Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Geyik muhabbeti!

Çatalca'da bana göre şu an belediye başkan adaylarını konuşmak olsa olsa geyik muhabbeti olur.
"Hadi biraz geyik yapalım o zaman" diyeniniz vardır muhakkak. Şimdi herkes Cem Kara aday adayı olacak mı? Diye bekliyor ya hani... Bak işte bunu beklemek geyiğin en önde gideni!
Cem Kara hiçbir zaman aday adayı olmayacak. Zaten CHP'li mevcut belediye başkanı... ya aday olacak, ya aday olmayacak.
Aday adaylığı açıklaması bekleyen varsa hiç beklemesin yani!
AK Parti'de aday adayı olmaya o kadar meraklı adam var ki, süreci bekliyorlar!
Hüseyin Kahya, Celalettin Sonkaya, Cenk Sügür, Hasan Gökçe, Selim Güçbilmez, Ahmet Rasim Yücel, Tuba Uzun, Süheyla Topçu, Mesut Üner... Aday adayı olacak isimler içerisinde bence. 
Lâkin bu isimlerden en az 5'i meclis üyeliğine tav olacak... İlçe yönetiminde ise meclis üyesi adayı olmaya can atan o kadar çok isim var. Lâkin il yöneticisi "En fazla iki kişi meclis üyesi olabilir" deyince zaten kıyamet koptu.
Meclis Üyesi olacakların içerisinde bence Özay Alabaş var. Ayhan Gürel var!
Yedek yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen, meclis üyeliğini tüm bu yukarıda yazdıklarımdan çok hak eden tek bir isim var. Hüseyin Karamahmut...
Kim ne söylerse söylesin, bugün meclis üyesiyim diye gezenlerden de, yürütme kurulu üyeleri, komisyon başkanları falandan da daha çok çalışan bir isim Hüseyin Karamahmut!
Ve ben bu ismin Çatalca Belediye Meclisinde olmasını canı gönülden istiyorum. Hizmet için can atan herkesi orda görmek isterim.
Karamahmut'un orada şu an meclis üyesi olanlardan hiçbir şeyi eksik değil aksine bir hayli fazla. Öğrenim durumu mu? Beyler bugün şu an o mecliste ilk ve orta okul mezunu sayısı bir hayli fazla. Yüksek okul mezunları ne katmış ki bu ilçeye o mecliste?
Hizmet için can atan herkese desteğimiz sonuna kadar...
Biz de 4-5 üniversite bitirenler biliriz, insanlıktan nasibini almamış ve insanlığa gram hizmeti dokunmamış. Varsa yoksa kendileri için yaşayan...
Anlayacağınız Allah o meclisi bu halk için çalışacak insanlara nasip etsin...
Buraya kadar benim tabirimce geyik yaptık.
Gelelim asıl mevzulara...
Çatalca'nın neredeyse tüm mahallelerine gidiş yollar rezillik içinde. Mahalle içlerindeki yollar ondan daha rezil. Kış şartlarında yolların yapılması ne kadar mümkün? Hiç olmaz ise kavurma sıcaklarında yol çalışması         yapılsa bari... 
Yoksa çok araç pert olur. 
Ve elektrik kesintileri!
Bu kış Çatalca için elektrik alabilme noktasında bir hayli çetin geçecek. Ve iddia ediyorum, çok fazla kesinti yaşayacağız. 
Taşımalı eğitim... 
Ne kadar acı bir gerçektir ki, birçok mahallemizde ilk ve ortaokullar kapatıldı.
Taşımalı eğitim ile kimi okullarda mevcutlar arttırılarak eğitim anca veriliyor.
Genç nüfus yok denecek kadar aza düşmüş demektir bu. Yani bundan 10 yıl sonra hiçbir mahallede tarım, ormancılık, organik hayvancılık| gibi köy anlayışı kalmayacak!
Ve 10 yıl sonra tüm mahalleler sadece emeklilerin dinlence alanına dönecek. Taşımalı eğitim kim ne derse desin, köy yani şimdiki adı ile mahallelerin geleceğinin ispatıdır. Üreten nesil bulamayacağız. Bu konuyu daha bilimsel açıklayacağımız yazımı bir kaç gün sonra sizlere aktaracağım.

Turizm Çalıştayı...
Turizm Çalıştayı olarak bir tanıtım videosu çekilmiş adı Çatalca olan! Ellerine sağlık, güzel de olmuş ama eleştirme noktasında birçok eleştiri yöneltilebilir. En basidi Çilingoz ballandıra ballandıra anlatılmış ancak Çatalca'ya misafir olarak gelen birçok vatandaşın burası ile ilgili işletim anlamında şikayetleri tüm turizm sayfalarında mevcut. Jandarma binası turistik alan olarak gösterilmiş. Girebilene aşk olsun. Dalgasız olduğu günlerde bir doğa harikası olan Karadeniz en dalgalı halinde gösterilmiş. İnceğiz Mağaraları gösterilmiş ama her yeri boyalı yazılar ile kaplı. Allah'tan mesire alanına gidilmemiş... Vallahi rezil olurduk.
İşin özü düşünce çok güzel ama ayrıntılar hiç düşünülmemiş. He bir de tarlalar içerisine girilebilirlik gösterilmiş. Geçen ilkbaharda kanola tarlalarına girip fotoğraf çekilenler yüzünden çiftçinin ne kadar zarar ettiği unutulmuş. Bence çok daha ince ayrıntılar düşünülerek bir video hazırlanmalı ve Çatalca'ya gelmesini istediğimiz insanlara onu sunmalıyız.
Ama dedim ya düşünce çok güzel!

İmar Barışı ve Çatalca!
Geçtiğimiz gün Kaymakamlık tarafından yapılan toplantıda İhsaniye Mahallesi Muhtarı söz aldı. Diyor ki "Belediye olmayan binaya numara veriyor."
Kaymakam hanım Belediyecilere soruyor. Başkan Cem Kara yok. Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Güzel yok. Ufuk Akın, Ayhan Tutun, Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar orda...
Ufuk Akın cevap vermeye çalışıyor. Olmuyor. Zaten vermesi imkansız. Kendisinin görev alanı değil. Ayhan Tutun birisine cevap vereyim diyor. Kaymakam kendisini azarlıyor. Mesut Üner İBB'yi savunacak diye kendisini harap ediyor. Yok olmuyor.
Şimdi ben buradan sesleniyorum.
Ey efendiler;
Muhtar bir kılçık attı ortaya! Hepiniz başladınız birbirinizi suçlamaya...
Peki neden hiç biriniz "Ey muhtarlar şu an hepinizin mahallelerinde tepeleme kaçak yapı yapılır. Neden bir tanenizin, bir tek dilekçesi yada sözlü bir şikâyeti yok? Bu soruyu neden muhtarlara yöneltmiyorsunuz?"
31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan ve imar barışına sokulmak istenen ve hatta sokulan, yapı kayıt belgeleri alınan yapılarda en az yapan kadar şikayet etmeyen muhtarlar da sorumluluk sahibidir.
Ve bak, şimdi belediyenin has muteahhitti bir arkadaş bilmem kaç yüz yataklı otel yapıyormuş. Yapan kişiye "Ben yaparsam kimse gelip tutanak tutamaz" garantisini bu müteahhit kardeşimiz nasıl veriyor acaba? Nerden nasıl bir IŞIK gördü acep!
Yakında Çatalca'da hangi müteahhit bu imar barışına sokulmak üzere yapılara girdi hepsi açığa çıkacak... Lâkin birileri birilerinin ismini kullanarak ne işler yapmış hepsi de gündeme gelecek.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi