Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

İmamoğlu rekor kırdı...

Çatalca dün resmen Cumhuriyet Meydanında ve sokaklarda resmen bir rekor kırdı. O ne büyük bir kalabalıktı. 
Çatalca'da dün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu rüzgarı esti. Ciddi ciddi söylüyorum ki, bunu da bir kenara yazın, İmamoğlu iyi bir oy alacak Çatalca'dan.
Ama aynı şeyi ne yazık ki Cem Kara ve ekibi için söyleyemeyeceğim... Yani İBB adayları ile Çatalca Belediye Adayları arasında uçurum bir oy farkı olacak. Bunu geçmiş tarihlerde Çatalca yaşamış. Genel ve yerel seçim sonuçları da bir hayli farklı çıkmış mesela. Onun gibi bir şey yani.
Daha önce de söyledim. Bir defa daha söylüyorum. Çatalca Belediyesi gerek başkanlık ve gerekse meclis anlamında kafa kafaya gidecek bir seçim görecek. Kazanan ile kaybeden arasında öyle uçurum yüzdelikler söz konusu dahi olmayacak.
Ama dün gördüm ki; Çatalca gerçekten İmamoğlu'nu yüreğin basmış. İmamoğlu'na gösterilen teveccühün yerel siyasilere gösterilemediğini de hiç çekinmeden söylemekte fayda görüyorum.
Biz bu ilçe halkına hiç yalan söylemedik. Ne dediysek hepsi aynen de zamanla da olsa doğruluğunu ve gerçekliğini gösterdi. Bugün söylediklerimi bir kenara yazın ve 31 Mart akşamı okumayı da ihmal etmeyin.

Erdoğan geliyor...
16 Mart 2019 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Çatalca'ya geliyor. İki gün öncesinde yine "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çatalca'ya gelirse kimse şaşırmasın" diye bir paylaşımda bulundum. Ve yine haklı çıktım. Çatalca'ya Mesut Üner'e oy ve destek istemeye geliyor. Ben Üner'in daha şimdiden nasıl heyecan yaptığını tahmin edebiliyorum. Ve iddia ediyorum, Çatalca tarihinde öyle bir kalabalık görmeyecek şekilde Erdoğan'ı karşılayacak. Çünkü her ne kadar daha önce Çatalca'ya gelmiş olsa da, uzun zamandır ki ben hiç hatırlamıyorum, ilk defa bir Cumhurbaşkanı halka seslenmek üzere miting yapmaya geliyor Çatalca'ya!
AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner'e ne kadar faydası olur bilinmez ama Çatalcalı her zaman olduğu gibi bu seçimde de Tayyip Erdoğan'ı istiyordu... Ve tarihte ilk defa bir adayı desteklemeye Çatalca'ya geliyor. Ve ben de çok iyi biliyorum, hatta eminim ki meydan almayacak...
Bıçak sırtında olan bir seçim için Erdoğan'ın sözleri çok önemli açıkçası. Ve buradan Çatalca halkına sesleniyorum. Dövizler hazırlayın. Ve her biriniz bu ilçenin hayali olan "Üniversite"yi yazın o dövizlere. Ve hatta "İstiyoruz" demeyi de ihmal etmeyin. Erdoğan'ın bizzat kendisinin herhangi bir mitingte söz verip te yapılmayan bir şeyi ben görmedim. O sebeple üstüne basa basa söylüyorum. Biz bu ilçeye üniversite istiyoruz.. İstiyor isek bunu en üst makama duyurma zamanı geldi. İşte fırsat.

Mahallelerde büyük teveccüh....
Bana soruyorlar, kim nerede görse "Abi seçim ne olur" verdiğim cevap kesin ve net "E sen benden daha iyi bilirsin kardeşim" Bu cümleme istinaden verilen cevaplara baktığımda aslında tek bir şeyi görüyorum. İnsanlar kendisinden birisi olduğu zaman çok rahat cevabını verebiliyor. Bu seçimi çantada keklik görenler varmış. Kusura bakmasınlar ama bu tarz düşünenlere de bir sorum var. 3'ün içinde kaç tane 1 var.
Ancak Mahallelerde teveccüh derken, adaylardan bahsetmedim. Gerçekten o kadar çok çevremiz olmuş ki, beni bir hayli mutlu ediyor. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı... Herkes yolumuzu çeviriyor ve "Gerçekten çok güzel haberler yapıyorsunuz, takdir ederek izliyoruz" diyor ya, bu teveccüh bize yeter de artar bile. Gönül tahtı, gönül makamına oturmak kadar güzel bir şey var mı? Bugün tabiki eğer siyaset yapmak isteseydik, her halükarda kendimize yer bulurduk. Gelen teklifleri telaffuz bile etmeyeceğim ama, bilinsin ki ben bulunduğum makamdan gerçekten çok mesudum. Mesut deyince aklınızdan herhangi bir mesaj geçmesin. Ben aldığım selamı, sarılan kolları bu dünyada hiç bir makama değişmem. Makam dediğiniz süreli, gönül makamları ölene dektir. Ne mutlu bana ki Çatalca gibi yüreği güzel, eşsiz insanlarına haber ulaştırıyor, onların dertlerine bir nebze de olsa derman olmaya çalışıyoruz. Allah herkesten razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi