Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İlçe başkanı olamazlar!

Çatalca Cumartesi günü itibari ile “AK Parti’de kim ilçe başkanı olacak” sorusuna kilitlendi ve bu kilit uzun bir zaman dilimini işgal etmeyecek gibi görünüyor. 3 aday ismi belirlenecek ve bu üç aday önce il başkanını, ardından da Ankara’yı ziyarete gidecekler. İlçe Başkanlığı tebliği de orada takdim edilecek. 

Peki kimler ilçe başkanı olamayacak? 

Öncelikle AK Parti İlçe Başkanı görevini kongreye kadar devam ettirecek olan Selim Güçbilmez ismi hiç bire şekilde aday olamayacak. 
Belediye Başkan Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği düşünenler de kesinlikle aday olamayacaklar. Yine şu anda görevde olan belediye meclis üyeleri de ilçe başkanı olamayacaklar. 

Ancak belediye meclis üyeliği makamından istifa etmeyi kabul edip “ İlçe Başkanı olmak istiyorum” derler ise bu kişiler hakkında düşünülebilirlik var. 

Geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı yapmış isimlerin de ilçe başkanı olmalarının önü kesilmiş mesela. Çünkü bugüne kadar ilçe başkanlığı yapanlar içerisinde kendi rızası ile görevden alınmadan istifa eden tek isim rahmetli Engin Bilgin ağabeyimizdir. Kendisine Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum. 
Görevden alınmış ilçe başkanları da böylelikle elenmiş oluyorlar. 

Ve dahi, kati suretle, AK Parti’de herhangi bir noktada adaylığı onaylanmış ve bu adaylıktan seçim kuruluna giderek istifa etmiş olanların da önü kesiliyor. 2014 yerel seçimlerinde meclis üyeleri içerisinde adı olmasına rağmen son dakika istifa ederek mevcut sıraları boş bırakanların da ilçe başkanı olma şansının ellerinden alındığı da bize gelen iddialardan. 

Yani AK Parti İl Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sefer bir hayli ince eleyip, sık dokuyacağı bir sürece girilmiş. Çatalca adına alınacak olan kararın kimi ilçe başkanı yapacağını bilmem ama, kimlerin siyasi hayatını bitireceğini şimdiden tahmin edebiliyorum. 
Geçtiğimiz günlerde bir yazı yazmıştım sosyal paylaşım sitesinde. Demiştim ki “Çatalca'da doğmamış, sonradan gelip yerleşmemiş, büyümemiş, ekmeğini yiyip, suyunu içmemiş, okullarında okumamış, bir metre karesinde bir gram hizmeti ve emeği olmayan, kimin ve kimlerin maşası olduğu belli olmayan, Çatalca'nın sokaklarını dahi bilmeyen, 39 mahallesinin 9'una bile gitmemiş, işi ve gücü bir başka memlekette, bir yakının bile Çatalca'da mezarı bulunmayan, hatta ve hatta bir başka ilçenin meclis üyesi olan ya da daha iki gün önce Çatalca'da 657'e tabi devlet memuru olarak göreve başlamış kişilerin bu ilçede siyasi bir koltukta isminin geçmesi ne büyük acıdır. Ne büyük hadsizliktir.
Bu ilçede yıllarını siyasete vermiş, her ne koşulda olur ise olsun ilçemizin geleceği için siyasette olmuş yüzlerce adam adam değil mi ki dışarıdan, ithal bir ilçe başkanı hayal ediyorsunuz?
Bakın beyler, Çatalca sahipsiz değil. Bugün bahsettiğim konu şudur ki, AK Parti ya da CHP, ya da MHP, ya da İYİ parti hiç birisini ayırmadan söylüyorum.
Çatalca ithal siyasetçi ile yönetilemez. Yönetilemeyecek te!
Bugünün Çatalca'sında yaşayanlar,  çocuklarınızın geleceğini kime teslim edeceklerine yukarıda bahsettiğim hadsizler değil siz karar vereceksiniz.
Bugün Çatalca ile alakası olmayan ey hadsizler!
Siz kimsiniz? Sizin haddinize mi ki Çatalca'yı yönetmeye talip olmak?
Ve tut ki böyle bir şey başımıza geldi ey Çatalca!
Üyesi bulunduğunuz o partiden ( hangi parti olur ise olsun) derhal istifa edin.
Bu ilçeyi bu ilçedekiler yönetecek, ithal hadsizler değil!
Silkelen ve kendine gel Çatalca! Yarın çok geç olabilir.” 

Bu sözlerimizde ne bir ırkçılık, ne bir kafatasçılık söz konusu dahi edilemez. Bizim Erzurumlu, Elazığlı, Artvinli, Rizeli, Karslı, Mersinli, İzmirli, Selanikli, Kırımlı Çatalcalılarımız dolu… Ve dahi ismini sayamayacağım memleketli Çatalcalı varken, daha iki gün önce Çatalca’da devlet dairesinde görev yapmaya başlamış, yada iki gün önce bu ilçede dernek kurmuşların bu ilçede en üst makamda, iktidar partisinin ilçe başkanlığında ne işi var demişiz. 

Binlerce takdir ve tebrik mesajının yanında, binlerce telefon aldım bu yazdığım cümleler ile ilgili. 
Ve yüzlerce öneri. 

Çatalca’da Çatalca ilçe başkanlığını layığı ile yapabilecek yüzlerce adam sayarım size. Ama yukarıda da dediğim gibi aslen memleketi neresi olur ise olsun, benim bu ilçede nefes alan 69 bin 057 vatandaşım var. Elbetteki bir kişi çıkacaktır babalar gibi ilçe başkanlığı yapacak. 

Yoksa iki tane densizin ne haddine! 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi