GS-FB Türkiye’yi birleştirdi

Ülkemin iki güzide takımı olan Galatasaray ve Fenerbahçe Spor kulüpleri, ülkemizi ziyaret ettiklerinde Anıtkabir’e gitmeyip Atatürk’ün huzuruna çıkmayan Suudi yöneticilerine Atatürk'ümüzün ne anlama geldiğinin bir tokat gibi yüzlerine çarparak gösterdiler.

Bu nedenle bu kulübün mensuplarına ve yöneticilerini sonsuz teşekkür ederim ve aldıkları bu kararla gurur duyuyorum.

Konu zaten baştan yanlıştı. Tüm ülkemizin aklıselim insanları Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Atatürk'e adanan bu Türkiye Kupasının ülkemizdeki bir stadyumda Samsunda, Atatürk Olimpiyat Stadında ya da ülkemizde herhangi bir stadyumda da veya Emperyalist güçlerin temizlendiği İzmir'de oynanmalıydı. Tüm insanlarımızın talebi böyle idi. Kale almadılar ve takımlarımız Atamıza saygı göstermeyen ve onun ülkemiz için ne anlama geldiğini bilmek istemeyen Suudi Arabistanlılara gereken cevabı verdiler. Bu nedenle bu iki kulübümüz ve onlara sahip çıkan diğer kulüplerimizin tümüyle gurur duyuyorum.

Neymiş efendim

Bu kulüplerin dünyaca tanınan oyuncularının maç öncesi ısınma hareketlerini yaparken üzerinde Atatürk resmi olan forma ile sahaya çıkamazlarmış.

Hele hele bu kulüplerimiz sahaya çıkarken yine Atatürk'ümüzün söylediği “Yurtta sulh, Cihanda sulh” ve “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yazıldığı pankartla çıkamazlarmış.

Ey Suudi yöneticileri Atatürk resimleri ve bu sözlerin yazıldığı pankartlar nerenizi rahatsız etti ve zihinlerinizi neden bulandırdı?

Sizlerin Atatürk'ten neden rahatsız olduğunuzu biliyoruz ama, yürekli iki takımın yönetici ve oyuncuları bunu sizin yüzünüze çarpa çarpa bir daha öğrettiler. Bunu iyice kafanıza sokar, Atatürk’ümüzün birleştirici güç olduğunu iyice öğrenmiş oldunuz.

Bilmediyseniz takımlar karşılanırken ezeli rakip olan bir Galatasaraylının bir Fenerbahçeliyi nasıl kucaklayıp omuzuna aldığını, yine bir Fenerbahçelinin Galatasaraylıyı aynı şekilde kucakladığını ve hep bir ağızdan Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganlarını coşku ile attıklarını görmüş duymuş olmanız lazım.

Atatürk'ümüz boşuna , “Ben sporcunun zeki, çevik, çalışkan ve ahlaklı olanını severim” sözünü boş yere söylemediğini sporcularımız ispatlamış oldu.

Kulüplerimiz ve duyarlı halkımız

Atatürk'ü koruyan kollayan takımlara tüm kulüplerimiz sahip çıktı. Beşiktaş takımı, “Stadımızı hazırladık bayrakları alan tüm halkımızı ve iki kulübümüzü Dolmabahçe ye bekliyoruz” dedi.

Samsun Spor, “Stadımızın ışıklarını yaktık kapılarını açtık” derken tüm takımlar FB ve GS’yi kupa finali için stadyumlarına beklediklerini açıkladılar.

Ülkemizi bir anda bütünleştiren bu olay herkesi mutlu etti. Araplar Atatürk’ün para ile satın alınamayacağını anladılar. “Suudilerden para pul istemiyoruz. Gölge etmesinler yeter” diyenler çoğaldı.

TFF’ye düşen görev

Bundan sonra bu maç oynanacaksa TFF’ye düşen görev şu olmalı. Kazanan veya kaybeden önemli değil. Bu iki kulübün Araplara direnip yüzümüzü düşürmedikleri için bir kupa daha yaptırıp Türkiye Kupasını 100. Yıl anası olarak iki kulübe takdim etmelidir.

Bunu elbette hak ettiklerine inanıyorum. Bu iki kulüp Ülkemizin kurucusuna sahip çıkmaları sonucu, dünya medyasına, “Türkler kurucusu olan atalarına sahip çıkmıştır” dedirtmeleri bile yeterlidir. Suudi yöneticilerine direnmeleri ayrıca takdir edilmelidir.

Yerlikaya’nın mesajı

Kulüplerimizin bu kararlı tavrı tüm yurttaşlarımızı memnun ettiği gibi siyasi partilerimizi de etkiledi. Parti genel başkanları memnuniyetlerini belirtiler. Özgür Özel herkesi takımları karşılamaya davet ederken, İmamoğlu havaalanlarına çalışan hatları sabaha kadar seferlerine devam etmelerini sağladı.

Bu arada önceki dönem İstanbul Valisi ve şimdi İç İşleri Bakanımız olan Ali Yerlikaya da mutluluğunu yayınladığı mesajla belirtti. Bakanımız, “Cumhuriyetimizin kurucusu Kemal Atatürk ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir” dedi.

Çokta iyi etti, her vatandaşımız gibi o da mutluluğunu belirtmesine belirtide, ne hikmetse Cumhurbaşkanımızın eski metin yazarı Aydın Ünal’ın yine sosyal medyada paylaştığı, “CHP iktidara mı geldi, nedir, gece darbe mi oldu yoksa?” mesajına tepkiler geldi. Yapılan yorumlarda. Atatürk CHP’nin değil Türk Milletinin bir değeridir denildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi