Merhaba...

Yeniden merhabalar sevgili Damga Gazetesi okuyucuları. Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyor olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Bundan sonra haftada bir olmak üzere sizlere doğru bilgi, tarafsız ve objektif haberler yapmaya özen göstereceğim.

Çatalca’da uzun bir süre gazetecilik yaptım ve bu süre içerisinde hayatım çok renkli bir şekilde akıp gitti. 1996 yılında başlayan gazetecilik hayatımı 2009 yılında dondurma kararı ile uzun bir ara verdim.

Tabii çok detaya inmeden ve siz okuyucuları da daha fazla sıkmadan, asıl olan (habercilik) gündemimize odaklanmak istiyorum….

Çatalca benim yaşadığım ve çok önemsediğim hizmet etmekten onur duyduğum yaşam vadim. Çocukluğumun geçtiği, gençliğimin perçinleştiği, evliliğimin yaşandığı ve iki kız çocuk babası olduğum yerdir Çatalca…

Dolasıyla Çatalca’ma hizmet etmek ve sorunlarını gündeme taşıyıp, çözüm üretmek öncelikli görevlerimden birisidir.

Kent Konseyi görev

değişikliğine gitmeli mi?

Çatalca Kent Konseyi bana göre artık bir görev değişikliğine gitmelidir. Çatalca’da uzun yıllardır görev yapan AKP Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda Kent Konseyi başkanlığını yürüten Ahmet Rasim Yücel’in artık kent konseyi görevini başka bir isme bırakması kanaatindeyim.

Sayın Yücel; Çatalca için uzun zamandan beri hizmet etmiş ve hala da hizmet etmekte gayret gösterenlerdendir. Kendisi, son derece bey efendiliği ile ön plana çıkmış, saygılı bir abimiz ve aynı zamanda deneyimli bir siyasetçidir.

Kendisi zaten şu an mevcut Belediye Meclis üyesi. Kanımca mecliste vereceği önergelerle Çatalca’mıza daha büyük katkılar sunacağından emimin. Uzun bir süre Çatalca’da siyasi geçmişi olan ve zaman zaman bizlerin de eleştirilerine maruz kalan sayın Yücel’i kibarlığından dolayı kutlamamak haksızlık olur.

O nedenle bu saygınlığını devam ettirmesi adına ve daha verimli hizmetler sunacağından, Kent Konseyi görevini başka bir arkadaşa bırakıp abilik görevini üstlenmesinin daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum. Her şeye rağmen takdir yetkisi sayın Yücel’indir…

çatalca

Kaymakamlık

binasının maliyeti ne?

Çatalca Kaymakamlık Binası yıkılarak, yerine son derce modern bir bina inşa edilmekte. Ancak bu binanın yapımı hangi firma tarafından yapıldığı ve ihale sürecinin nasıl gerçekleştiği ise kafalarda kocaman bir soru işareti oluşmakta!

Kamuoyu adına söz konusu binanın yapımı ile ilgili daha geniş ve şeffaf bir bilgi beklemekteyiz.

Çatalca’ya yakışan bir bina yapılmıştır, bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değildir. Ancak maliyeti ve yüklenici firmanın ihale sürecinin açıklanması durumunda, Çatalca’mıza çok daha yakışan bir anlayışı beraberinde getireceği düşüncesineyim.

Umarım ilgili yetkililer bu konuda bizleri ve kamuoyunu şeffaflık ilkesine dayanarak gerekli bilgilere ulaştırmış olurlar. Aksi takdirde Çatalca’mıza yakışan bu modern bina bazı soru işaretlerin gölgesinde kalmış olur.

Çatalca’mızın Oya ablası sen çok yaşa...

İstanbul’un göz bebeği olan ilçemiz Çatalca’nın olmazsa olmazlarından Oya Ablamızı unutmamak gerek. Hiçbir ilçeye nasip olmayan ve çok ender rastlanan bir isim. Peki neden Oya abla? Çünkü sadece Çatalca’da eczacılık faaliyetini sürdüren biri değil. Yediden yetmişe tanıyan ve tanımayan her kesimin Oya ablasıdır. Tatil falan dinlemeden gündüzünü gecesine katarak tüm hastalarının sorunlarıyla ivedilikle ilgilenmekte. Doktor lazımsa Oya Abla yetiş. Hastam var ne yapayım yetiş Oya Abla. İlaç lazım bulamıyoruz aman yetiş Oya Abla! Sen çok yaşa Oya Abla iyi ki varsın, hep var ol ve bizimle ol…

mesut üner çatalca

MESUT ÜNER DEĞİŞİK BİR PROFİL!

Çatalca Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner, şu ana kadar değişik ve görülmemiş bir başkanlık anlayışını sürdürmekte. Çok eski yıllarda Sayın Fırat Aykut, Sayın Ahmet Rasim Yücel ve Sayın Kasım Kolcuoğlu gibi bir siyasi profil sergilemekte. Cana yakınlığı, samimi oluşu, güler yüzü, ilgili duruşu ve çalışkanlığı ile göz doldurmakta. Günümüzde bu tip siyasetçi pek kalmadı sanırım.

En azından benim geçmişte tanıdıklarımın dışında, Sayın Üner de geçmiş siyasi figüran abilerini aratmayacak bir anlayışta. Umarım hep böyle doğal, samimi ve yardım sever olur. Tıpkı geçmişte örnek verdiğim diğer siyasetçiler gibi…

Not: Her hafta farklı ve aydınlatıcı bilgilerle sizlerle olmaya çalışacağız. Bizi takip etmeye devam edin….

Köşe adı :

PANAROMA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Aslan Arşivi