Selvi Sarıtaç

Selvi Sarıtaç

AK Parti’nin Bakırköy adayı belli!

31 Mart yerel seçimlerinde, CHP’nin iç karışıklığında ayrıca sorunlar yaşanırken, değişimciler değişen pek de bir şey olduğunu görmeyince yükseltmeye başladığı sesler artık kamuoyunda da dilden dile dolaşır oldu. Özellikle 4 dönemdir atama, son iki dönemdir de DAYATMA yoluyla belediye başkan adayı belirlenen Bakırköy’de seçmenler yaklaşık bir aydır her hafta sonu İRADE NÖBETİ adı altında bu atama ve dayatma işlemine son verilmesini istiyor.


Yerel seçimlerde belirlenecek adayın, Bakırköy'de emeği olan, liyakatli, vizyonlu, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkan, kamu alanlarını koruyacak ve halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan olması talebiyle başlanan eylemlerine aday açıklanıncaya kadar devam edeceğini belirten seçmenler, ‘Bakırköy çantada keklik’ iddialarının da asılsız olduğunu belirtiyor.
CHP’de yaşandığı söylenen değişimin ardından, Bakırköy’de de değişim olmasını isteyen seçmen, kamuoyunda Bakırköy’ün bugünki sınırları çizilmeden önceki büyük Bakırköy’ün ekmeğini yiyen siyasetçilerin, kendilerini bu noktaya getirdiğini belirtiyor.
Büyük Bakırköy’ün Belediye Başkanlığı’nı yapan eski bakan Ali Talip Özdemir’in adaylığının ilçede dillendirilmesi ile yaşanan heyecanın CHP’de de taşları yerinden oynatacağı öngörülüyor.İlçenin en büyük sorunu olan kentsel dönüşüm konusunu da ele alırsak, Ali Talip Özdemir’in AK Parti'nin Bakırköy adayı olması CHP kanadını endişelendirmiş durumda.


Yine Bakırköy’ün efsane başkanı olarak anılan Ahmet Bahadırlı’nın Ali Talip Özdemir başkanlığındaki belediye meclisinde birinci sıra meclis üyesi olma ihtimali de göz önüne alınırsa, Bakırköy’e biraz da geçmiş olsun diyebiliriz. Geçmese de CHP’den belirlenecek adayın ne denli önemli olduğunu söyleyebiliriz.
Bekleyelim görelim… Benden söylemesi. AK Parti’in Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, birinci sıra meclis üyesi Ahmet Bahadırlı ve tüm liste parti farkı gözetmeksizin kamu oyunun tanıdığı isimler olursa ve arkasına hükümetin desteği alınırsa, CHP iki değil, üç kez, beş kez hatta on kez düşünmeli…


Bakırköy'ün kaybını Kerimoğlu dönemiyle 10 yılla sınırlamayan seçmen, 10 yılda Ateş Ünal Erzen döneminde yapılanların yok edilmesiyle 20 yıl sayıyor ki bana göre de bu matematik doğru.
Ali Talip Özdemir Başkanlığı'ndaki yeni döneme 'Nerede kalmıştık' diye başlanır, arada geçen Ahmet Bahadırlı döneminde yapılanlar da eklenirse, bu ikilinin siyaset için değil, hizmet için geleceği dillendiriliyor.
İlgililerine duyurulur… Büyük bir seçmen kitlesi, hizmetsizliğe son demek için Ali Talip Özdemir'in adaylığını destekliyor.

Ali Talip Özdemir Kimdir?

1953 yılında Konya Ereğli’de doğan Ali Talip Özdemir, 1991 yılında Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığında kurulan kabinede Çevre Bakanı olarak görev yaptı. 1992 yılında yapılan yerel seçimlerde Bakırköy Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Talip Özdemir, iki dönem belediye başkanlık görevini yürüttü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Selvi Sarıtaç Arşivi