Mahşeri kalabalık Maltepe Mitingi olsa gerek

Seçim kararı alındıktan sonra en çok merak edilen Kemal Kılıçddaroğlu’nun ve Millet ittifakı liderlerinin birlikte yapacakları mitingleri. Bunlardan İzmir’i gördük ve herkes Gavur İzmir’i gördü. Konak meydanı Kordon boyu ara sokak ve caddelerin partili, partisiz kum gibi insan ile dolduğunu gördük.

Şimdi sıra İstanbul’da alanı izliyorum daha şimdiden mahşeri bir kalabalık olmaya başladı. Bazılarına soruyorum. Nereden ve neden geldiniz? Aldığım cevaplar, “Biz geleceğimiz için geldik ve hiç kimsede bize aman ha mitinge gelin demedi. Kendi imkanımızla ya da teşkilatın organizasyonundan yararlanarak geldik” diyorlar.

Bu alanda Muharrem İnce'nin mitingi ile Adalet Yürüyüşünden sonra Kılıçdaroğlu’nun mitinglerini de izleyen biri olarak, bu miting te kadınların ve gençlerin çoğunlukta olduğunu ve mahşeri kalabalığın böyle olabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Ağırlıklı olarak Marmaray ve deniz yolu ile insanlar oluk, oluk alana akıyor ve alan her saniye büyümesini sürdürüyor. Miting başlamadan önce zamanı değerlendirmek için Belediye Başkanları, İttifakın İstanbul Yöneticileri, Milletvekili ve adayları ile gelecekteki yönetimde önemli görevler alacak insanlar tanıtıldı.

Temel Karamollaoğlu: Saat 17.45’te Temel Karamollaoğlu takdimi ile miting başladı ve. “15 Mayıs ülkenin güzel günlerinin başlangıcı ve Kemal Bey'in yönetimi devralması ile başlayacak. Bizim derdimiz mevki ve makam değil, sizlerin derdiyle dertlenmektir” dedi.

Mansur Yavaş : Saat 18.00 de Mansur Yavaş konuşmasına başladı. Yavaş, “Bu iktidarın söylediklerine inanmayın. Benim ve Ekrem Bey için neler söylediğini biliyorsunuz. Onların söyledikleri olmadı. Halkımız çok memnun oldu ve bunu ifade ediyorlar. Onlar bizi küçümsüyordu, şimdi onlar da teröristleri yanlarına alarak altılı oldular. Ankara ve İstanbul’un rahat ettiği gibi 15 Mayıstan sonra Ülkemiz baştan sona aynı şekilde rahatlayacak. Yeter ki bize inanın ve destekleyin” dedi.

Ekrem İmamoğlu:18.15’te konuşmaya başlayan Ekrem İmamoğlu, “Ülkemizin kuruluşunda Sultanahmet Mitingi ne kadar önemli ise bu mitingde o kadar önemlidir. İstanbul mitingleri Türkiye’yi kurmuş ve değiştirmiştir. Bu mitingde öyle olacaktır. Bundan tam 4 yıl önce İstanbul’da benim seçimimi iptal etmişlerdi. Sonrasında millet onlara gereken dersi verdi. Şimdi de bu ders tekrar edilecektir” dedi.

Ali Babacan: 18.45’te kürsüye çıktı ve cebinden çıkardığı 200 TL.yi göstererek, “Bu para 2009 yılında basıldı ve o zaman 134 dolar ediyordu. Şimdi 10 dolar bile etmiyor. Peki, cebinizden 124 doları kim çaldı? Bu ülkeyi doğru dürüst yönetemeyenler paramızı dolayısıyla yoksulluğu bu hale getirdiler. Ama merak etmeyin ekonomimiz düzelecek ve her şey çok güzel olacak” dedi.

Gültekin Uysal: 19.00 da kürsüye geldi ve “Çağlar açmış, çağlar kapatmış kutsal İstanbul, yeni bir dönemi açmaya hazır mıyız” diye başladı. Sonrasında, “Bu büyük ülke tarihi fırsatları kaçıramaz. Bizler birleşerek kazanıp ülkemizi büyütüp kalkındıracağız. Yoksulluğu bitireceğiz ve bunu beceremeyip ülkemizi enkaza çevirenleri hep beraber göndereceğiz. Kuruluşumuzun 100. Yılını bu sevinç ve coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Ahmet Davutoğlu: 19.30’da kürsüye geldi ve “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği aziz İstanbullular, İstanbul ders veren ülke kurun bir ildir. Bugün Hıdırellez, bereketin bolluğun günüdür. Bugün de huzuru yaşatmaya başladığımız gün olsun. Bu seçim toprağı ana kucağı, baba ocağı sayanlarla onu rant olarak görenlerin seçimidir. Rantçılara gereken tokadı hep beraber vurup derslerini verecek miyiz? Biz toprakla haşır neşir olan üreticilere Milletin efendisi diyoruz onlara efendiliği hep beraber vereceğiz” dedi.

Meral Akşener: 19.45’te Kürsüye diğer başkanlar eşleri ile çıkarken torunu Pars Akşener ile çıktı. “Bizler Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında Allah'ın ve sizlerin huzurunda mahçup olmak istemiyoruz. Sağa sola çamur ve iftira atan Erdoğan, bir yakınının Antalya Havalimanı inşaatında ne tür hırsızlıklar yapıldığını açıkladı. Orda senin adın da geçiyor Sen hala o makamda nasıl oturuyorsun. BU konuya ne diyeceksin?” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kürsüye eşi Selvi Hanımla birlikte 20.05’te çıktı. “Hiç kimse merak etmesin. Ben 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Kimsenin kimliği ve düşüncesi ile inancının sorgulanmadığı bir ülke için geliyorum. Böylece herkes huzur içinde ve adaletli olacak. Bu ülke tek kafa ile değil, akıl ve bilimle yönetilecek. Ülkemizde yaşayan herkesin adalete susadığını biliyoruz ve herkes adalete kavuşacak” dedi. Ezan’ın okunması sırasında konuşmasına ara verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında, “Haydi, umuda, haydi haydi kazanalım haydi” şarkısı çaldı. “Patates soğan Güle güle Erdoğan” sloganı sıklıkla atıldı. “Bu ülkeyi yüz yıl önce bir Kemal kurdu, şimdi bir Kemal değiştirecek” pankartı dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi