Halkın sesi

Uzun yıllar ara verdiğim köşe yazılarına yeniden başlamanın heyecanı ile bundan böyle Damga Gazetesi'nde her hafta sizinle olacağım. Yüreği sevgiden ve paylaşmadan geçen tüm canlara bu güzel haberle merhaba demek istedim...

Yaklaşık 4 yıl önce Metropol İstanbul'un kalabalığından kaçıp tekirdağ'nın merkez ilçesi Süleymanpaşa'ya yerleştim. İlk başlarda zorlanırım sandığım bu güzel ilçede kısa zamanda uyum sağlayıp buraya gelmekle ne kadar isatabetli karar verdiğimi daha iyi anladım.
Ben buraya gelirken Tekirdağ girişinde tabaleda 195 bin nüfus rakamı vardı. Bu gün ise bu rakam yaklaşık 220 bine dayandı. Anlayacağınız hızla göç alan bu güzel ilçe de yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başladı. İstanbul kadar olmasada Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı da buraya yerleşenler arasında.
 

Huzur kent Süleymanpaşa:
Emniyetin ve Jandarmanın büyük başarıları sayesinde insanlar huzur ve rahatlık içinde yaşaraken, Aileler gecenin geç saati olsada çocuklarının gönül rahatlığıyla sahilde dolaşmalarına izin veriyor.
 

Değirmenaltı:
Yaklaşık 40 bin öğrenci bulunan Namık Kemal Ünüversitesi (NKÜ) öğrencileri en çok Değirmenaltı semtinde ikamet ediyor. Gece gündüz haraketli caddeler ve sokaklarda bulunan kafeler ve barlar gençlerin en çok raabet ettikleri yerler arasında. Sahilde ise kumsalda toplan gençler guruplar halinde, gitar çalıp şarkılar söyleyerek doyasıya vakit geçiriyorlar.
 

Dolgu alanı, yürüyüş yolu mesafesi ve Rumeli İskelesi:
Sabahın erken sağlerinde sahile inen aileler temiz deniz havasını soluyarak yürüyüş yaparken akşamaları ise kadın, erkek, çocuk Rumeli İskelesinde el oltalarıyla balık tutmanın zevkini yaşıyor.
Değerli okuyucular size bu hafta Süleymanpaşa ilçesini azda olsa tanıtmaya çalıştım. Haftaya Siyasetci, bürokrat ve STK ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler aktarmaya çalışacağım. Halkın sesi olarak bu köşede Tekirdağ'da artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Tüm gelişmeleri size aktaracağım esen va sağlıkla kalın saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Demir Arşivi