Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Günaydın Halil Gök!

Çatalca Adliyesinin önünde ellerine klasörler ile CHP İlçe Başkanı Halil Gök, Belediye Meclis Üyesi Aday adayları Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Gökhan Öngel ve Hasan Esgar! Dert KİPTAŞ'a alınan ikametler ve mahallelere alınan ikametler sonrası seçmen sayısının artması!
Şimdi tarihi keşke ta gerilere bir sarabilseydim. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya sorduğum bir soru vardı. Soru aynen şu idi; "KİPTAŞ'a gelecek olan nüfus yüzünden bir seçim kaygınız yok mu?"
O zamanlar verdiği cevap "Asla yok" idi.
Ben ise "Sizin yok ama benim Çatalca'daki seçimleri etkileyeceği yönünde kaygım var" demiştim.
Gelelim bugüne!
KİPTAŞ'taki dairelerin teslim edilmesi ile ilgili şartlardan bir tanesi "İkamet Çatalca'ya alınacak" idi. Yani ikametleri Çatalca'ya alınan kişiler mecburi olarak oylarını burada kullanacaklar idi. Bu süreç neredeyse tam 6 aydır yaşanıyor ama bizimkiler daha yeni uyandılar. Yani "Günaydın Halil Gök" derken birinci kısımda gayet haklıyız.
Yani resmiyette, bu KİPTAŞ'daki oyların yani seçmenlerin iptalini isteseler de elleri boş dönecekler. Adam dairesinin anahtarını teslim alması için, kendisine şart koşulan "İkametini buraya alacaksın" dayatması sonrası ikametini buraya aldı ve bugün Çatalca'nın seçmeni oldu.
Gelelim 2. kısıma!
Köylerde de taşıma oy tespit etmişler. Ahır ve samanlık görünen yerlerde seçmen isimleri varmış.
Vallahi kusura bakmayın efendiler! Bugün Çatalca Belediyesi CHP'li bir belediye ve olmayan binalara bile, bir şekli ile numara veren de Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Numarataj Birimi!
Peki bu birim yıllardır kime bağlı idi? Aha da o dosyaları elinde tutan Erhan Güzel'e!
Kümese bile numara verirken sen düşünecektin onu ey Çatalca Belediyesi! Kaçak yapılar yapıldı ya hani, her birisine de yapı kayıt belgesi alınsın diye numara verildi. İstediğiniz kadar şimdi bir taraflarınız yırtılsın itiraz edeceğiz diye... Vermeyecektin arkadaş o numaraları.
Şimdi buradan alenen söylüyorum...
"15 yıllık kangreni çözdük" diye boy boy röportajlar verdiğiniz KİPTAŞ...
Yapı Kayıt Belgesi alabilsinler diye olmayan yapılara fotomontaj üzerinden verilen numaralar ile bugün var görünen her bir yapının içindeki seçmenlerin her biri ne yazık ki sizin eseriniz.
Şimdi kalkıp "Efendim bunların hepsi olacak" desem, kimsenin zoruna gitmemesi lazım.
Bugün Çatalca'da 2500 seçmenin fazla çıkması bana göre tamamı ile Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ekibinin bariz yaptıkları hataların ta kendisidir.
Yoksa şimdi "AK Parti Çatalca'ya oy taşıdı" imajını yaratmaya çalışmak saçmalıktan öteye gitmez. Özellilkle köylerde (Mahalle) seçmen sayısının artmasının tek nedeni verilen numaralara yapı kayıt belgesi çıkartanların muhtarlara verdiği sözdür. Muhtarlar da kendi koltuklarını garanti altına almak için tabi ki o numaralara ikamet aldıracaklardı.
Sonuç olarak demek istediğim şudur ki;
KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ!
Ve Günaydın beyler... Ben size 4 yıl önce defalarca söyledim... Ben dediydim yani!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi