim olmayı öğrenin.

İnsanlarımızın ne yazık ki psikolojisi oldukça gergin trafikte seyir ederken beklenmedik düzeyde tepkiler veriyor ve bu duruma biz hep şahit oluyoruz. Bu duygu durum bozukluğu çok kişide görülüyorsa mutlaka bir çözüm aranmalı ve bu durumdan insanlarımız bir şekilde arındırılmalı bu şekilde devam ederse günlük cinayet sayısı covid19’u geçeceğe benziyor. Hal böyle olunca ülkenin 

Devlet millet ele ele verip  bu tür sorunların çözümü noktasında ortak akıl ve işin uzmanları ile bir çözüm üretilmeli. Eğitimse eğitim tedaviyse tedavi ya da cezaysa en ağırından olsun. Aile Bakanlığı bu hususta acilen bir çalışma yürütmelidir.

Bakanlık bir şey yapmıyorsa millet olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz artı kendimizi tedavi etmeliyiz bunun içinde empati kurmak yeterli olmalıdır.

Mutlaka bir yol olmalı diye düşünüyorum.

Ya hiçbir şey yapamazsak bile insanlarımızın ruh halini işe başlarken ya da devam ederken tespit edip mutlaka tedavi edilmesini ön gören çalışmalar yapabiliriz diye düşünüyorum. Artık çocuklar yetim kalmasın gelin birlik olalım kardeşçe yeni bir dünya inşa edelim.

Kalın selametle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi