Meteoroloji uyarıyor! Sarı ve turuncu alarm verildi

Meteoroloji uyarıyor! Sarı ve turuncu alarm verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi'nde bulunan bazı iller için sarı ve turuncu kod uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi'ndeki bazı iller için sarı ve turuncu kod uyarısı verildi. Buna göre 15 Aralık 2023 Cuma günü beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle vatandaşlar uyarıldı.

MGM'den sarı ve turuncu kod alarmı

MGM'den alınan son dakika verilerine göre;

Sarı kod uyarısı verilen il ve ilçeler

İstanbul, Tekirdağ, Bursa, ve Edirne illerinin tamamı, Kırklareli'nin Babaeski ve Lüleburgaz ilçeleri, Çanakkale'nin; Merkez, Ezine, Gökçeada, Yenice, Bayramiç, Bozcaada, Eceabat, Gelibolu, Lapseki, Ayvacık, Biga ve Çan ilçeleri,
Balıkesir'in; Altıeylül, Bandırma, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, İvrindi, Kepsut, Erdek, Karesi, Manyas, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk, Marmara, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri için sarı kodlu uyarı verilirken

marmara-sari-turuncu-kod.jpg

Turuncu kod uyarısı verilen il ve ilçeler

Balıkesir'in Burhaniye, Edremit ve Havran ilçeleri
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi
Kırklareli'nin Merkez, Pınarhisar, Kofçaz, Vize ve Demirköy ilçelerine turuncu kodlu alarm verildi.

İstanbul Valisi vatandaşları uyardı

İstanbul Valisi Davut Gül, megakentte görülecek kuvvetli sağanak yağışın saatte 20 ila 50 kg yağmasının beklendiğini ve vatandaşların "Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” uyarısında bulundu.

Marmara'da sıcaklık kaç derece olacak?

Marmara Bölgesi 15 Aralık 2023 Cuma günü İstanbul'da 12, Tekirdağ 13, Bursa 15, Çanakkale 19, Balıkesir 19, Kırklareli 9, Edirne 10, Kocaeli 17, Yalova 15 derece olması bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin tamamı Cuma günü yağışlı olacak.

1111.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.