“Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var”

Sizce yaş ne kadar önemli? Geçenlerde şöyle bir şey düşündüm; 20’li yaşları mücadeleyle ve mutsuz geçiren bir insanın, geçirdiği 40’lı yaşları daha güzelse? 20’li yaşlar tamamen mücadeleyle geçen, kendini bulma, keşfetme, tecrübeler edinme, para kazanma, kariyer oturtma gibi eylemlerle geçen yıllardır. 30’larda da biraz bu sürebilir ama 40’larda artık yeteri kadar tecrübelenmişsinizdir, en azından kariyer çizginiz bellidir ve 20’lerdeki gibi kendinizi paralamıyorsunuzdur…

Tabii ki herkes dahil değil ama gözlemlediğim kadarıyla 35 yaş yukarısının 20’li yaşlardaki gençlerden daha mutlu olduklarını fark ettim. Bence sebebi az önce bahsettiğim olay… “20’li yaşlarınızın kıymetini bilin” laflarını hep saçma bulmuşumdur. İnanılmaz mücadeleyle geçen yıllar, bir kere kafa rahat değil. Tamamen insanın yetişme dönemi. Oysa 20’lerde yakalayamadığınız mutluluğu, 40’larda veya 50’lerde yakalayabilirsiniz. İnsan kendine iyi bakarsa 50’lerde de çok iyi görünebilir. Hayatın tadını çıkaran, keyfini yaşayan, gülüp eğlenen çok fazla yaşı büyük insan var. Mutluluk 20’li yaşlar demek değildir ve mutluluğun yaşla hiçbir ilgisi yoktur.

Jennifer Aniston, bir röportajında bununla ilgili güzel bir şey söylemiş. 54 yaşında olan ve British Vogue'a röportaj veren Jennifer Aniston, "Yaşına göre harika görünüyorsun" ifadesinin yerine "Harika görünüyorsun, nokta" denmesi gerektiğini savunmuş. Jennifer Aniston, "Bu beni çıldırtıyor. Buna dayanamıyorum. 'Eh, bu aşamadasın, yani yaşına göre...' falan gibi laflarımızın olması toplumun bir alışkanlığı. Bunun ne anlama geldiğini bile anlamıyorum. 20’li yaşlarımda olduğumdan daha iyi durumdayım. Zihnimde, bedenimde ve ruhumda daha iyi hissediyorum. Her şey yüzde 100 daha iyi" şeklinde konuşmuş. 54 yaşında olan Aniston, 20’li yaşlarından daha iyi hissettiğini söylüyor. İnanın buna; iyi hissetmenin, mutlu olmanın, sevgiyi doyasıya yaşamanın, aşık olmanın ve hayattan keyif almanın yaşla hiçbir ilgisi yok!

Son olarak konuyu çok sevdiğim bir şarkıyla noktalamak istiyorum. Fikret Şeneş’in yazdığı ve Ajda Pekkan’ın yorumladığı şarkının sözleri şöyle diyor: “Yüzündeki çizgilerinle, saçındaki beyazlarla benim için eskisinden daha güzelsin. Bırak varsın geçsin yıllar, bitsin artık bu korkular. Her yaşın ayrı bir güzelliği var!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Tuğçe Marik Arşivi