Rec Rocero’dan ‘Bittim Ben’

Türkiye’de rock müziğin öncülerinden olan efsane sanatçı Barış Manço’nun müzik gruplarından bir tanesi olan “Kurtalan Ekspres”te Recep Işık da yer alıyordu. Kurtalan Ekspres’in davulcusu Recep Işık’a Barış Manço bir anda Rec Rocero diye seslenmiş ve böylece Recep Işık’ın adı Rec Rocero olarak kalmış. Barış Manço ile uzun yıllar beraber çalışan onun kadim dostu Rec Rocero, 2022 yılında muhteşem şarkı “Allah’ım Güç Ver Bana”yı yorumlamıştı. Çok sevdiğim bir Barış Manço şarkısıdır ve insana zor zamanlarında bir dost olan bu şarkıyı Rec Rocero da çok iyi yorumlamış. Neden çok iyi yorumlamış? Çünkü duygu katmış ve hissederek söylemiş…

rec-rocero-recep-isik-jpg-78075-3889057.jpg

Son olarak ise Barış Manço’nun sahnede “Rec Rocero” adıyla seslendiği Recep Işık, “Bittim Ben” isimli bir şarkı yayınladı. Rec Rocero yıllar önce kaybettiği, Barış Manço’nun da uzun yıllar vokalistliğini yapan eşi Paula için yorumlamış bu şarkıyı. Eşi beyin tümörü olduğunu kendisinden gizlemiş. Ve maalesef Rec Rocero bu durumu eşini kaybettikten sonra öğrenmiş. Beni derinden etkileyen bu hikayenin bir parçası olan “Bittim Ben” şarkısının da kendisi için ayrı bir yeri var tabi doğal olarak. Şarkının video klibinde kızı İzay Işık ile kamera karşısına geçti Rec Rocero. İmre Haydaroğlu yönetmeliğinde çekilen video klipte şarkı hüzünlü karelerle anlatılıyor. Video klibin çekimleri sırasında kızı İzay Işık’ın babasına sarılması ile duygusal anlar yaşanıyor. “Bittim Ben” isimli yeni teklisini Rec Production etiketiyle müziksevere sunuldu. "Bittim Ben" şarkısının sözü, bestesi ve düzenlemesi Eser Taşkıran imzası taşıyor. Gerek sözleri, gerek soundu olsun ben şarkıyı çok beğendim. Sizin de kendinizden bir parça bulabileceğinizi düşünerek, kendinizle baş başa kaldığınız anlarda size eşlik edecek bu şarkıyı dinlemenizi öneriyorum.

Sanatçıyı sanatçı yapan sadece şarkıları ve sanatı değildir; kişiliğidir, duruşudur, karakteridir. Rec Rocero da tam olarak böyle kaliteli bir sanatçı. Enerjik, neşeli ve bir o kadar da duygusal ve narin bir insan. Diliyorum ki, tüm şarkıları bol bol dinlensin ve hak ettiği değeri görsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi