Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Dağyenice ve ölüm!

Çatalca Dağyenice Mahallesi'nde son zamanlarda meydana gelen yaya kazalarında şu ana kadar 2 kişiyi kaybettik. 
Dağyenice Mahallesi Muhtarı Ruhi Aldırmaz bugüne kadar birçok kuruma, birçok toplantıda bu konuyu gündeme getirmesine rağmen sesini duyuramamış.
Dağyenice Mahallesi'nde 17 Kasım tarihinde bir kamyonun geri geri gelirken altına aldığı 90 yaşındaki bir amcamızı kaybettik.
Yine daha birkaç gün önce 72 yaşında bir amcamızı da mezarlığın tam karşısında bulunan yolda kaybettik.
Her ikisi de araç çarpması sonucu yaya ölümü olarak karşımıza çıktı.
Sadece Dağyenice Mahallesi değil, diğer tüm mahallelerimizde de özellikle hafriyat kamyonlarının ve yük kamyonlarının sebebiyet verdiği ya da dolaylı olarak karıştığı kazalar ölümlere neden oluyor.
Bakın son zamanlarda Çatalca'nın birçok yolunda arka kasasında plaka olmayan hafriyat kamyonları ile karşılaşıyoruz.
Plakası olmayan kamyon demek, herhangi bir olaya karışıyor bu araçları tespitini yapamaması demektir.
Sonra birçok yolda aydınlatmaların olmaması yine kazalara sebebiyet vermektedir.
Özellikle Kestanelik, Dağyenice ve Çanakça mahallelerinde acilen köy içerisinden geçmekte olan ana yollara sinyalizasyon sistemlerinin kurulması gerekmektedir. Bu noktada resmi yazışmalarla bürokrasi ön plana çıktığından, bu işi yazışmalarla değil de siyaseten çözme gerekliliği bariz olarak önümüze çıkıyor.
Gerek Büyükşehir Belediyesi, Çatakca Belediyesi, Çatalca Kaymakamlığı ve gerekse Çatalca siyasileri bu noktada hem BEDAŞ hem de gerekli kurumlara mümkün olduğunca ikili ilişkilerle çözüm için girişimde bulunmadılar.
Çatalca'nın merkezinde de trafiğin laçka olduğunu görmeyen varsa onlara da selam olsun.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yani UKOME acilen Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası'nın da birlikte karar almışti ya hani, işte bu karar doğrultusunda kendilerine göndermiş oldukları güzergah ve güzergah projelerini derhal yani ivedilikle faaliyete geçirmeli, Çatalca merkezde de trafik sorununun çözümü için el atmalı.
Merkezde trafik sorunu elbette ki araçların park edişlerinin önüne geçilerek çözümlenecek bir sorun olabilir. Ancak Çatalca'da mevcut yolların yeni güzergah çalışmaları acilen yürürlüğe girmeli ve Çatalca yeniden trafik anlamında şekillendirilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi