Selvi Sarıtaç

Selvi Sarıtaç

Bülent Kerimoğlu: Ön seçim olursa İBB Başkanı adayıyım

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, önce Özgürlük Meydanında İBB'nin yapmış olduğu Bakırköy Alt yapı İSKİ çalışmalarıyla ilgili tanıtım toplantısında, sonrasında CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Kemal Kılıçdaroğlu’na ihanet etmekle suçladı. Bakırköy’e Belediye Başkanı olarak seçildiği günden beri, partisinin oy oranını düşüren, halkıyla, esnafıyla, pazarcısıyla, işçisi ve hatta memuruyla kavgalı Kerimoğlu, yetmezmiş gibi, “Zoom toplantılarıyla genel başkanın arkasından çalışacağınıza partiye çalışın. Ön seçim varsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayım” demiş.

Önce İBB’nin Özgürlük Meydanı’nda Bakırköy alt yapı İSKİ çalışmalarıyla ilgili tanıtım toplantısından başlayalım. Toplantı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB üst düzey yöneticileri, Bakırköy İBB Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve her ne kadar bölge halkının katılımıyla yapıldı denilse de halkın olmadığı ve hatta haber verilmediği bir siyasi toplantı gerçekleşti.

Törende sırasıyla; İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı. Başa yapılan çalışmaları anlatırken, ardından söz alan Kerimoğlu, "Siyaset anlayışımızın gereği olarak asla tek kişilik kahramanlık öykülerine inanmadık. Örgütlü mücadele, birlikte mücadele, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerine bağlılıkla bunları yaptık. Kamucu olduk, halkçı olduk, laik, devrimci olduk, Atatürk milliyetçiliğinden taviz vermedik ve bir gün olsun CHP'liliğimizden ödün vermedik. Tüm yurttaşlarımıza eşit yakınlıkta hizmet ettik. CHP'li olmaktan, CHP'ye hizmet etmekten, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlılıktan, CHP'nin ilke, prensip ve değerlerinden asla ve asla vazgeçmedik" dedi.

Kerimoğlu’nun yaptığı bu konuşmanın doğruluğu bir yana, toplantıyla alakasının ne olduğu her ne kadar anlaşılamadıysa da anlaşılan tek şey, İmamoğlu’nun “İktidar için değişim" başlıklı manifestosuna atıfta bulunarak, “Kılıçdaroğlu olmasaydı sen bir hiçtin” mesajı vererek, Kılıçdaroğlu’na bağlılık mesajı vermek.

Kerimoğlu yaptığı konuşmada, “Zaman zaman ödüller de aldığımız hizmetlerimizi tek başımıza gerçekleştirmedik. Muhtarlarımız, STK’larımız, belediye çalışanlarımız, Meclis üyelerimiz ama hepsinden öte CHP örgütümüzle ortak bir akıl, birlikte yönetim, tecrübe ve karşılıklı istişareyle gerçekleştirdik. Çünkü biz siyaset anlayışımızın gereği olarak asla tek kişilik kahramanlık öykülerine inanmadık” dedi.

HANGİ HİZMETİNİZ ÖDÜLLENDİRİLDİ?

Bizde buradan kendisine soralım, “Sayın Kerimoğlu, Belediye’nin hangi hizmetinden dolayı ödül aldınız?”

* BelediyeEncümenin 2 bin 780 metrekare yıkım kararı aldığı halde 7 bin metrekare yıkım yaptığı ve yıkım esnasında bir işçinin öldüğü Bakırköy Spor Vakfı’ndan dolayı mı ödül aldınız?

* Geçmiş dönemde Bakırköylü hayırseverler ve belediye iş birliği ile yapılarak yönetiminize devir edilen, ancak amacına uygun kullanmadığı için Bakanlık tarafından belediyedeki tüm yetkileri alınan Yeşilköy Bakyaşam Huzur Evi’ni Kızılay’a devir ettiğiniz için mi ödül aldınız?

* 68 kişi kapasiteli Kartaltepe Şefkat Huzur Evi’ni ‘Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile’ tahliye edip, huzurevinde kalan 24 yaşlıyı başka bir ile ağlaya ağlaya gönderdiğiniz ve huzur evi binasını yıkıp, Bakırköy Belediyesi’nin geçmiş dönem örnek uygulamalarından biri olan ‘Huzur Evi’ hizmetlerine son verdiğiniz için mi ödül aldınız?

* İkinci döneminizde neredeyse tamamını kendiniz seçtiğiniz CHP’li meclis üyelerinin ‘Oy Çokluğu’ ile 29 yıllığına “Yap, işlet, devret” modeliyle özelleştirilmeye açtığınız, mahalle halkının yaptığı eylemler ve imza kampanyaları sonrası Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından ‘Depremde Geçici Barınma Alanı’ listesine alınan Yücetarla Top Sahası’nı buna rağmen yapılaşmaya açacağınızı her fırsatta söylediğiniz için mi ödül aldınız?

* Bakırköy’de bulunan mevcut parkların neredeyse tamamını özel işletmeye verdiğiniz için mi ödül aldınız?

* Yine geçmiş dönemde yapılan ve Nurhan Çetinkaya yönetiminde İdil Biret, Ayhan Sicimoğlu, Dünya Çingeneler Kraliçesi, Devlet Opera Balesi, Modern Dans Topluluğu, Kardeş Türküler, Erkin Koray gibi adını sayamadığım ünlülere ev sahipliği yapan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni atıl hale getirdiğiniz için mi ödül aldınız?

* Yine geçmiş dönemde 120 öğrenci kapasitesiyle devir aldığınız, hatta var olan kreşi kendiniz yapmış gibi yeniden hizmete açtığınız için mi ödül aldınız?

* Sosyal haklarını vermediğiniz işçileriniz tam 100 gün boyunca kapınızın önünde grev yaptığı için mi ödül aldınız?

* Neredeyse tüm seçimlerde açık açık CHP’yi destekleyen, 5 yıldan beri de Bakırköy Belediyesi’nde çoğunluğu alıp, bakanlıktan gerekli yetki belgesini de alan, yetkilerini kabul etmeyip yıllardır mahkeme kapılarında süründürdüğünüz DİSK’le masaya oturmadığınız, üyesi olan işçilerin hakkını vermediğiniz için mi ödül aldınız?

* Türkiye’de eşi benzeri olmayan, yönetiminin tamamı yine kendi işçi ve personelinden oluşan Çalışsen Sendikası’nı kurduğunuz için mi ödül aldınız?

* Yine çoğunluğunu kendinizin seçtiği meclis üyelerinizin ‘Oy Çokluğu’ ile yıkım kararı aldığınız, mahkemenin aldığı ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’na karşılık, önce elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kestiğiniz, alana ne yapılacağı hakkında kamuoyuna bilgi vermediğiniz, 7 mahalle ile ilgili yapılan beş binlik planlarda belediye hizmet alanı olarak ayrılan ancak ticaret alanına alınmadığı için itiraz edilen Zeytinlik Halk Pazarı’nı bayrama sayılı günler varken yıktığınız için mi ödül aldınız?

* Kasım 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı temel atma töreniyle en geç 12 ayda biteceği sözünü verdiğiniz, aradan geçen 6 yıla rağmen hala tamamlayamadığınız Belediye Hizmet Binası’ndan dolayı mı ödül aldınız?

* 2014 seçimlerinde göreve başladıktan 4 ay sonra mühürlediğiniz, mühürlediğinizde 296 bin metrekare inşaat alanı olan ancak yine kendinizin kaldırdığı mühürden sonra 309 bin metrekare olarak tamamlanan Pruva 34’ten belediye başkanı maaşınızla değeri 2 milyon dolar ev aldığınız için mi ödül aldınız?

* Kamuoyunda Pruva 34’e tartışmaları bitmeden, yine o belediye başkanı maaşınızla piyasa değeri 1 milyon 36 bin lira olan Mercedes marka aracınızdan dolayı mı ödül aldınız?

* Belediyeye ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin şartlarının iyileştirilmesi, en azından sizden önceki dönemde olduğu gibi hizmet vermesini isteyen hayvanseverlere, “Param yok, olsa da hayvanlara harcamam” dediğiniz için mi ödül aldınız?

* Göreve geldiğinizin daha ikinci yılında, göreve geldiğiniz günden beri Bakırköy halkının karşısında yer alarak emek, doğa, bilim, demokrasi, işçi karşıtlığı üzerine kurulan bir yönetim anlayışı sergilediğiniz gerekçesi ile tarihte bir ilk gerçekleşmiş ve yönetim anlayışınızın sosyal demokrasiye yakışmadığı belirterek, bazı meclis üyeleriyle birlikte istifaya davet edildiğiniz için mi ödül aldınız?

* Yaklaşık 40 bin nüfusu ile, üstelik afiş ve pankart asmanın yasak olduğu dönemde Kartaltepe Mahalle Muhtarlığı’na aday olup kazanan kadın muhtarınıza, kapınızda 100 gün boyunca sosyal hakları için grev yapan işçilere karda kışta sıcak çorba servisi yaptığı için düşman kesildiğiniz için mi ödül aldınız?

* Yine Cevizlik Mahallesi’nden muhtar adayı olan, seçimi kazandığı halde mülkiyeti belediyeye ait muhtarlık binasını vermeyip Kent Konseyi’ne tahsis ettiğiniz, İstanbul seçimlerinde bile eşinin kuru temizleme dükkanında muhtarlık hizmeti veren, İBB’nin olaya el atması ile yeni bir muhtarlık binasına kavuşan muhtara karşı tutumunuzdan dolayı mı ödül aldınız?

* Partinizde kurultay sürecinin başlamasıyla mahallelerde yapılan delege seçimlerinde, meclis üyelerinize ‘gidin mahallelerde listelerinizi çıkarın ve kazanın’ dediğiniz söylendiği halde, kendi oturduğunuz mahallede dahi bizzat oy kullanmaya gittiğiniz liste kaybettiği için mi ödül aldınız?

Ödül alacağınız bir çok örnekleri daha sıralayabilirim ama, “her şeyi karşılıklı istişareyle gerçekleştirdik” dediğiniz Mahalle Muhtarları ile mahallelerinin sorunlarına ilişkin kaç toplantı yaptınız?

CHP'DEN İSTİFA EDİP DSP'DEN ADAY OLDU

Yukarıda anlatılanların tamamı aslında Bakırköylülerin çok net bildiği konular ancak asıl gündem olan konu, yerel seçimlere gidilen şu günlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları yaptığı toplantıda gündem olmanız.

İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu’na ihanet etmekle suçlayarak, “Zoom toplantılarıyla genel başkanın arkasından çalışacağınıza partiye çalışın. Ön seçim varsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayım” demişsiniz.

Şimdi bunları yazarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu taraftarı olduğum düşünülmesin ve hatta CHP Genel Başkanlığı’na talip olmasını da asla tasvip etmediğimin altını çizeyim. Ancak CHP’de değişim olmasına ve merkezi yönetimlerde değişimin tavandan tabana olacağına inancımla Kemal Kılıçdaroğlu’nun da artık değişmesi gerektiğini söyleyerek devam edeyim…

1989-2004 yılları arasında Esenyurt’ta Belediye Başkanlığı yapan Gürbüz Çapan, 2004 yerel seçimlerine SHP adayı olarak girmiş, CHP’de Şeref Düz’ü aday göstermişti.

Kendisini aday göstermediği için CHP’ye kızan Bülent Kerimoğlu, CHP’den istifa ederek DSP’nin adayı olarak seçime girmişti. Yapılan bir itiraz üzerine Kerimoğlu’nun DSP’den adaylığı ilçe seçim kurulu tarafından düşürülmüştü. Buna karşılık Kerimoğlu babasını DSP’den aday göstermiş ve DSP’nin seçim kampanyasına destek vermişti. Zorlu geçen seçim sonrası Ak Partili Necmi Kadıoğlu Esenyurt Belediye Başkanı olmuştu.

2014 yılında CHP’den Bakırköy Belediye Başkan Adayı olan Bülent Kerimoğlu, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için, tüm itirazlara karşılık yeniden aday olarak gösterilmiş ve yüzde 70’e yakın oyla seçildiği ilk başkanlığının ardından, ikinci adaylığında oyları yüzde 56 civarına düşürmüştü.

Son sorum Sayın Kerimoğlu, her seçimde partinin desteğini arkanıza aldığınız ve oyları düşürdüğünüz halde, Özgürlük Meydanı’nda yaptığınız konuşmanın doğruluğu bir yana aksine davrandığınız halde, Bakırköy’de ön seçim olsa, iddia ederek söylüyorum; Yüzde 10 oy alamayacağınız halde, nasıl ve hangi mantıkla “Önseçim varsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayım” dediniz.

2010 yılında, Berhan Şimşek’in CHP İl Başkanı, sizin de Genel Sekreter olduğunuz dönemde,”İl Başkanının olmadığı” bir toplantı düzenleyerek CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni kadrosunu desteklediğinizi basına deklare etmiştiniz.

Esenyurt’ta yapılan seçimlerde partinizin oyunu böldüğünüz, sonrasında yeniden dönerek CHP İl Başkan Yardımcısı olduğunuzda verdiğiniz destekten dolayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ödüllendirilerek Bakırköy’e aday yapıldığınızı unutmamış olsanız gerek ki, şimdiki çıkışınızla Bakırköy’de halk nazarında hiçbir geçerliliğiniz olmadığını bildiğiniz düşüncesi ile yine Kılıçdaroğlu’na destek veriyorsunuz.

Söz konusu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim” sözlerini kendisinin de unutmaması gerektiğini düşünerek son cümlem şudur ki; ikinci adaylığınızda çoğunluğu partili olan 8 otobüs Bakırköylü yeniden aday gösterilmemeniz için CHP Genel Merkez'e gitti.

Daha geçtiğimiz yıl merkezi Bakırköy’de olan Halk Tv’de Liderler Özel programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu’na program öncesi size olan tepkilerini dile getirmek isteyen bir grup Bakırköylü protesto eylemi yapmıştı. Zaten göreve geldiğinizin ikinci yılında istifa etmeniz için Özgürlük Meydanı’nda miting yapılmıştı.

Birde şahsi olarak yıllardır aklımı karıştıran şu soruyu da sormak isterim. 1970 doğumlu biri olarak, 1991 yılında yani 21 yaşında, 5+3+3=11 yıl olan ilk, orta ve lise eğitimini tamamlayıp, 6 yıl olan TIP Fakültesi ile birlikte toplamda 17 yıllık eğitim hayatınıza, 4 yaşında mı başladınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selvi Sarıtaç Arşivi