İstanbul'da hafta sonu kar yağabilir! 12-13 Ocak 2024

İstanbul'da hafta sonu kar yağabilir! 12-13 Ocak 2024
Megakentte yaşayan binlerce kişi, dün etkisini gösteren kar yağışını ilgiyle merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbullular için sevindiren haber geldi. Buna göre hafta sonu kar yağabilir!

İstanbul'da dün Anadolu Yakası'nda etkisini oldukça gösteren kar yağışı Aydos Ormanları başta olmak üzere yüksek kesimleri beyaza bürümüştü. Yarıyıl tatiline kısa süre kala özellikle çocuklar kar yağışını beklerken MGM'den sevindiren haber geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nün 5 günlük hava tahmin raporundan edinilen bilgiye göre İstanbul'da 12 Ocak 2024 Cuma ve 13 Ocak 2024 Cumartesi günleri hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle hafif kar yağışı beklendiği ifade edildi.

İstanbul'da kar geliyor

Megakentte beklenen kar yağışı hafif şekilde seyredecek. İstanbul'un yüksek kesimlerinde 2 cm kalınlığına ulaşması öngörülen kar yağışı karla karışık yağmur şeklinde de görülebilir.

haritatahmingun3.png
12 Ocak 2024 Cuma hava durumu

Sıcaklık 12 Ocak 2024 Cuma günü İstanbul'da en yüksek 6, en düşük 0 derece olacak. Marmara Bölgesi'nde genel olarak Kırklareli'nde ve Bursa'da kar yağışı bekleniyor.

haritatahmingun4.png
13 Ocak 2024 Cumartesi hava durumu

13 Ocak 2024 Cumartesi günü ise İstanbul'da sıcaklık en yüksek 4 dereceye kadar gerileyecek. Gece 0 derece olacak. Cumartesi günü İstanbul ile birlikte Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Düzce ve Karadeniz Bölgelerinin bazı illerinde kar yağışı gözlemlenecek.

14 Ocak 2024 Pazar günü ise karlı hava yerini güneşe teslim etmesi bekleniyor. Sıcaklık İstanbul'da en yüksek 7 dereceye kadar yükselecek. En düşük sıcaklık ise -2 olarak ölçülecek.

haritatahmingun5.png
14 Ocak 2024 Pazar hava durumu

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.