Raflar dolu ama para yok!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, enflasyonun yüzde 80 seviyelerine çıkarak rekor kırdığı Türkiye ile enflasyonun ortalama yüzde 8-9 olduğu Avrupa ülkelerini bir kez daha kıyasladı. Avrupa'nın, Amerika'nın Türkiye'den daha kötü durumda olduğunu söyleyen Erdoğan'a tepki gösteren vatandaşlar ise , "Savaşta olan ülkelerde bile bu kadar enflasyon yok. Yalan, yalan, yalan... Bıktık, yeter! Yazık değil mi bize?" diye isyan etti. Bir kere enflasyon yüzde 80 falan değil, yüzde 200 bence. Gerisi yalan, yalan yalan. Bıktık, yeter!


Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan da enflasyonun düşeceği tarihi sürekli revize ediyor! Yaz ayları geride kalırken enflasyon düşmek yerine rekor seviyelere yükseldi. Erdoğan bu sefer de 2023'ün ilk aylarını işaret etti. Vatandaş bundan da ümitli değil! "İşimiz mucizelere kaldı" diyen yurttaşlar, "Ölmüş ne zaman dirilirse bunların lafı da o zaman doğrudur" diye dert yanıyor.
 

Ben ekonomistim
Ekonomist olduğunu dile getiren ve enflasyonun aşılamaz bir tehlike olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; Amerika'da, Avrupa'da rafların boş olduğunu savundu, Türkiye'de böyle bir sorun yaşanmadığını belirtti. Ancak Türkiye'de rafların dolu olmasının nedeni ise gayet açık. İnsanlarda PARA yok. Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, PBS kanalına özel bir röportaj veren Erdoğan, “Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzde 8, yüzde 9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Bizde yüzde 80 var. Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Ama Amerika’da bile bugün raflar boş, Fransa’da raflar boş, Almanya’da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği her türlü ürünü marketlerde bulabiliyor. Bizim için şu anda enflasyon bir sıkıntıdır ama yılbaşından sonra biz enflasyonda da bu sıkıntıyı aşacağız ve yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Raflar dolu ama
Şimdi gelelim bizdeki duruma. Market rafları dolu ama sadece bakabiliyoruz. 2 sene önce marketten ton balığını alırken etikete bakmadan alabiliyorduk. Peynir alırken tadına değil, fiyatına bakıyorsak enflasyon var demektir. Çocuk bezi 400 liraysa, çocuk maması 500- 600 liraysa enflasyon var demektir. Bu ülkede enflasyon yüzde 150-200 şu anda. Market market indirimli bebek bezi kovalıyoruz. Yazık değil mi bize? ‘3 çocuk’ diyor, 2 çocuğa bakamıyoruz.
 

Savaşan ülkede enflasyon yok
Söylenenler koca bir yalan. Savaşta olan ülkelerde bile bu kadar enflasyon yok. Kaldı ki bizdeki enflasyon yüzde 80 değil. Bir hafta önce 20 liraya aldığımız ürün bugün 44 liraydı. Enflasyon nasıl yüzde 80? Yüzde 100’ün üzerinde. Kendi tabanı da artık ona inanmıyor çünkü markete gittiğiniz zaman bir gün bir günü tutmuyor Avrupa ile Türkiye arasında büyük fark var. İnandırıcı değil. Enflasyonu görüyoruz, harcamaları görüyoruz, pahalılığı görüyoruz. Türkiye Avrupa’ya göre daha çok etkilendi. Türkiye’de enflasyon daha çok. Neyimiz kaldı ki... Satmadık bir şeyi bırakmadı. Her şeyi batırdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Aslan Arşivi